G4Media.ro

SURSE Liberalii nu au în vedere în acest moment o moţiune de…

SURSE Liberalii nu au în vedere în acest moment o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, după ce preşedintele a cerut demisia premierului

Surse de la vârful PNL au declarat pentru G4Media.ro că liberalii nu au pregătită în acest moment o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Sursele citate nu exclud însă ca în actuala sesiune să depună o moţiune. Preşedintele Iohannis i-a cerut vineri premierului Viorica Dăncilă să demisioneze din funcţie, acuzând-o că „nu face faţă poziţiei” şi că „transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România”.

De notat că până în acest moment nici un lider PNL nu a vorbit de moţiune de cenzură, reacţiile oficiale fiind ecouri ale acuzelor aduse de preşedintele Iohannis. Din toate informaţiile din interiorul Opoziţiei, în acest moment o moţiune de cenzură nu ar avea nici o şansă să treacă.

Reamintim că preşedintele României nu are prerogativele de a demite premierul. Singurele posibilităţi prin care un premier îşi pierde funcţia sunt demisia sau demiterea printr-o moţiune de cenzură votată de Parlament. Singurele două guverne care au picat la moţiune de cenzură sunt Boc 1 (2009) şi MR Ungureanu (2012).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. grindeanu nu a picat tot cu motiune?