G4Media.ro

Surse: Programul de investiții pentru primării de 50 de miliarde de lei,…

Surse: Programul de investiții pentru primării de 50 de miliarde de lei, „PNDL 3”, discutat miercuri în ședința de Guvern

Guvernul discută miercuri, în ședința de Guvern, un proiect de act normativ pentru crearea unui program de investiții pentru primării în valoare de 50 de miliarde de lei, au declarat surse pentru Economedia. Programul este un fel de PNDL 3, în contextul în care PNDL 1 și 2 sunt pe cale de a fi finalizate.

Programul de investiții se va derula în următorii 6 ani, suprapunându-se cu implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și va finanța proiecte de drumuri județene, locale, canalizare sau gaze.

Programul vine în continuarea celor două etape ale Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), care sunt pe cale să se încheie.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. olga PEREMISTA A FACUT CREDITE LA BANCI.
  IN PRINCIPAL ISI RENOVEAZA primaria.
  NICI NU A INCEPUT BINE LUCRARILE SI A SI SUPLIMENTAT CU 4 MILIOANE DE EURO CHELTUIELILE.
  FACE CE VREA !

  • Hai cu ceva probe, asta cu suplimentarea cu 4 milioane euro nu o crede nimeni. Cu ei faci primărie noua .Nu că ar fi pesedosii niste sfinți,dar sub alții la putere nu îndrăznesc să adauge in plus 4 milioane euro la suma inițială de pornire a lucrării.Ar fi haliți..cu pene cu tot.

 2. Cat mai e parandărâtul? 20%, 30%,40%,…?!
  Ți-ai dracului de hoți, tâlhari, ticăloși, corupți și criminali! Stați liniștiți, tot va exploda mămăligă românească!

  • Minim 60% as zice, altfel ce fel de şpagă mai e aia – peneleu nu a asteptat ani la rand doar pentru firimituri de la buget.

   Primarii fredoneaza deja refrenul pentru care au intrat in politica si in P.N.L. Mafia:
   Am ales sa fac asta, altceva n-a fost
   Si vreau sa fac bani din asta, altfel n-are rost.

  • dnul ziarist, odata scriem euro, odata lei?…am ajuns la paritatea 1/1 si eu nu stiam?….Apa, canal, gaze nu se pot finanta din fonduri UE…..in PNNR nici vorba…nu sunt green….Programul ar fi util, dar asfaltarea facuta conditionat…ai canalizare si apa, poti asfalta peste..primarii cer asfalt, e cel mai usor de luat parandarat…Ministerul dezvoltarii trebuie sa vina cu un act normativ clar, criterii transparente…nu pe culoare politica….Lumea vad ca o tine una cu fondurile europene….acum totul trebuie sa fie green si digital, pe noul exercitiu financiar, 2021-2027, banii sunt predefiniti….la dezvoltare rurala nu prea e loc de gaz, canal, alimentare cu apa….din POR, abia scapa ceva pe modernizari de statii de epurare..fondurile europene se vor duce pe impaduriri, masini electrice si statii de incarcare….nici pentru drumuri nu vor fi prea multi…si acolo trebuie bagat din bugetul national….la metrou nu mai vedem, mai mult, trebuie sa dam indarat prefinantarea pe 2014-2020, vreo 500 mil euro….cine raspunde?…Cuc, Rovana..niciodata…platim ca fraierii…Drula putea sa-i mute pe Eroilor Piata Iancului….sau pe material rulant…dar cu cine?…oricata buna intentie ar avea, Ghinea tot gloaba e…plus ca si usereu l-a potcovit cu o armata de loaze…nu are libertatea sa numeasca colaboratori

  • @dorel inainte sa dai informatij false intereseaza-te. Toate aceste investitii se puteau face din fonduri europene, de exemplu primaria capitalei e trecut in pnrr 7mld euro inclusiv pentru reteaua de termoficare si apa. Poti vedea aici: https://www.google.com/amp/s/m.hotnews.ro/stire/24645346%3famp. Judetul Arges a luat fonduri de900 milioane de lei prin AM POIM: https://mfe.gov.ro/900-milioane-lei-finantare-din-fonduri-europene-pentru-infrastructura-de-apa-si-canalizare-din-judetul-arges/ ba chiar Orban anunta la inceputul anului 5 mld euro pentru apa si canalizare in perioada 2021-2027 0entru reteaua de apa si canalizarehttps://www.google.com/amp/s/www.economica.net/orban-peste-5-miliarde-de-euro-in-perioada-2021-2027-finantare-europeana-pentru-infrastructura-de-apa-si-canal_193568.html/amp . Deci se putea foarte bine atrage fonduri europene pentru toate aceste investitii dar nu se puteau sifona banii. Cu alte cuvinte noi o sa platim toate aceste lucrari doar pentru caCatzu sa devina presedinte pnl.

 3. 50 de miliarde de euro???

  Poate de lei! E diferența mare!

  • Si de lei e cam mult. Toata cofinantarea necesara pe fonduri europene pe capitolul transporturi (incluzand autostrazi, drumuri expres, cai ferate, etc) nu cred ca ajunge la o treime din suma data lejer catre tot felul de investitii dubioase, sau atribuite pe criterii dubioase (dosarele, proiectele si licitatiile sunt o gluma buna, daca exista). Ca daca nu erau chestii dubioase in afacere erau eligibile pe fonduri europene.

  • Oricum e urias, daca discutam de bugetul anual. Adica aproape 15% din tot bugetul public anual al Romaniei e dat mita catre primarii PNL, pentru cheltuieli asupra carora nu se face niciun control real (Curtea de Conturi condusa de omul lui Dragnea a ajuns de mult o gluma proasta)

   Eu tot sper sa fie doar niste baloane aruncate pe piata de Citu inainte de alegerile din PNL. Ca ne ducem dracului daca ajunge realitate chestia asta.

 4. Uspplus sa accepte o varianta mai mica a sumei ca oricum banii se duc la pnl -udmer ca au multe primarii fata de ei , dar cu condiția reformelor din planul de guvernare în special desființarea siij.