G4Media.ro

SURSE Fugarul Ionuț Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost localizat…

sursa foto: captura video

SURSE Fugarul Ionuț Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost localizat în Turcia / Autoritățile judiciare vor solicita extrădarea

Fugarul Ionuț Mircea Costea – fost președinte al Eximbank condamnat la 6 ani de detenție în dosarul șpăgilor pentru reabilitarea căii ferate București-Constanța, cumnatul lui Mircea Geoană – a fost localizat în Turcia, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Instanța de executare, Tribunalul București, a solicitat Ministerului Justiției să ceară extrădarea acestuia. ”În temeiul art. (…) din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală – republicată, constată întrunite condiţiile pentru solicitarea extrădării din Turcia a condamnatului COSTEA MIRCEA-IONUȚ în vederea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 26 din data de 26.05.2023, emis în baza sentinţei penale nr. 127 din data de 24.03.2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 2987/1/2019, definitivă prin decizia penală nr. 48 din 26.05.2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători.

În temeiul art. (…) din Legea nr. 302/2004, republicată, prezenta încheiere (…) se va comunica Ministerului Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară.

În temeiul art. (…), cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare pentru procuror”, se arată într-o decizie a Tribunalului București de vineri, 26 ianuarie 2024.

Pe 5 mai 2023, Ionuț Mircea Costea a fost condamnat la 6 ani de detenție în dosarul Vlădescu-Boureanu privind șpăgile pentru reabilitarea căii ferate București-Constanța. Costea a fost dat în urmărire internațională.

El s-ar afla în Turcia și ar fi bolnav de cancer, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

În același dosar a fost condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare și fostul ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu. În schimb, fostul deputat PDL Cristian Boureanu a scăpat ca urmare a intervenirii prescripției.

Potrivit DNA, șpaga primită de oficialii români de la compania austriacă care a reabilitat calea ferată București – Constanța se ridică la aproape 20 de milioane de euro.

Cauza are ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2005-2017, respectiv plăți în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, arată DNA într-un comunicat de presă din 2019.

Citește în completare AICI 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Geoana presedinte si famiglia.

 2. Ce suntem siguri este că pe partea de justiţiei funcţionează uns alianţa, este singurul minister în care nu se certă ei între ei şi doar cu duşmanii partidului.😁
  Ne este teamă că dacă până acuma Gioană nu s-a gândit să candideze ăştia tocmai l-au convins să o facă.😁
  Tot pe invers le fac ăştia ca ei gândesc că ceilalţi ar reacţiona cum reacţionează ei.😁😁😁😁😁😁

 3. Voi v-aţi întrebat vreodată de ce oamenii ar citi postări pe net şi urmăresc programele de ştiri?
  Noi ne-am întrebat şi după o cugetare adâncă cam astea sunt cugetările noastre.
  ……….
  – De lene să gândească singuri.
  – De lene să verifice ce nu vor să gândească.
  – Pentru că memoria lor este tare leneşă şi tare scurtă şi nu îşi amintesc cine i-a escrocat ultima dată şi încearcă să vadă dacă îi mai recunosc.
  – Să îşi găsească scuze că le este lene să meargă la vot şi abia aşteaptă să îi spună cineva că mai bine să stea acasă dacă nu vrea să voteze cu ei.
  – Să vadă dacă nu este vreun protest să se descarce că tare la enervat nevastă-sa şi ştie toată lumea că cei care urlă la proteste din-astea tradiţionaliste în care se spune că nevasta ar trebuie să stea la cratiţă este din cauză că acasă la el nu este el cocoşul şi tare ar vrea să se dea legi să fie el cocoşul.
  – Din cauză că mai vor să se distreze şi toată lumea ştie că circul distrează oamenii.
  – Din motive profesionale dacă eşti doctor cu capul că practică mai bună nu există.
  – Tot din motive profesionale dacă vrei să urmezi cariera de propagandist-postac-paralelilologi şi evident dacă eşti din servicii(sau ce credeţi că tocmai ăştia nu îi urmăresc, de ne întrebam dacă este bine să urmeze astfel de cursuri că ne este tare frică să nu le spele creierul dinainte să îşi ia diploma de ar fi de înţeles anumite lucruri).
  – Din greşeală că a rămas telecomanda fără baterii când căutau filme cu proşti şi au rămas blocaţi pe melodrame sinistre şi nu mai ştiu unde sunt butoanele la televizor ca să schimbe repede.
  – Ca să vadă dacă Badea nu vrea să fie salvat şi clipeşte de două ori că pare că ar vrea să fie salvat de la locul de muncă după ce a fost adus la realitate de destăinuirea tătucului lui că el întotdeauna la iubit şi nu a uita niciodată de el şi de PeeeSeeeDeee şi abia apuca să reunească toată famiglia(toate semnalele arată ca Badea pare că a început să se prindă, nu mai are nici un ţel acuma că şi-a găsit tătucul de a rămas fără vlagă de la atâta debusolare, şi cât la mai căutat prin jurul Cotrocenului).
  – Pentru că sunt fanii telenovelelor emoţionale şi se plictisesc repede de documentare cu oameni inteligenţi care le explică statistici matematice de genul: (1Bran+1Stan=USL) sau ecuaţii cu necunoscute (1Bran+1Stan+1NecunocutaBalama=TheThreeStoogesFSN) şi dacă aţi fi urmărit documentare din-astea aţi fi văzut că exact(dar exact) la fel este politica lor de partide ca al celor TheThreeStooges şi la fel îşi dau şuturi unui altuia în dos că sunt la guvernare sau în opoziţie sau se pretind opozanţi şi la fel va fi şi când vor fi împreună toţi la guvernare sau toţi în opoziţie că şi varianta asta este posibilă.
  – Şi evident toţi aşteptaţi să vedeţi dacă mai postăm că ştim cât de mult vă place postările noastre😁.
  ……….
  Când te loveşte reptilienii pamfletiştii cu telepatia şi află cugetările din minţile voastre(Felix ştie că a păţit-o cu ăştia de-l lui Coruţ) voi chiar vă mai întrebaţi de unde le ştim aşa bine cum le ştiţi voi?🙂

  Ce vream să vă spunem este că noi suntem îngrijoraţi tare pentru Badea după ce a descoperit că MobyDickIohannis este tătucul lui, aţi înţelege şi voi îngrijorarea noastră dacă aţi înţelege că sunt şanse mari după descoperirile făcute în sufragerie şi vie ca CodruţaCucuveuaMov să fie mămica lor pierdută. Voi vă daţi seama ce lovitură ar fi pentru Badea dacă CodruţaCucuveuaMov ar intra în politică şi să afle că va intra tot din partea famigliei lui. Acuma ne înţelegeţi îngrijorarea, oare o fi uitat aşa de repede Badea de sufragerie şi vie ca să înţeleagă de ce suntem atât de îngrijorat pentru el. Oare nu a observat că tot mai des pun în funcţii publice din ăştia din statul paralel, la PNL nici nu se mai feresc că o fac pe faţă de bănuim că o să îl pună candidat ca următorul tătuc al lui Badea direct pe Hellvig😏.

  Ca fapt divers vă anunţăm că aşa le-aţi învârtit că chiar propaganda voastră şi alianţele de acuma demonstrează că 100% sigur Codruţa este mămuca lui Badea(noroc că avem noi memorie şi pentru voi că astfel cine v-ar mai aminti😏).