G4Media.ro

SURSE Percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov. Sunt suspiciuni de decontări ilegale pentru…

SURSE Percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov. Sunt suspiciuni de decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 desfăşoară mai multe percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar deschis pentru fraudă informatică şi fals intelectual, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. În dosar sunt vizaţi mai mulţi doctori, care vor fi audiaţi la sediul Poliţiei Capitalei, mai spun sursele citate. Din primele informaţii, cercetările vizează şi decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină.

UPDATE: Ministerul Sănătăţii a solicitat conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea, în regim de urgenţă, a unei verificări a tuturor decontărilor făcute către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri.

„Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat şi anunţ toleranţă zero faţă de acest fenomen. Aşteptăm ca procurorii să-şi spună cuvântul, iar după aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casă, vom acţiona în consecinţă. Până atunci vom gândi un plan de acţiune pentru a preveni astfel de situaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, citat în comunicatul transmis de minister.

Surse apropiate anchetei au explicat pentru G4Media.ro că un medic e acuzat că întocmea foi de observaţie cu diagnostic fals pentru pacientele care solicitau întrerupere de sarcină la cerere, iar o altă angajată a spitalului, care lucra la registratură, lua banii plătiţi de paciente ca taxe pentru serviciile medicale solicitate.

Apoi, registratoarea, cu complicitatea medicului, ar fi introdus date false în platforma informatică a asigurărilor de sănătate şi cerea decontarea serviciilor medicale de mai sus ca urgenţe medicale. În acest fel, a fost prejudiciat buhetul fapt Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Toate spitalele din tara care deconteaza bani de la FNUASS prin cardul de sanatate pot fi banuite ca fac decontari ilegale atita timp cit pacientul nu primeste o recipisa din care sa rezulte defalcat serviciile si sumele decontate .

    Banii publici sint tilhariti de mai toti cei aflati in sistem .

    • La spitalul jufetean ilfov agenti de curatenie la exterior .de doua luni angajati nu au contracte de munca.deci se lucreaza la negru

  2. Spitalul Judeţean Ilfov – in fiecare seara se strang smecherasii cu iubitele lor sa faca avorturi la Spitalul Judeţean Ilfov.

    Puteti verifica simplu chestia asta. doar veniti sa ii vedeti…

  3. Managerul Spitalului Judetean Ilfov a fost membru PNL, uns de PNL manager la Spitalul Judetean de Urgenta Deva pana in anul 2016. A plecat in urma unei anchete a DNA ALBA in care era anchetat pt. fapte grave de coruptie. RElatiile si increngaturile pe care acest individ le are cu oameni din mediul politic si alte structuri, banii stransi din fapte de coruptie, au determinat DNA ALBA sa-l scoata basma curata. Imediat a sarit in barac PSD si a ajuns din nou manager, de data asta chiar in Bucuresti. Nu e de mirare ca se intampla astefel de lucruri in spitale, atat timp cat la conducerea lor sunt numiti astfel de indivizi. Acum probabil, o sa fie pastrat in functie, ca de, au venit liberalii si individul o sa apeleze la pilele din PNL, doar lideri importanti ai PNL au beneficiat din plin de spagile pe care acest individ le primea si din care dadea mai departe pt. protectia proprie. Dar ce e mai trist e ca desi lucrurile sunt stiute de toti decidentii, de fiecare data acesta a scapat nepedpsit. Deci povestea cu „VIN AI NOSTRI, PLEACA AI NOSTRI” nu e doar o poveste…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.