G4Media.ro

OFICIAL Pacientul de la Bacău transferat la Institutul „Matei Balș” nu are…

OFICIAL Pacientul de la Bacău transferat la Institutul „Matei Balș” nu are infecție cu coronavirus

UPDATE: Ministerul Sănătății a confirmat că tânărul din Bacău nu are infecție cu coronavirus, ci gripă. El va fi externat marți și va continua tratamentul în ambulatoriu.

Informarea de presă a Ministerului Sănătății:

Nu este vorba despre infectie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacau la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” .

Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale.

Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate.

Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul in ambulatoriu.

Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Știrea inițială: Pacientul de la Bacău transferat la Institutul „Matei Balș” nu are infecție cu coronavirus, iar în cursul zilei de marți va fi externat, au declarat pentru G4Media.ro surse medicale.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost transferat luni de la Bacău și i s-au făcut teste medicale care au arătat că acesta nu are infecție cu coronavirus, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, diagnosticul stabilit de medici este faringită, iar bărbatul va fi externat și va putea reveni la Bacău, unde va urma tratamentul prescris.

Ministerul Sănătății preciza luni seara, într-un comunicat de presă, că „este foarte puțin probabil” ca pacientul din Bacău să fie infectat cu noul coronavirus, pentru că acesta a călătorit într-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție, iar de la sosirea în România, în urmă cu 8 zile, a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.

Un tânar de 24 de ani, care studiază în China și s-a întors la Bacău în urmă cu 8 zile, era suspect de coronavirus, au precizat anterior reprezentanții Spitalului de Urgență Bacău. El a fost transportat la Institutul „Matei Balș” din București, principalul centru desemnat pentru identificarea și tratarea eventualelor infecții cu coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. În timp ce țări de lumea a treia (e.g. Tailanda) și-au luat deja toate măsurile de precauție în aeroporturi, în România se examinează un caz abia la 8 zile de la intrarea în țară… vai de capul nostru

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.