G4Media.ro

SURSE Liderii coaliției au întrerupt ședința și au plecat la Cotroceni

SURSE Liderii coaliției au întrerupt ședința și au plecat la Cotroceni

Liderii coaliției reuniți marți seară la Parlament au întrerupt ședința care se desfășura în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și au plecat de urgență la Cotroceni, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și premierul Nicolae Ciucă au părăsit sala de ședință după circa trei ore de discuții. În ședință au rămas în schimb reprezentanți ai PSD, PNL și UDMR,.

 • UPDATE 18.40 Potrivit unor surse, întâlnirea de la Cotroceni cu șeful statului ar fi fost programată.

Context

Nu este clar motivul întreruperii ședinței, însă cert este că în cursul zilei de marți liderii PNL și PSD au făcut declarații contradictorii pe tema impozitării marilor companii. Liderii coaliției discută în aceste zile proiectul de buget.

Negocierile pe bugetul anului 2022 dintre principalele partide ale coaliției de guvernare, PSD și PNL, s-au împotmolit în două teme mari: suprataxarea marilor companii și creșterile pensiilor și alocațiilor pentru copii. În timp ce PNL respinge orice taxă nouă și vrea canalizarea banilor spre investiții, PSD are ca principal obiectiv creșterea cheltuielilor sociale.

Coaliția de guvernare și-a stabilit ca țintă pentru agrearea bugetului data de 13 decembrie, iar pentru trecerea prin Parlament – 24 decembrie.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Citește integral

Marile neînțelegeri dintre PSD și PNL pe buget: suprataxa pe marile companii și creșterile de pensii, salarii și alocații

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. I-a chemat tătucul.

  • Cățeii au fugit repede la stăpân! Când a fost cearta cu USR, gunoiul Klawn nu a intervenit, acum se vede clar ca, criza a fost pornita de la el!

  • Pesedeii și penelacheii nu se-nțeleg între ei, nici măcar atunci când au ce împărți !

   Ne întrebăm cu groază, cum va fi atunci când punga se va goli, când euroii se vor termina, când nu va mai rămâne nimic de furat.
   Vor da vină unii pe alții, iar noi vom plăti, așa cum facem și am făcut de fiecare dată.

  • nu, nu…fac trenuletu pana la Cta….sunt boiuleti

 2. Păi si de ce la treicoceni?? La Jilava trebuie, împușcați in livadă.

 3. Nu este de acord molaul cu taxarea bogaților și marilor companii, nu vrea eliminarea pensiilor speciale și a cumulului pensiei cu salariul de la stat.

 4. Sa fi fost discutia Biden-Putin atat de dezastruasa, incat Presul, din teama de consecinte, si-a chemat slugile la vorbitor?

 5. L-a sunat Geoana pe Ficus si i-a spus ca nu a mers bine discutia lui Bidon cu Putrin, si deci sa se pregateasca de invazie.

 6. Si eu care credeam ca alta e URGENTA: ieri, 6 Decembrie la Cluj Napoca, liderii Consiliului National Secuiesc(CNS) au decis:
  7 Decembrie 2021, stirile PRO-TV: „Ținutul Secuiesc introduce cartea de identitate secuiască. Elementul inedit care va fi obligatoriu.
  Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) vrea să introducă o carte de identitate secuiască, ce ar urma să aibă, pe lângă elemente clasice precum numele și domiciliul, și un ANGAJAMENT față de Autonomia teritorială a Ținutului.
  Comitetul permanent al consiliului a supus Luni dezbaterii publice Proiectul Hotărâre privind introducerea cărții de identitate secuiești, scrie agenția maghiară de presă Hirado.
  Potrivit Proiectului prezentat de Hirado, cartea de identitate secuiască poate fi obţinută de orice persoană de peste 18 ani care are domiciliul în Ţinutul Secuiesc sau locuieşte în afara acestuia, dar se declară secui şi este de acord cu autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc aşa cum se prevede în Statutul de autonomie elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc.
  Angajamentul față de autonomia Ținutului Secuiesc, OBLIGATORIU pe cartea de identitate
  Cartea de identitate secuiască poate fi solicitată prin completarea unui formular, care trebuie să conţină numele şi prenumele solicitantului, data şi locul naşterii, domiciliul permanent şi sexul.
  Formularul va conţine în mod obligatoriu, în formă pretipărită, angajamentul solicitantului faţă de autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.”

  Dle Haos, tu ce zici, ce zic liderii PSD si PNL si USR si AUR, ca de ieri pana azi NU exista nici o reactie a autoritatilor romane!!!

 7. PSD o sa vada acum ca nu pot fi crescute cheltuielile sociale pe datorie. Asta e ghinion daca au vrut la guvernare acum trebuie sa explice oamenilor de ce au facut promisiuni fara acoperire. Pensiile si alocatiile pot creste dar cu sume decente eventual luati banii de la alte cheltuieli sociale nejustificate nu de la investitii.

 8. foame mare la g 4 m e d i a.
  Le lasam un colt de paine ?

 9. Se ia lumină de la Cotroceni.

 10. Pai nu au discutat astea când au făcut programul? Le discuta acum?

 11. au plecat sa ia lumina

 12. Usr e de vina! De ce nu-l accepta pe Citu prim-ministru precum au facut cei de la PSD?

 13. Murim cu zile, de râs!

 14. Din cauza sistemului mafio Romania pierde un Buget de Stat la fiecare 5 ani prin necolectarea integrală a taxelor și impozitelor. Asta este marea problemă a economiei românești si cauza tuturor săraciilor!

 15. Citelusii si ciolanachii au tulit-o la superiorul in grade să le dea hărtiutza cu ce-au de făcut: relaxari la greu, creșterea si a pensiilor speciale pentru tovaraseii tinerei iesiti la pensie, lista cu amante și pretenari pentru functioarele de pe masă, împărțirea ciolanului intre participanți.