G4Media.ro

SURSE Omul de afaceri Doru Bertea, anchetat în dosarul achizițiilor de la…

SURSE Omul de afaceri Doru Bertea, anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc, s-a sinucis. El era în arest la domiciliu

Omul de afaceri Doru Bertea, medic stomatolog, care era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc s-a sinucis miercuri seara, potrivit unor surse din Poliție.

Doru Bertea se afla în arest la domiciliu, în municipiul Brașov.

Bertea era administratorul firmei Chantel Sante, societate comercială implicată în dosarul de corupție deschis de DNA.

Cercetările vizează achizițiile din spitalele COVID din Brașov și Harghita, iar printre inculpați sunt cei doi manageri ai unităților medicale, Ionescu Ramona Delia (Spitalul de Boli Infecțioase Brașov) și Lukacs Antal (manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc), ambii acuzați de abuz în serviciu.

Mirică Emanoil, ofițer de poliție în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, cercetat pentru trafic de influență, luare de mită, folosirea informațiior care nu sunt destinate publicității și compromiterea intereselor justiției.

În dosar este cercetat și Kadas-Iluna Andrei, consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, acuzat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu. Mai sunt cercetați consilierul local din Săcele, Popa Marius și Eniko Balint referent la Serviciul Achiziții Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

DNA Brașov anchetează =atribuirea unor contracte supraevaluate. Procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pe cel de la HexiPharma l-a identificat nevasta lui.
  In acest caz sursele …
  Asta e presa si jurnalism?
  Daca nu spuneți clar cine semneaza conformitatea cu originalul e ca si cum a murit unu’

 2. „Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său” (Mat. 16’26)

 3. Plînge careva?

 4. Acolo unde sunt implicați ofițeri din SRI sau poliție suspecții se sinucid.Cam suspecți suspecții.

 5. Parca mai anul trecut erau vreo doi ipochimeni care cereau in gura mare sa nu se faca nici un fel de verificare la contractele de achizitii din pandemie si ca cei care au facut achizitii in aceasta perioada sa aiba „imunitate”, dar nu la virus ci la anchete. Care erau cei doi, va mai aduceti aminte ? Unul strain cu cercel si un altul la fel de strain cu ambulante. Oare de ce or fi stigat ca vor „imunitate” ? Intreb si eu pentru un prieten.

 6. A alunecat de vreo zece ori intr-un cutit si pe spate si pe burta si in inima.

 7. Asta inseamana sa fugi de responsabilitate …. cu ,,barbatie ” . Sau sa traiesti pe lumea asta ca un dobitoc . Sau cine stie ……
  Sa te sinucizi ca sa ce ?! Ca sa nu traiesti rusinea pedepsei ? Ca sa nu sufere trupul tau pedeapsa ?! Dar cu sufletul ce salasluieste in trup ce face omul ? Il ignora toata viata . Infundam trupul cu placerile barbare iar sufletului nu ii oferim nici o bucurie …..

 8. Dumnezeu sa-l ierte.
  Pentru mine a fost un om deosebit de drept si bun.

 9. ! Codrut

  departe de mine de a judeca!

  din cate am citit in presa, omul a fost o persoana corupta…

  cum evaluam un om, nu prin modul in care s-a raportat la binele public?

  marea problema a copiilor marilor criminali nazisti a fost aceea ca ei isi vedeau parintii ca oameni foarte buni..cand au descoperit cine au fost, unii dintre ei nu au putut accepta si s-au sinucis…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.