G4Media.ro

SURSE Nela Ignatenko, soția ”contelui Kloss-Ignatenko, savant-cosmist”, condamnată în dosarul Ferma Băneasa,…

Sursa Foto: Natalia Ignatenko/ Facebook

SURSE Nela Ignatenko, soția ”contelui Kloss-Ignatenko, savant-cosmist”, condamnată în dosarul Ferma Băneasa, prinsă în Belgia / Înalta Curte judecă azi contestația în anulare

Nela Ignatenko, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, dispărută de la domiciliu și dată în urmărire internațională, a fost prinsă în Belgia încă din luna martie a acestui an, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Acum, femeia se luptă în instanță să nu fie predată în România.

Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu, ex Fenechiu) a fost consilier guvernamental pe vremea premierului Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit DNA, ea ar fi început demersurile pentru obținerea de către ”prințul” Paul al României a terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa și a pădurii Fundu Sacului din Snagov, de peste 46 de hectare, o pretinsă moștenire din partea bunicului său, regele Carol al II-lea.

”Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia. Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta.

În schimb, inculpata Păvăloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, arăta DNA într-un comunicat din 2016.

Nela Ignatenko este soția ”contelui Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa numită cultură „cosmoumanistă”, inventată chiar de el, potrivit europalibera.org.

Înainte să dispară din țară, ”contesa” a scris pe Facebook: „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”.

Potrivit europalibera.org, ”contele” vindea online, contra a 75 de euro, Activatorul Mileniului III, activator anti-Covid, antistress și antiviruși în general. Era vorba de o broșură cu poza inventatorului și pretindea că are capacitatea de a „vă mări resursele cu 5.000.000 %, de aceea îl consider cel mai puternic activator”, banii urmând a fi virați către o bancă din Belgia.

Citește mai multe aici despre cuplul Ignatenko.

Context. În decembrie anul trecut, Înalta Curte i-a condamnat în acest dosar pe omul de afaceri Remus Truică la 7 ani de închisoare, pe miliardarul israelian Benyamin Steinmetz și pe consultantul politic Tal Silberstein – la câte 5 ani de închisoare și pe Paul Philippe Al României la 3 ani și 4 luni de închisoare. ”Prințul” Paul a fugit și el din țară și a fost dat în urmărire internațională.

În dosar au mai fost condamnați avocatul Robert Roșu, la 5 ani de detenție efectivă, și jurnalistul Dan Andronic, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Prejudiciul este de peste 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

Pe 15 iunie 2021, Înalta Curte judecă o cale extraordinară de atac formulată de condamnați. E vorba de o contestație în anulare, declarată admisibilă în principiu pe 25 mai.

Sursa foto: Facebook/Nela Ignatenko

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Incep infractorii sa aiba picioare scurte. Acasa cu hotii din tara.

 2. Daca rascolesc mai bine legislatia si deciziile CCR , scapa de si ei de parnaie . ..
  Asa e in romania , parnaie fac doar baietii ce vand 100 gr de maria , violatorii , coruptii si criminalii fac putin sau deloc parnaie .

 3. Sat fara caini, bantuie aventurierii si tot felul de inchipuiti, sprijiniti de functionari umili si corupti, urmasi si fosti oameni cu dosar sanatos si isi impart teritorii in chip feudal, mai rau ca niste cumani bezmetici izgoniti de pecenegi si mongoli din stepele lor .Bravos, natiune, halul sa-ti fie, nu ti-au folosit de loc experienta si ingamfarea , Dumnezeu cu mila!
  Parca vad Curtea de la Londra ori din alta parte ca acuza vreun proces inechitabil.

 4. Marii hoti chiar daca sunt vinovati scapa pe speta, daca au aparare de exceptie gen Popoviciu.
  Sunt acolo am inteles 100 de pagini de poveste .
  Demantelezi sistemul juridic ca si inadecvat.

 5. Cand 7 ignoranti din 10 romani cu drept de vot nu voteaza, , raman 3 care decid in Romania cine intra in Parlament si cine face regulile in institutii. Unul e eternul atarnator la stat, altul e un ”privat” care atarna si el la contracte cu statul pentru ca pe piata libera nu ar face nimic competitiv si ultimul e antreprenorul care incearca sa faca ceva si sa supravietuiasca respectand regulile intr-o jungla plina cu infractori si borfasi.
  Asa ca in ultimii 30 de ani de imensa indiferenta am avut o clasa politica cu un singur tel, furatul si distrugerea justitiei .