G4Media.ro

SURSE Judecătoarea Gabriela Baltag din CSM, prinsă în off-side. A votat pentru…

SURSE Judecătoarea Gabriela Baltag din CSM, prinsă în off-side. A votat pentru avizarea ordonanţei privind conducerea Inspecţiei Judiciare, deşi soţul ei concurează pentru un post de inspector. Surse: „Este abatere disciplinară”

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ azi proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2018 pentru completarea art.67 din Legea nr. 317/2004 privind CSM. E vorba de ordonanţa Guvernului prin care au fost menţinuţi în funcţie actualii şefi interimari ai IJ, judecătorul Lucian Netejoru şi procurorul Gheorghe Stan zis Geani, deşi mandatele de conducere le-au expirat la 1 septembrie.

Plenul a dat aviz negativ ordonanţei IJ cu un vot de 9 la 8. Cu alte cuvinte, toţi cei 17 membri prezenţi au votat (ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi şefa ICCJ Cristina Tarcea au lipsit). Aceasta înseamnă că a votat şi judecătoarea Gabriela Baltag, deşi avea obligaţia de a se abţine întrucât soţul ei concurează pentru un post de inspector la IJ, au explicat G4Media.ro surse judiciare.  Procedura de selecţie a celor 12 inspectori este în plină desfăşurare.

De altfel, un magistrat care a contestat un concurs de la IJ i-a cerut azi în plenul CSM judecătoarei Baltag să se abţină de la votul privind ordonanţa IJ tocmai pentru că soţul ei este înscris în cursă. Mai mult, spun aceleaşi surse, judecătoarea Baltag a votat pentru avizarea pozitivă a ordonanţei.

Abatere disciplinară. Potrivit surselor G4Media.ro, „nerespectarea obligaţiei de a se abţine” este o abatere disciplinară pentru un magistrat. Potrivit articolului 99 alineatul i) din Statutul magistraţilor, constituie abatere disciplinară „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”.

Iar potrivit articolului 42 din Codul de procedură civilă, judecătorul este incompatibil:

„2. când există împrejurări care fac justificată temerea că el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor sau afinii lor, după caz, au un interes în legătură cu pricina care se judecă.  (…)

 1. dacă el, soţul său, ascendenţii ori descendenţii lor au primit daruri sau promisiuni de daruri ori alte avantaje de la una dintre părţi”.

Ce riscă. Potrivit surselor G4Media.ro, dacă judecătoarea Gabriela Baltag ar fi găsită vinovată de Inspecţia Judiciară şi de Secţia pentru judecători a CSM pentru nerespectarea acestor interdicţii riscă chiar excluderea din magistratură.

Întrebată de ce a votat în favoarea OUG în condițiile în care soțul său participă la concursul pentru un post de inspector, Gabriela Baltag a răspuns: ”Pentru echidistanță sper că le-ați pus o întrebare identică și celor 7 colegi din Consiliu care au trimis o scrisoare la Avocatul Poporului pe tema ordonanței IJ iar astăzi au votat!”.

Sursa foto: Inquamphotos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Si ce conteaza. Pentru ea legile nu conteaza,caci doar ea le aplica . Interesul poarta fesul mai ales cand poti prinde functii cat mai inalte si mai bine platite. Pupincurista asta care este o obisnuita la Latrina 3 trebuie data afara din magistratura,mai ales ca a fost atentionata sa se abtina de la vot. Trebuie sa fie exclusa din magistratura caci la salariul de mii de euro care-l are trebuia sa se abtina. Afara cu ea ca sa nu ia si o pensie de mii de euro,caci jigodia asta de judecatoare nu o merita.

  • De acord, trebuie exclusa din magistratura. Este o situatie incredibila si inadmisibila la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii. Tacerea acestei institutii si lipsa de reactie sunt rusinoase si demonstreaza complicitatea.

 2. Nimic nu conteaza in Romania sub PSD, fiecare pentru el, fiecare face ce vrea, legile sunt o relicva a unei epoci apuse, o epoca in care speram la normalitate.

 3. Aceast personaj nu apare si pe la A3? Daca este judecator, de ce este sustinuta de un post patronat de un securisto-turnator, si in plus si corupt cu decizie definitiva? Dupa stirea asta cu votul, nu ar trebui ca magistratii sa o revoce din CSM?

  • ba da, varanul conduce tara iar latrina 3 este centrul operational… a tintit bine si cu csm-ul , plus slugarel si a decapitat justitia, incepand cu doamna judecator Camelia Bogdan s.am.d folosindu-se de caracterele acestor cesemisti antenisti

 4. ba da, varanul conduce tara iar latrina 3 este centrul operational… a tintit bine si cu csm-ul , plus slugarel si a decapitat justitia, incepand cu doamna judecator Camelia Bogdan s.am.d folosindu-se de caracterele acestor cesemisti antenisti

 5. Daca astfel de oameni ajung pana la un asemenea nivel, mai avem mult de tras. Enorm de mult.

 6. ceilalti 7 au si ei soti / sotii … acolo/dincolo ?

 7. Baltagul asta abia asteapta sa-si puna numele in adevarata lui valoare . POate deveni oricind Ministru al Justitiei , chiar merita. Numai raspunsul arata ce are in cap, aceasta vaca parcata in CSM de banda mafiota.
  Cica am calcat legea pen’ ca au calcat legea si altii deci in consecinta sunt nevinovata , conceptul Adrian Severin , bursuc corupt si puscarias . Daca toata lumea calca legea atunci legea nu mai exista.

 8. Surse:Puteti sa-i executati un cunnilingus daca nu va convine!

 9. Ma cum sa arati ca o scroafa si sa si fii o scroafa ?!

 10. Asta sa fie crema Moldovei in materie de drept?Tu-dorel,Pivniceru,Baltag,Banila?Atunci luati-i acreditarea Facultatii de Drept din Iasi la asa rebuturi…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.