G4Media.ro

SURSE Noi solicitări ale Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a unui…

SURSE Noi solicitări ale Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a unui magistrat pentru delict de opinie / Procurorul militar Bogdan Pîrlog e vizat pentru un interviu și pentru că ar fi discutat politică pe un forum al magistraților

Inspecția judiciară a trimis Secției pentru procurori a CSM două cereri de suspendare din magistratură a procurorului militar Bogdan Pîrlog, adjunct la Parchetul militar București, în cadrul a două dosare privind presupuse abateri disciplinare, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Un dosar disciplinar vizează un interviu acordat de magistrat cotidianului Libertatea.ro, iar celălalt – discuții purtate de procuror, sub pseudonim, împreună cu alți magistrați, pe un forum privat și apărute ulterior în presă.

În martie 2021, procurorul militar Bogdan Pîrlog a acordat un interviu în care a făcut aprecieri privindu-l pe președintele Klaus Iohannis, după respingerea de către instanță a cererii de redeschidere a dosarului 10 August.

În discuțiile de pe forumul intern al magistraților, Pârlog ar fi discutat politică și ar fi jignit colegi și jurnaliști, sub pseudonimul Caius Marcius.

Acuzațiile aduse lui Pârlog sunt de „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției”, „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii” și „desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

În aprilie acest an, șeful Inspecției Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, a solicitat si suspendarea din funcții a 3 judecători care au discutat politică cu Pîrlog pe forumul intern al magistraților. E vorba de Dragoș Călin, Alina Gioroceanu și Laurențiu Grecu.

Dragoș Călin și Alina Gioroceanu, doi dintre cei trei judecători a căror suspendare este cerută, au sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind legalitatea înființării Secției Speciale, a desemnării prin OUG a judecătorului Lucian Netejoru la conducerea interimară a Inspecției Judiciare și privind obligativitatea recomandărilor din mecanismul de cooperare și verificare (MCV).

CJUE urmează să se pronunțe pe 18 mai. A doua zi, pe 19 mai, se va pronunța și Secția pentru judecători a CSM în legătură cu cererea IJ de suspedare a celor 3 judecători.

IJ s-a autosesizat după ce, într-o publicație, au apărut fragmente din discuții de pe „Forumul magistraților”, un grup de Facebook care adună aproximativ 2.000 de judecători și procurori din toată țara.

Potrivit analizei făcute de un inspector, acuzațiile aduse la adresa lui Dragoș Călin vizează afirmațiile: „Totuși, decizia CCR pe C3 este contrară dreptului UE” și „E oficial. Ministerul Justiției a scăpat de Predoiu. Un an irosit de un personaj politic care să nu mai aibă vreodată mandat la justiție”.

În cazul Alinei Gioroceanu, acesta a scris pe forum: „Chestia aia roșie este brâu sau ștreang? Că nu realizez” și „Covidu naște victime și eroi. Ambele atrag o reacție afectivă, mișcă ceva în noi, prin compătimire ori admirație. Unii intră în rolul acesta fără să vrea, alții, cu bună știință, urmărind să inducă aceleași reacții. Așa că, de eroi și de victimele de carton trebuie să ne ferim, de victimizare și de actele de eroism ale oportuniștilor lipsiți de autenticitate”.

Judecătorul Laurențiu Grecu a scris: „În afară de USR, nu cred că dorește cineva această măsură”.

Într-un răspuns transmis Asociației Forumul Judecătorilor din România, Comisia Europeană a atras atenția că normele privind libertatea de exprimare trebuie luate în considerare de Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Asa a ajuns CSMul condus de Slugaretele Mateescu! Slugaretele liberalilor si al ramasitelor PSdiste din Csm. Haituieste magistratii pentru delicte de opinie. Dar pt Mateescu este in regula sa faca politica si jocuri politice?

 2. Trebuie sa plece Netejoru de la IJ! Sub conducerea lui, IJ a ajuns o toica stalinista!

 3. Judecătorii de la Inspecția Judiciară sunt comuniști sadea. Trebuie dați afară și băgați la pușcărie.

 4. Parlog și ceilalți magistrați forumiști vor fi sancționați pentru ca spun adevarul și adevarul ii doare pe borfași din justiție precum Licu Mateescu și alții ca ei.

  • Multa confuzie intre IJ si CSM prin comentariile astea. Oamenii n-au habar de cum sunt organizate treburile prin Justitie, dar sar repede in gard cu comentariile.

  • Pentru @LM: n-ati vrea dvs. sa ne lamuriti pre noi, muritorii de rand, platitori de taxe si impozite (din care sunt platititi si CSM si IJ!), cam cum sta treaba cu treburile prin Justitie? In privinta articolului, noaptea mintii si cu CSM si cu IJ, dar in ambele cazuri, cred ca intregul corp al magistratilor ar trebui sa-si asume… numirile „deseurilor” umane in cele doua autoritati care-i reprezinta, precum si a legislatiei adoptate cu acordul lor, in privinta acestora! In privinta libertatii de exprimare, iesiti mai, oameni buni, la inaintare, ca nu-i asa cum vor rosii/galbenii din politica sa induca/manipileze opinia publica! Magistratii au drept legal/moral la exprimarea oricaror opinii, exista norme europene pentru libertatea acestora, nu inteleg de ce/de unde atata frica/lasitate! Latratorii de serviciu, sa puna mana pe carte, manipularea platita cu ora implica si oaresce cunostinte aplicate in domeniu!

 5. Cred ca aud si vad poze cu acest Netejoru ( si p..negul ala din mijlocul fruntii) de ani de zile. E mai longeviv decat Dragnea si Basescu la un loc.
  Wtfuck usr si pnl , schimbam si noi ceva sau o frecam pasnic pana in 2024 cand nu veti sti ce v-a lovit?
  Iar pentru Bogdan Parlog , respect, este cam singurul din parchetele astea nesfarsite din justitie care a vrut sa faca lumina in dosarul 10 august.

 6. Nu inteleg ce face mormolocul Stelian in fruntea ministerului justitiei?

  In urma scandalului iscat de demiterea Laurei Koves de catre fostul ministru Tudorel, CCR a decis clar ca atunci cand ministrul justitiei decide demiterea unui magistrat, preedintele Romaniei este OBLIGAT sa semneze demiterea respectivului.
  Ce mai asteapta Stelian?
  Ipochimenul plagiator Netejoru este nelegal pe functie datorita interimatelor decise de Savonea.
  Iar Stelian se caca pe el si nu face absolut nimic.
  Sectia SS – Florea e bine merci, colac peste pupaza Stelian a declarat public ca Pensiile speciale nu pot fi eradicate pt ca asa ar scrie in Constitutie (lucru complet neadevarat)
  Iar acest Netejoru, impreuna cu sectia SS isi bat joc de toata lumea ca si cum ministrul justitiei nici n-ar exista!

 7. 1. Dosarul Revoluţiei, 31 de ani de muşamalizare. ZERO ABATERI.
  2. Dosarele Mineriadelor, 30 de ani de muşamalizare. ZERO ABATERI.
  3. Dosarele Ţăndărei, Shanghai, Caracal unde s-a muşamalizat traficul de persoane. ZERO ABATERI.
  4. Procurorii din Caracal care clasau 90% din cauze şi toată lumea vorbeşte despre prietenia cu interlopii. ZERO ABATERI.
  5. Judecătorul care pronunţa hotărâri de la spitalul de nebuni. ZERO ABATERI.

  Procurorul Bogdan Pârlog nu este cercetat pentru comentariile sale. Acesta a încălcat legile nescrise ale securiştilor. El plăteşte acum pentru că nu a tăcut la Dosarul 10 August. Iar CSM îi pedepseşte pe cei care încalcă Omerta. Când vezi ignoranţă totală faţă de crime împotriva umanităţii şi rigurozitate extremă faţă de nişte declaraţii ÎŢI VINE SĂ VERŞI 🤢🤢🤢🤢🤢 Dacă CSM crede că asta înseamnă prestigiul justiţiei, înseamnă că CSM trebuie reformat din temelii. Prestigiu nu înseamnă să îi pedepseşti pe cei care au căutat adevărul în timp ce protejezi fapte deosebit de grave.