G4Media.ro

OFICIAL: PNL a decis prin vot să meargă separat de PSD la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

OFICIAL: PNL a decis prin vot să meargă separat de PSD la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024

PNL a decis vineri prin vot unanim să meargă separat de PSD la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, au declarat pentru G4Media surse liberale. Liberalii sunt reuniți în ședința Biroului Politic Național (BPN). În 2024 vor avea loc alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

  • UPDATE: „PNL a decis, prin vot, să meargă separat de PSD la toate cele patru rânduri de alegeri din 2024. În unanimitate”, a confirmat prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan pe Facebook.

Mai devreme, în cadrul aceleiași ședințe, președintele Nicolae Ciucă anunțase că va candida la alegerile prezidențiale din 2024.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat vineri în ședința conducerii PNL că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, au declarat pentru G4Media surse liberale. El spusese încă din discursul inaugural că PNL trebuie să dea viitorul președinte al României.

Ciucă a fost întrebat de un lider PNL în timpul ședinței și a răspuns: ”De ce credeți ca sunt aici?”.

Liberalii s-au reunit vineri al Sinaia în ședința Biroului Politic Național. Ei urmează să decidă dacă merg pe liste comune cu PSD sau pe liste separate la cele patru rânduri de alegeri din 2024.

Ciucă a fost impus președinte al PNL de Klaus Iohannis, care a forțat schimbarea lui Florin Cîțu. Ciucă e artizanul coaliției de guvernare cu PSD. El este general în retragere și a intrat în politică direct pe postul de ministru al Apărării.

Ciucă a mai spus în discursul inaugural de la ședință că, ”din punct de vedere politic, au fost suficient de răbdători”, potrivit News.ro. Preşedintele PNL le-a cerut colegilor ”să aibă în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024” şi a precizat că nu vor accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener.

”Prin noi înşine am reuşit de-a lungul istoriei. Prin noi înşine vom reuşi să abordăm alegerile din 2024 şi să le câştigăm. Să dăm Preşedintele României. Pentru că nu există altă soluţie pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia şi direcţia. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie şi un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a spus preşedintele PNL în deschiderea şedinţei Biroului Politic.

”Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători şi vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare şi atitudinea faţă de campania electorală şi competiţia pentru 2024”, a mai spus liderul PNL.

”Noi ne tot asumam echilibrul şi responsabilitatea din partea PNL, dar nu fără ca ceilalţi să ţină cont de această onestitate şi trăsătură de caracter pentru ce înseamnă stabilitatea României şi exercitarea actului de guvernare. Sigur că vom fi mereu responsabili şi echilibraţi că aşa suntem noi. Dar nu vom accepta altceva decât tot responsabilitate şi onestitate de la orice partener”, a subliniat preşedintele PNL.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Numa’ doctori în poză… PNL 6%

    • Cred ca 15%. Probabil inca mai au votanti prin Ardeal. In rest, nu stiu cine naiba ii voteaza pe astia.

    • @Mas
      Nu că te-ai înșela (nu mă număr și nu m-am numărat printre ei).
      Dar de ce Ardeal?

    • @Punctul pe i, pentru ca au totusi multi primari de sate si orase in Ardeal si probabil inca le pot aduce voturi. Desi cred ca va fi un val rosu in 2024, bat pariu pe ce vreti ca PSD va lua peste 40%, cam cum a fost cu Dragnea.

  2. PNL NU MAI EXISTĂ! E „PSD” CU ALTĂ PĂLĂRIE! PT CE A FĂCUT JOHANNIS CU NOI,CU VOTUL NOSTRU, ACEST PARTID TREBUIE DESFIINȚAT LA VOT! SĂ NU INTRE ÎN PARLAMENT !

    • 👏👏👏👏👏👏👏👏

    • +1
      PNL trebuie să plătească toată factura pentru ce sa întâmplat în ultimii ani. Să le fie lecție și dacă nu vor dispărea ca și partid, măcar să le fie frică să mai trădeze electoratul.

  3. Vaaaaai, ce stire. Ce ne facem?!

  4. pot sa faca orice, imaginea tot nu si-o mai spala.

    • Care imagine ? Eu n-am votat partidul asta niciodata. Mi s-au parut mereu mai prosti si mai hoti decat pesedistii.

  5. Omul asta e capabil sa vorbeasca minute in sir fara sa spuna nimic. Ciuca la Presedentie e ultimul cui din cosciugul Peneleului

  6. Faptul că au decis să meargă separat nu e o întâmplare! N-au decis ei,au decis pesedistii, în ideea că împreună n-aveau cum să facă un scor prea mare, în orice caz ar fi luat împreună procentele PSD-LUI , pt că liberalii nu există, sun toți pesedisti sadea !Așa speră ca separat să facă un scor care după alegeri împreună și cu UDMR-EAUA BALAMA +AUR (PE SESTACHE! )să refacă PATRULATERUL ROȘU! FILM CLASIC! CINE GÂNDEȘTE ȘTIE DESPRE CE VORBIM!

  7. PSD le-a oferit locuri ca la milogi si doar la „cu plata” asa ca nu erau siguri nici macar toti politrucii din conducere, asa ca…

  8. O sa avem de ales intre Tache, Ianche și Cadar. Și anulare de vot.

  9. E toată floarea PDL-ului, uita-te la ei!

  10. Drum lin către loc fara intristare si suspin! Același lucru și pentru PSD!

  11. Separat spera sa aiba mai multe voturi decat in alianta cu psd. Dupa alegeri, USL ul se reface din nou.
    Separat spera ça votantii nu vor bascula spre alianta USR – PMP -Forta dreptei.

  12. Cam fraieri că merg separat. Așa în alianță aveau șanse la mai multe locuri, separat or lua și ei un 8-9% . Oricum pun pariu că PSD și PNL nu vor avea majoritatea, e posibil nici măcar președintele să nu îl aibă.

  13. După ce ați lins din blidul PSD, acum vreți singuri la alegeri sa va dați iarăși mari liberali! Cu Cică sigur luați o „măciucă” la anul! Semnează un om de dreapta!

  14. Voi nu visați la o Românie mai curată, fără PSD si PNL?? Sa facem putina curătenie la CSM, CCR, ICCJ si CAB??? Si apoi prin toate institutiile statului?

  15. daca toti membrii de partid si pretenii lor angajati la stat voteaza cu ei n-au cum sa nu ia peste 10%, singura exceptie e prezenta la vot de peste 75%