G4Media.ro

SURSE Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța va fi demis în urma…

sursa foto: Captură video

SURSE Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța va fi demis în urma incendiului, prin dispoziția primarului, la cererea premierului Cîțu/ Instituția este condusă din 2009 de Stela Halichidis

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, va fi demisă prin dispoziția primarului Vergil Chițac în urma incendiului de vineri, au declarat sursele G4Media și Info Sud-Est. Decizia vine ca urmare a solicitării premierului Florin Cîțu.

Instituția medicală unde a avut loc tragedia soldată cu moartea a șapte pacienți care erau internați la ATI este condusă de același manager din iunie 2009. Stela Halichidis a obținut funcția pe vremea când spitalul se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre.

Pe plan local, managerul SBIC s-a remarcat prin comunicaarea deficitară cu jurnaliștii și prin lipsa declarațiilor în momente cheie. La un moment dat, Stela Halichidis figura pe site-ul spitalului și manager, și purtător de cuvânt al instituției, dar refuza să facă declarații la solicitarea jurnaliștilor.
Și după incendiul de vineri, Stela Halichidis a evitat să facă declarații, invocând faptul că ”îi este rău” și spunând presei: ”Ce, vreți să mor aici?”.

Managerul a intrat în atenția presei în aprilie 2020, în plină pandemie COVID-19, atunci când Primăria Constanța și Spitalul de Boli Infecțioase au mers în instanță pentru a cere înapoi o clădire a spitalului, pentru a-și mări capacitatea de tratare a bolnavilor de coronavirus.

În anul 2011, Spitalul de Boli Infecțioase condus de Stela Halichidis  a încheiat un contract cu o societate care avea cifră de afaceri zero și căreia i-a cedat o clădire și un teren pe care firma privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul, transmite Info Sud-Est. Contractul, semnat pe 15 ani, a fost încheiat fără licitație și fără o decizie a Consiliului Local sau a Consiliului de Administrație al spitalului.

Firma cu care spitalul s-a asociat nu plătește chirie instituției, dar îi direcționează 15% din profit. Până acum, în schimbul clădirii de 821 de mp și a terenului de 470 de metri, spitalul a primit, în medie, 700 de euro lunar. Societatea, care înregistra pierderi, a început să facă profit după ce s-a asociat cu spitalul.

Managerul spitalului, Stela Halichidis, n-a dat declarații nici pe acest subiect și a refuzat să răspundă întrebărilor G4Media și Info Sud-Est.

Halichidis a absolvit UMF ”Carol Davila” în 1993 și a devenit medic primar în Boli Infecțioase în anul 2004. A fost director adjunct medical al SBIC în perioada 2004-2009, iar ulterior a fost aleasă managerul spitalului, funcție pe care o deține de 12 ani.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. „Trebuie”
  ..de 32 de ani..
  „De vină sunt cei ce au guvernat înaintea ns”..

  • Eu inca mai astept raportul corpului de control al primului ministru (oricare ar fi el) cu privire la incendiul de la spitalul din Suceava, caci ala a fost primul!

   Bine, dl. Rafila, ca de obicei, nu are un raspuns foarte concret pentru aceasta problema. Dar poate o fi, pe acolo, vreun coleg de guvernare de-al dansului, care sa inteleaga ceva din ce se intampla si sa ne zica si noua, macar dupa 2-3 ani, ca n-o fi chiar dosarul Revolutiei …

 2. Manager PSD.
  Asta înseamnă să ajung nepregătiți profesional în funcții de conducere și decizie .
  🌹🌹🌹-firașii nu oferă competente ,e doar apartenență la ciumă roșie sovietică.

 3. Pot micsora paturile cu care nu aveau loc sa iasa prin spatiul usilor.