G4Media.ro

SURSE Parchetul general a clasat dosarul de evaziune al lui Dan Vîlceanu…

Sursa Foto: Facebook/ Dan Vîlceanu

SURSE Parchetul general a clasat dosarul de evaziune al lui Dan Vîlceanu / Afacerile familiei cu Complexul Energetic Oltenia, în asociere cu afaceristul Nicu Sarcină, anchetat de DIICOT / Noul director CEO a fost susţinut de Vîlceanu

UPDATE ora 18:30: Parchetul general a clasat dosarul de evaziune fiscală în privinţa lui Dan Vîlceanu, însă a disjuns partea cu firmele, printre care şi firma părinţilor săi, pentru continuarea cercetărilor şi a declinat dosarul rămas la Parchetul Tribunalului Gorj, au precizat pentru G4media.ro surse judiciare.

Articolul iniţial:

Dosarul de evaziune fiscală în care erau vizaţi deputatul PNL Dan Vîlceanu, numit ministru al Finanţelor, şi firma părinţilor lui, Trefo SRL din Rovinari, a fost clasat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Dosarul a plecat de la un control al ANAF Gorj. Inspectorii au sesizat Parchetul Tribunalului Gorj, iar, ulterior, cazul a fost declinat la Parchetul General, dată fiind calitatea de parlamentar a lui Dan Vîlceanu.

Potrivit unei anchete de presă publicate în România liberă în ianuarie 2020 de jurnalistul gorjean Narcis Daju, în 2019, inspectorii de la ANAF Gorj au făcut un control la firma Trefo SRL din Rovinari, deţinută de Elisabeta Vîlceanu şi condusă de directorul Eugen Vîlceanu, părinţii deputatului PNL Dan Vîlceanu. Controlul a fost făcut după ce inspectorii au primit sesizări din alte judeţe privind un comportament de tip fantomă din partea mai multor firme care au livrat materie primă către Trefo Rovinari.

Inspectorii ANAF aveau suspiciuni că tranzacţiile erau fictive, erau doar pe hârtie, cu scopul de a diminua impozitul pe profit şi de a deduce TVA. Un lucru a atras atenţia inspectorilor ANAF. Facturile firmelor care livrau materie primă către Trefo erau semnate toate de persoane care se numeau Stănescu şi aveau acelaşi scris, deşi proveanu din zone diferite ale ţării.

Foto: fragment din raportul ANAF privind firma familiei lui Dan Vîlceanu; Sursa: romanialibera.ro

În plus, inspectorii ANAF au descoperit că, din 2017, deputatul PNL a închiriat o maşină de la firma părinţilor săi, un BMW X5. Echipa de control a stabilit că firma Trefo a dedus TVA în valoare de 22.599 de lei, „reprezentând 50% din taxa pe valoare adăugată aferentă achiziţiei autoturismului”, dar nu a  putut stabili dacă autoturismul a fost folosit exclusiv în scop economic.

Foto: fragment din raportul ANAF privind firma familiei lui Dan Vîlceanu; Sursa: romanialibera.ro

Potrivit CV-ului, Dan Vîlceanu a fost economist la firma familiei, Trefo SRL, în 2004. În 2006, era director economic la firma sa, Rominex Mining Engineering SA, iar în 2016, din nou, la Trefo SRL, de această dată, director economic.

Totuşi, notează jurnaliştii gorjeni, directorii de la ANAF Gorj ar fi fost mutaţi disciplinar în alte judeţe după controlul la firma familiei deputatului PNL. Anul trecut, ministrul Finanţelor era chiar actualul premier Florin Cîţu, în vreme ce Dan Vîlceanu trece un apropiat al acestuia. De altfel, cei doi apar în fotografii la diferite evenimente.

Ulterior, directorii ANAF Gorj, Marin Ciumag şi Alin-Gabriel Goleanu, au dat instituţia în judecată, au câştigat şi au revenit pe vechile poziţii. Contactat telefonic, inspectorul şef de la ANAF Gorj, Marin Ciumag, nu a dorit să comenteze, scuzându-se că e la o înmormântare.

Într-un drept la replică trimis redacţiei romanialibera.ro, după publicarea investigaţiei jurnalistului Narcis Daju, Dan Vîlceanu a negat orice implicare în mutarea şefilor de la ANAF Gorj.

Autorul materialului, prin divagare, foloseşte numele ministrului de finanţe (Florin Cîţu – n.r.) pentru a denigra şi a creşte artificial anvergura articolului şi amploarea ueni campanii mediatice de denigrare a mea, pe care autorul articolului, Narcis Daju, fost ofiţer de informaţii, o orchestrează, alături de un grup de interese politico-economice din judeţul Gorj. Precizez că detaşările, demiterile şi alte decizii privind funcţiile publice de conducere din cadrul instituţiilor deconcertate, în speţă Direcţia Finanţelor Publice Gorj, sunt apanajul preşedinteleui ANAF, nu al lui Dan Vîlceanu”, a precizat deputatul PNL în dreptul la replică trimis României libere.

Contractele cu statul ale firmei Trefo SRL din Rovinari

Firma mamei deputatul PNL Dan Vîlceanu face afaceri cu Complexul Energetic Oltenia (CEO), în asociere cu o firmă controlată de afaceristul gorjean Nicu Sarcină, anchetat de DIICOT. Spre exemplu, potrivit SEAP (platforma de achiziţii publice), în februarie 2021, Trefo SRL – în asociere cu Grupul Reparaţii Industriale si Montaj Excavatoare X din Sectorul 5, București, Artego din Târgu-Jiu și M.A.R.S.A.T. SA din Târgu-Jiu – şi-au adjudecat un contract de peste 1,2 milioane de euro cu Complexul Energetic Oltenia pentru modernizarea  transportoarelor cu bandă din depozitul nou de cărbune al Carierei Roșia.

În asociere cu o firmă a afaceristului gorjean Nicu Sarcină, anchetat de DIICOT, soţul unei judecătoare preşedinte al Tribunalului Gorj

Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial,  Grupul Reparații Industriale și Montaj Excavatoare X este deținut de Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină, 31 de ani, din Târgu-Jiu, şi Elena-Ana Buzatu, 46 de ani, din localitatea Bălănești, județul Gorj. Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină este fiica afaceristului Nicu Sarcină, patronul grupului de supermarketuri Succes, anchetat de DIICOT, soţul unei judecătoare din Gorj.

Sarcină este considerat unul dintre cei mai bogați gorjeni. Potrivit topului 300 Capital, în 2012 avea o avere de 55-56 de milioane de euro. Prin compania lui Succes Nic Com, aflată acum în insolvență, afaceristul controla lanțul de supermaketuri Succes, dar și mai multe benzinării. Deţine şi un trust de presă: ziarul Impact, postul local de televiziune Acces Tv, radio Omega.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Nicu Sracină este și finanțatorul echipelor de Liga 2, Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii. Este căsătorit cu judecătoarea Laura-Mihaela Sarcină, preşedintele Tribunalului Gorj. În 2006, Nicu Sarcină se lăuda în presa locală că a petrecut un revelion la Cheile Buții, unde era și Traian Băsescu.

Grupul de firme Succes, controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină, este în vizorul DIICOT, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. În noiembrie 2014, procurorii DIICOT Craiova au facut 19 perchezitii în Ilfov, Dolj, Gorj și Cluj.  7  persoane erau suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 7 milioane de euro. Deși e de 7 ani în anchetă, cazul nu este soluționat nici acum.

CEO este condus acum de un director susţinut de Dan Vîlceanu

Din aprilie acest an, Complexul Energetic Oltenia este condus de Daniel Burlan, un fost director al companiei de pe vremea PDL (când se numea Societatea Naţională a Lignitului Oltenia – SNLO).

Burlan a fost susţinut pentru conducerea CEO chiar de către deputatul PNL Dan Vîlceanu. „Burlan a eficientizat SNLO. Asta vrem să facă şi acum cu CEO”, declara Vîlceanu despre Burlan în noiembrie 2020. Vezi aici.

În trecut, potrivit presei locale, Burlan a fost susţinut pentru şefia SNLO de Ionel Manţog, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, condamnat pentru corupţie, şi de Marin Condescu, fost sindicalist din minerit şi preşedinte la echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, condamnat, de asemenea, penal. Inclusiv, Burlan a fost reţinut în 2014 într-un dosar penal, nefinalizat însă nici acum.

Directorul CEO a fost angajat la o firmă din grupul lui Nicu Sarcină

Potrivit CV-ului, între 2016 şi 2017, Daniel Burlan a plecat de la CEO şi a fost angajat la firma Har Trans SRL, o firmă unde acţionar era – pe atunci – Alin Zgripcea, ginerele afaceristului Nicu Sarcină.

Firma familiei Vîlceanu, afaceri cu CEO după numirea directorului susţinut de deputatul PNL

De observat şi că firma mamei deputatului PNL Dan Vîlceanu  a câştigat contracte cu CEO inclusiv după numirea directorului Daniel Burlan, susţinut de Vîlceanu.

De exemplu, potrivit SEAP,  pe 7 iulie 2021, Trefo SRL a semnat un contract de aproape 80.000 de euro cu CEO pentru montarea unei structuri de susţinere la banda transportoare de la Sucursala Electrocentrale Rovinari.

Context. CEO are o situaţie dificilă şi a beneficiat recent de un ajutor de stat de 241 milioane de euro pentru achiziția de certificate de emisii de gaze cu efect de seră eferente producției de energie de anul trecut. Vezi ordonanţa de urgenţă a Guvernului Cîţu aici.

În februarie anul trecut, CE Oltenia a mai primit un ajutor de stat de 1,2 miliarde lei. Pe 5 februarie acest an, Comisia Europeană a anunțat că a deschis o investigație pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autoritățile române Complexului Energetic Oltenia, prevăzute în planul de restructurare a companiei, sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate companiilor aflate în dificultate. Comisia a arătat că are îndoieli, atât cu privire la legalitatea planului, cât și privind șansele de reușită ale acestuia.

Cine e deputatul PNL Dan Vîlceanu

Este considerat mâna dreaptă a premierului Florin Cîțu şi a fost propus pentru portofoliul Finanțelor de acesta. Vîlceanu a fost votat pentru acest post de către Delegaţia permanentă a PNL. Doar liderul PNL Ludovic Orban a votat împotrivă. Potrivit CV-ului, Dan Vîlceanu provine de la PSD, unde în perioada 2006-2009 a fost șef la TSD Gorj. A plecat apoi la PDL unde a ajuns președinte al filialei, în 2013. Fuziunea cu PNL din 2015 l-a adus în poziția de lider al PNL Gorj.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

58 comentarii

 1. Ciocoii securişti se apără intre ei. Nimic nou sub soare. Societatea românistaneză nu a mai fost atât de coruptă de la fanarioţii de la 1700. Nu credeam că vom ajunge vreodată în halul ăsta. Povestea are de toate: securişti, judecători, parveniţi şi oameni cea proastă calitate îmbogăţiţi din furăciuni.

  • Din 241 de milioane de euro au sifonat ,,doar,, 4-5 milioane ? Slăbuț , cât para-ndărăt la anveloparea unui bloc…..

  • Bre, hotul e bun acolo unde e pus pt ca stie cum se fura cu acte in ‘regula’.

 2. Asta-i justitia lui Iohannis, cel care a numit procurorul general si sefii DIICOT si DNA, in ciuda avizului negativ dat de sectia de procurori CSM.
  De la justitia contolata de PSD am trecut la justitia USL, in care si PNL si-a „tras” avantaje, cu mana lui Iohannis. Iar Stelian Ion e spectator la mizeria asta.
  Asa au fost balmajite dosare precum „10 August”, „Colectiv” etc, asa ca nu-i de mirare ca este acum scos basma curata clanul mafiot Valceanu, iar fostul pesedist este propulsat ministru PNL…

  • De ce el sinucigașilor ? De ce el ? Ionhannise, să-mi dai votul înapoi ! Un popor de maimuțe își merită conducători ticăloși. Mergeți acasă și ajutați-va copiii să-și facă bagajele. Rugați-i să își facă un rost in străinătate și să nu se mai întoarcă niciodată. Și apoi cereți-vă iertare că ați eșuat și nu ați fost în stare să mergeți sa votați cu cine trebuie. Maimuțelor !

  • Parchetul General e controlat de PNL acum, deci se dau verdicte favorabile mafiei PNL.

  • Stelian Ion trebuie sa demisioneze. E dezamagitor de slab si ma gandesc sa demisionez din USR.

 3. Ca a fost impus cu forta ministru de catre echipa penalilor din spatele lui cutu,e una,dar ca seful statului sa semneze ca primarul,fara sa ia in seama informatiile publice ,asta imi da de banuit ca cineva il are la mana cu ceva pe Iohannis,din tabara cutu,altfel nu se explica dubla masura a sa,caci tot ce propune cutu e acceptat fara nicio pauza de gandire!!!Urat a ales presedintele sa se poarte cu presedintele PNL care a contribuit la alegerea sa de 2 ori si cu cetatenii in al 2lea mandat! Nimic din partea lor si a societatii civile,a presei nu ia in considerare,pare ca ori nu-i mai pasa de consecinte ,ori e fortat de ceva servicii sa taca si sa semneze ca primarul ce-i baga echipa lui cutu sub nas!

 4. Nu mai ieșiți la vot. Odată si odată trebuie sa crape si mizeria asta construită timp de 30de ani…

  • Ba trebuie mers la vot, dar nu trebuie votat cu ciuma rosie sau cu cea galbena, care fura de 32 de ani alternativ sau impreuna (USL).

  • Numai lichelele PSD spun sa nu mergeti la vot.

  • Este cea mai mare dezamăgire pt votanții lor. Nu au facut NIMIC din ce a promis. o să ziceți că nu i-a lăsat PNL si udmr. Minciuna. Știa cu cine va face alianță imediat după ce a văzut rezultatele, si alea sub așteptări. La ministerele unde au oameni lor, în afară de Drula care a dărîmat niște chioșcuri, nimic notabil. Se tot calcă pe bataturi.

  • Daca nu ieșim la vot, va avea PSD 80%, AUR 15% si UDMR 5% si atunci emigrăm și in Afganistan numai să scăpăm de aici.

   Ieșiți la vot și votați cu capul limpede. Cu o lună înaintea votului, faceți o detoxifiere media : ștergeți din grila de programe Antena3, RomaniaTV, B1, Realitatea si chiar si Digi24 care în ultima perioadă este de partea corupților.

  • ABC ,
   … asa-i !!

  • Măi ăsta cu Dragi Români, eu cred că-i tocmai invers. Să ieșim toți la vot să spunem ce dorim.De-asta a ajus țara așa cum e acum, că au votat numai foștii admiratori ai PCR. Ceilalți, ….vai de capul lor. Care mai de care mai deștept, ca majoritatea postacilor de aici. A rezultat până la urmă că vinovați și de asta cu familia Stănescu di Gorj, sunt tot Cîțu cu Johannis. DE Orban nu zice nimeni nimic, Dece oare?

  • Intradevar, in cei 30 de ani s-a construit o mizerie de stat…

  • Pentru astia care spun ca USR nu face nimic, ca, vezi Doamne, stiau dinainte cu cine se inhama la guvernare: daca USR ar fi stat deoparte, in primul rand ca PSD + AUR + UDMR ar fi fost la putere. In al doilea rand, toata lumea i-ar fi acuzat ca nu-si asuma guvernarea, ca stiu doar sa stea in opozitie, ca n-au curaj si asa mai departe. Deci in ochii lichelelor din tara asta, orice ar fi facut USR, n-ar fi fost bine. Asa ca mai incet cu laturile pe scari ca va stropiti.

 5. daca aveam presedinte de tara poate lucrurile stateau mai bine. dar nu avem.

  • Avem domnu șăf, avem, dar ne batem joc de el, în loc să-l ajutăm. Ce, era mai bună ca șăf, VAsilica din Roșiori?

  • E drept ca Iohannis a lasat sa treaca unele mizerii prin el ca prin branza si cred ca stia ca sunt mizerii. Dar nu va mai imaginati ca e atotputernic precum Ceausescu. Romanii au cultul asta al zeului care ii conduce si nu-i deloc asa. Pe de-o parte pentru ca suntem republica parlamentara, pe de alta ca oricum PSD a redus atributiile presedintelui cat a putut, pentru ca e singurul ales cu vot popular corect, adica in doua tururi. PSD stiu ca vor pierde pe vecie orice alegeri care sunt in doua tururi, deci n-au sanse la presedintie, pentru ca de fapt majoritatea romanilor nu vor PSD. Asa ca au taiat presedintelui toate atributiile pe care le-au putut taia. Si de-aia au facut si alegerile locale tot intr-un singur tur, cu concursul larg al PDL si PNL.

 6. Securitatea sau statul paralel in toata hidoşenia lui….

 7. Doar monarhia poate salva țara, nu rămâne altceva deoarece pnl-ul e psd 2 niste escroci ordinari, hoți și corupți

  • Sau te trezesti la realitate si votezi USR, singurul partid cinstit din Romania.

  • cu ochiul maro sa votezi tu si colegii tai!

  • @Vladimir Putin e un votant USR, ia insira tu aici 5 masuri concrete luate de USR de cand e la putere. 5 chestii mai de anvergura decat Drula dand cu ranga in niste chioscuri.

 8. nu mai vad pe nimeni in strada,ce sa intamplat?vreau sa mai vad pancardele.justitie nu coruptie,dna sa vina sa va ia…ce sa intamplat?sincer nu mai stiu nimic.

 9. Încep să-l regret pe Țepeș.

 10. Din pacate, si Monarhia e sub controlul Mafiei, mai ai vreun dubiu ?
  Dar sunt încrezător ca USR+ sau UDMR vor protesta energic, vor participa la sedintele de Guvern cu pancarte gen Jos Corupția ! 🤣🤣🤣

 11. Asta merita romanul
  Hahahahahaha

 12. PRIMA EVAZIUNE NU SE PUNE. LA CELELALTE NU IL MAI PRIND….
  ACEASTA E LINIA PENTRU CARE A MILITAT CHIAR MARELE AFACERIST CU MUSTATA.

  IN romania INFRACTORII DE PARTID SUNT PROTEJATI.

 13. Firma lui lua facturi false de la firmele fantome din comuna Grajduri județul Iași și Strehaia. Parchetul ii scapă pe evazioniști că cică au fost de bună credință și cand au colaborat cu firmele alea fantoma care nu au achiziții, nu au stocuri personal, nu depun declarații etc. Bun, tu in calitate de cumpărător ai fost de bună credință, dar tu in calitate de furnizor, dacă TVA nu a fost plătit de ce nu ești băgat în închisoare. Concluzia e că statul nu vrea sa lupte cu evaziune pentru că cei care fac legi fac și ei evaziune.

 14. guvernul meu, parchetul meu, de ochelaristul ala al lui iohannis de la sri se mai aude ceva?! :)) toate merg unse doar pentru mafioti!

 15. Un popor de hoti si fara coloana..usr iesiti de la guvernare acum.

 16. vai, cata intransigenta pe-acilea! cata puritate morala!

  dar nu este asa ca statul paralel, nu exista!

  nu este asa ca coruptia (sic! ) este numai si numai a ciumei rosii!

 17. E om important acum, prieten cu cine trebuie, de partea binelui, normal ca i-au clasat dosarul.

 18. Coruptia nu mai ucide, nici usturoi nu au mancat cei de la USR daca sustin numirea 🙂

  • Trebuie starputa aceasta ciuma galbena imp cu cozile de topor ale ONG urile usr+pana nu îngroapă tara de tot

 19. Iohannis a facut pupu in scaldatoare in cel mai natural stil romanesc. Dosarul 10 august rontait de cei pe care i-a numit chiar el in functii. Citu devine un kamikaze si termina PNL pentru ca Orban i-a cazut in dizgratie lui Iohannis, Boc si altor jupani. Acesti pacalici sunt incapabili sa inteleaga votul romanilor, ca nu mai se doreste PSD la guvernare. Datorita lui Iohannis ciuma rosie se va intoarce si va fi lovitura de gratie data de Premierul de la Grivco romanilor, el fugind sa faca plimbari pe banii altora pe la institutii importante. Dupa un betiv mincinos, intrigos si ofticos, basca tepar avem la Ministerul de Finante un evazionist al banului public. Astia parca si-a dorit sa revina PSD la guvernare. Daca maine se organizeaza alegeri anticipate PSD o sa iasa ca in 2016. D-asta Draknea este suparat ca nu prinde si el o bucatica buna de rontait sa isi stearga cazierul judiciar si sa plece la Fortaleza cu gagica.

 20. Când a clasat, azi?! Mă a dracu coincidență! Începe să-mi placă!

 21. Frumos la Romanika, toți borfasii traseisti sunt iertați, în timp ce babele cu patrunjelul si amărâtii de culegători de afine sunt amendați si supuși oprobiului public.
  A mai auzit cineva de dosare mari si grele de corupti finalizate cu condamnări in ultimul an?
  Alo, domnu’ președinte „reformator”, ce dreak de reforme ati facut?

 22. Pt ca romanul e prost si credul si a uitat jaful din perioada PDL si a USL holera galbena isi face treaba la umbra”pandemiei” tinandu-i la distanta pe romani în caz ca le vine în cap sa iasa in strada sa se revolte pt a jefui,devaliza si fura ce a mai ramas din tara asta numind in functie un interlop politic fost pesedist abonat la contracte cu statul fara numar,practic un borfas cu state vechi ce se pricepe bine la capusat si împartit prada(bugetul) între alti borfasi si gasti mafiote de interese din PNL si PSD

 23. L-ati mai auzit pe ficusul asta mutalau dupa ce s-a vazut votat pt al doilea mandat sa vorbeasca de coruptie? A abandonat subiectul cand s-a vazut cu sacii in caruta,aveti impresia ca el nu stie ca penelistii sunt aceeasi mizerie ca PSD? Cu acordul lui i s-a dat drumul din parnaie si mafiotului tarii Dragnea-au cazut la intelegere,e evident acest lucru, plus ca sunt achitati sau primesc pedepse insignifiante in dosarele lor de coruptie,cu suspendare pe banda rulanta toti borfasi din PSD si PNL condamnati in prima instanta la ani grei de puscarie-sursa-podul.ro

 24. Romania e condusa de grupuri infractionale teroriste NU trebuie deloc iesit la vot sa vedem ce mai fura acesti teroristi santajati care sint complici cu judecatori, militeni etc corupti care sint pe mina cu interlopi, etc!

 25. Nu va imaginati ca in justitie se va mai schimba ceva,anticoruptia a decedat,e moarta in papusoi,in curand si Udrea,Epena Basescu si multi alti mafioti si corupti vor scapa basma curata cum deja au scapat in mare parte atatia si atatia borfasi

 26. 🤣🤣🤣așa e când votezi hotul care zbiară cel mai tare hoții🤣🤣
  Fac o paranteză de la subiect:
  Vouă conferința de sâmbătă a lui Citu nu v-a amintit de dezbaterea electorală Geoană- Băsescu?
  ” Domnule Geoană ați fost aseară la Vîntu..

  Domnule Citu mai aveți un dosar în America…
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 27. L-au rezolvat repede ca sa nu aiba proces in curs pe durata mandatului, se descurca repede baietii.

 28. Justiția independenta, ahahahahahahaha!

 29. #romanianormala
  #pascupas
  #romaniaeducata
  #lucrubinefacut
  #ionopotkivanokpeeseedeee

 30. Am depășit momentul de greață al numiri de către președinte.
  Nu se întrezăresc speranțe de a se mai aduce vreo reparație.
  Este o trădare generală a electoratului care nu a atins niciodată aceste cote.
  Cu toată demonizarea haterilor la finalul acestor trădări Ludovic Orban rămâne figura cea mai echilibrata, demnă de admirație.
  Nu vad la USR niciun îndemn către membrii coaliției la respectarea principiilor cu care au atras electoratul. Cu toate acestea am văzut că sunt membri USR care se revoltă, dar pe cont propriu.

 31. „Darius Valcov” al PN-Zombilca!
  Hai si convigenti Romania ca veti face reforme, ca veti face si veti drege!
  Veti FACE fix ce-a FACUT PSDragnea, nu mai e nici un dubiu, cand spuneam asta incepand cu Octombrie 2019 cand PNL a venit la osul de ros, cati romani credeau?!
  Azi, NU cred ca mai exista Roman care sa creada ca PNL e altceva decaa PSD!
  PNL=PSD=aceeasi mizerie!
  Numirea unui „Valcov” la Minsietrul de finante confirma pe deplin, daca mai era nevoie!
  Succes Zombilica, du cu „succes” PNLul spre pierzanie!
  Repede, cat mai repede poti!
  Johannis asista indiferent sau neputincioos!?
  NU cred ca multi romani si-ar fi inchipuit ca „noul suflu” sa vina cu penalul controversat Dan Valceanu in fruntea Finantelor, chiar nu cred…
  O sfidare si o aroganta, marca Zombie, Zombilica penalul si mincinosul care dupa cum a descopeuir ieri LIBERTATEA si-a falsificat CVul!!

  Aseara, dupa dezvaluirile din LIBERTATEA, CVul lui Zombilica a „disparut” de pe Site-ul Guvenrului: la o cautare CV Florin Citu pe Pagina Oficiala a Guvenrului(unde sunt afisate CVurile membrilor guvenrului), afisa: „Pagina nu exista sau e momentan INACCESIBILA”!!!

  LIBERTATEA scria ieri: ” Premierul Cîțu a mințit în CV-ul oficial de la Guvern cu privire la anul absolvirii masterului în SUA!
  În urma a două răspunsuri oficiale ale Iowa State University din Statele Unite la întrebările Libertatea, contactat de ziar Florin Cîțu a RECUNOSCUT miercuri seară că a terminat masterul în 2002, NU în 1999, cum apare în CV și cum a pretins până azi.
  Florin Cîțu a scris în CV-ul oficial că, între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa și apoi, până în 2002, a studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”. În RASPUNSUL către ziar, Universitatea de Stat din Iowa spune că „Florin Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002. Datele noastre nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”.
  Punând față în față CV-ul oficial al prim-ministrului și răspunsul Iowa State University, e adevărat că premierul nu a susținut că a obținut titlul de doctor, însă întrebările care se pun, în acest moment, e în câți ani a făcut masterul, când l-a terminat și ce înseamnă, concret, că a studiat doctoratul între 1999 și 2002, cum susține șeful Guvernului României?
  Premierul Cîțu a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertația pentru master a fost prezentată în 2002”.
  El NU a răspuns la întrebarea de ce și-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002, cum afirmă acum, după ce Iowa State a făcută publică data la cererea Libertății.” scrie LIBERTATEA.

  Cred ca TOT CVul e o minciuna generalizata, cred ca in Noua Zeelanda a fost asistent de bagator de seama sau cien stie ce naiba a mai facut acest mincinos prdinar!
  PNL, v-ati pricopsit, ati pus partidul la picioarele unui grup infractional condus de un pennal, tepar mincinos cu un Minsitru de finante cu Dosare penale si plin de Contracte cu Statul!
  In 2 ANI maxim NU mai existati, pregatiti coliva!!

 32. Acesti mincinosi, penali, tepari, analfabeti, hoti care ne conduc de 31 de ANI: „noul suflu” al teparului Zombilica e perfect aliniat!!!
  Se incadreaza perfect in peisaj: in funte un tepar penal, iar ministrii ori penali, ori NO NAMEuri analfabete care NU au facut nimic la viata lor!!!!
  Hai postaceilor cu sustinerea lui Zombie, cum va duce el Romania in prapastie direct cu asemenea haita de penali infometati langa el!!!

  • Trebuie să mai aveți puțină răbdare, să depășim „superseptembrie” și superoctombrie și să vedeți cum ne vom lua zborul! Unii spre vest, alții peste ocean și restul spre mormânt.

  • Isi permit pentru ca ei cred ca rotirea PSD-PNL al guvernare va continua inca multi ani, asa ca acum la osul de ros fiind isi fac baietii penali si tepari plinul!
   Fix la fel ca PSD!
   Speranta de politicieni competenti si care sa faca politica in INTERESUL cetatenilor s-a dus!
   Aceasta alianta a fost ultima speranta!
   USR PLUS dovedeste zi dupa zi ca si ei sunt la fel: reforme si schimbare doar la TV si pe FACEBOOK, in timp ce in coalitie sunt „destul de rationali”(cum a spus Orban Luni la REALITATEA TV!), adica preocupati de propriile interese de partid!

   Dupa aparitia celui de-al 2-Dosar al lui Zombie, surse din PNL au relatat la Antena 3 cum a decurs discutia Citu-Barna pe subiect:
   Citu a spus in coalitie ca a „clarificat public” si subiectul e inchis!
   Barna i-a raspuns ca NU a clarificat si ca trebuie sa explice in coalitie cum e cu al 2-lea Dosar, cu teapa data de Citu unei Banci americane, apoi l-a intrebat pe Zombie: „Eu ce le spun colegilor din USR PLUS depsre asta”?!
   La care Zombie i-a taiat-o: „Eu nu te-am intrebat despre Dosarul tau”!!
   A relatat toate astea Oana Zamfir intr-o emisiune Marti pe la pranz!

  • Noua Zeelanda pare să fie mai degrabă un alibi inventat decât o situație reală.
   O alegere destul de exotică și improbabilă chiar și atunci când vrei sa scapi de un credit la o bancă americana.
   Chiar cred că ar trebui sa se verifice cu mare atenție CV-ul premierului care pare să fie doar un șir de infracțiuni mai mult sau mai puțin cunoscute.
   Până la urmă și masteratul la Grinnell College un pare să de suprapună pe profilul psihologic al subiectului care ratează admiterea la ASE.

  • @Pictor Vonta: Sper ca jurnalistii sa caute si prin Noua Zeelanda: nu m-ar mira ca de la mare analist la Banca Nationala a Noii Zeelande cum scrie el in CV, sa auzim ca Zombilica a fost „Asistent la usa”, adica portar la Banca Nationala a Noii Zeelande!!!
   Ha, ha, ha!!!

   A-propos, cel care l-a ajutat pe Zombie dupa ce-a ajuns somer data afara de ING, Lucian Isar, fostul sot al Alinei Gorghiu, absolvent si el la Colegiul national de Aparare si al Academiei Nationale de Informatii, „sursa” a Serviciilor secrete, are si el probleme: e Reprezentantul Romaniei la BERD, numit de fostul premier Ludovic Orban la intervantia lui Citu si are mari probleme cu Etica si Morala, ca si Zombie!
   Recent separat de Alina Gorghiu, casatoriti in secret in 2016 au de impartit o AVERE uriasa: PESTE 1,5 Milioane de Euro!
   De unde atatia bani?!
   Din politica!!!!!
   La BERD Lucian Isar are acum problema mare: el face obiectul unei anchete interne a BERD, intrucat a facut „contracte de consultanta” bazate pe „lipsa de loialitate”, folosind Informatii din interiorul Institutiei pentru a favoriza proprii clienti in incheierea unor contarcte directe, ceea ce a adus prejudicii Bancii acre opereaza cu BANI Europeni!
   Deocamdata e ancheta interna la BERD, dar daca se confirma Lucian Isar paote intra pe mana EPPO, adica pe mana Dnei Kovesi!
   Alina Gorghiu e una dintre adversarele declarate ale dnei Kovesi, nu s-a ascuns niciodata!
   Prieteni si la prostii, Isar si Zombilica!
   Gasiti articolul pe MEDIAFAX, scris de Marius Oprea, se numeste: „PREZENTUL FARA PERDEA. Marius Oprea. Citu a fost protejat de Serviciile secrete, care tac in legatura cu el. E omul lor?”
   Nu pun link-ul ca nu trece postarea, gasiti usor articolul demascator al acestor personaje dubioase care ne conduc!

 33. ! Lica Samadau

  cred ca ar trebui sa ne intrebam care sunt grupurile de interese ( economice) la care raspund partidele politice!

  psd, ca urmare a fsn-ului cu istoria privatizarilor sale, exprima interesele capitalului privat romanesc

  pnl este rupt in doua, unii sunt legati de capitalul privat romanesc, altii de capitalul strain din Romania

  usr are baza electorala in cei care lucreaza in multinationale…in mod indirect tin de interesele straine daca ne uitam si la Dacian Ciolos…

  capitalul privat romanesc este slab…desi tara s-a dezvoltat semnificativ din 2007,

  coruptia are doua surse,

  noi nu am putea face fata concurentei straine pe proiectele scoase la licitatie de guvern…o sursa a coruptiei

  la asta se adauga concurenta interna si coruptia pe care ea o implica…

  daca v-ati uitat la doamna Kovesi, sub mandatul domniei sale nici o firma straina, nici un afacerist occidental nu a fost anchetat, ci doar afaceristii romani, in conditiile in care aici era un fel de vest salbatic american la 1920!

  domnul Catu a fost *proiectat* …deocamdata el face imprumuturi straine carora nu li se stie folosinta…nu stim daca a luat sau nu comision la ele…omul arata corupt pana in maduva oaselor

 34. Unde sunt fraierii care stateau la rand sa voteze guvernul meu,al alogenului Klaus….iar acum guvernul meu le da placuta suedeza…