G4Media.ro

SURSE Europarlamentarul PLUS, Dragoș Tudorache, va conduce comisia specială pe tema Inteligenței…

SURSE Europarlamentarul PLUS, Dragoș Tudorache, va conduce comisia specială pe tema Inteligenței Artificiale din Parlamentul European

Parlamentul European a anunțat, vineri, numele celor 33 de membri care vor face parte din noua Comisie Specială pe tema Inteligenței Artificiale, care va fi condusă de europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache, scrie Politico.

Potrivit surselor G4Media.ro, Tudorache va conduce Comisia pe AI, decizie luată în urma negocierilor politice pentru șefii comisiilor speciale din PE, votul urmând să aibă loc în septembrie.

”Impunând o dezvoltare a inteligenței artificiale bazată pe valori europene, Uniunea se pregătește să impună standarde globale în dezvoltarea acestei tehnologii: tehnologiile care nu respectă etica și valorile europene nu vor putea concura în Europa – nu prin protecționism legiferat, ci prin simpla incapacitate de a câștiga încrederea consumatorilor europeni: peste 500 de milioane de potențiali clienți cu un PIB pe cap de locuitor de aproape 35.000 de euro.

Etica inteligenței artificiale e importantă și pentru că intenția contează. Cine și cu ce scop folosește tehnologia contează. Tehnologia de recunoaștere facială, care poate ajuta, de exemplu, la asigurarea unei mai bune securități în spațiul cibernetic, poate de asemenea susține, în mâinile unui regim nedemocratic, un nivel nemaiîntâlnit de control al populației, prin identificarea automată în spațiul public a oricărui cetățean”, a scris Dragoș Tudorache într-un OP-ED publicat pe G4Media.ro la începutul anului intitulat ”Cum vom folosi Inteligența Artificială în Europa? România și saltul către statul tehnologizat”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Europarlamentarul analafbet Claudiu Manda o va conduce pe PRMista Olguta la plimbarica prin Lumea larga!!
  Ca oricare europarlamentar analafbet si PSDist, care isi permite, la cei 20 000 de Euro/Luna!

  • Noi avem mioritic, politistul local si jandarmul care raspund la comanda artificiala a sefului numit politic

 2. Plusul asta e un partid minune: nu prea exista, dar conduce o gramada de chestii in PE si conduce si USR.

  • @amicu

   Decat multi si prosti, mai bine putini si buni.

  • @Sincer, decat putini si buni, mai bine zero dar megaprofesionisti. Pragul electoral e prea jos, si ne alege cu astfel de oratanii.

 3. Felicitari Dragos si mult succes !!!!
  Echipa lui Ciolos, oameni competenti si seriosi.

  • Adevarul este ca are pregatirea necesara si a demonstrat din plin, ca o capacitate sau capacitat, care este:))

   Ba voi sunteti complet idioti?! E la sto..retorica….

  • @Andrei

   Da mai, voi aveti „capacitatile” voastre: unul care a intrat cu bolidul intr-un politist, l-a omorat si a plecat mai departe (Oprea), alta care a gazat si tabacit manifestanti pasnici in 10 august (Dan). Vezi tu, fiecare cu „idiotenia” lui.

  • @andrei

   Zici bine sa știi.
   Mult mai bine ii sedea deputatului ala zis Mitraliera în postul asta. Sau chiar Olguta, frumoasa și desteteapta cum e ea… Amândoi bine pregătiți și foarte versați intr-ale inteligentei mai ales cea artificiala.

   Sa înțeleg, ce ar trebui sa demonstreze ca să ocupe poziția asta?! Cred ca ăștia in UE când dau locurile astea se uite si ei pe un CV, vad ce ai studiat, experienta, competente etc fac și un concurs nearnajat. A sau probabil crezi ca este ca prin ministerele noastre unde toate parașutele și rudele semianalfabete sunt plasate cu succes.

 4. N-are studii superioare in domeniul programării si AI. Era mai bine dacă avea background profesional pe legal + programare.

  Asa … mai greu ne convinge pe ăștia care avem studii superioare si de specialitate la cel puțin 3 universitati serioase, in combinații de: economie + programare (AI) + anatomie /genetica + fizica cuantica + certificări in tot felul de sisteme de management, etc.

  • @ Miss Justice. Are studii de drept si a lucrat pe plan international in domeniu. Prin urmare este persoana competenta sa conduca o echipa de ultraspecialisti In domeniile pe care le-ai amintit. Misiunea lui este de coordonare, adaptare si integrare conform normelor de drept european si international.

  • @Sincer,
   Nu m-am exprimat eu corect. Vroiam sa spun ca era bine dacă, in plus fata de domeniul legal, avea experiența si in IT / programare.

 5. Doamne dar,vreti sa învețe toată viața????Au funcții de conducere, sunt europarlamentari,ce le trebuie atâta stiinta!!!Acolo trebuie doar sa fii de acord cu dreapta și împotriva stângii!!Păcat…asa se pierd valorile în timp!!!!Competenta politică sau conjunctura cu „ce te recomandă”!!! sau ….cine te recomandă!!!!

 6. „S” ca si altii,se pare ca esti o prescurtare…inutilă!!!Treaba ta…nu este ce fac eu?Iar dacă te simti rănit în orgoliul propriu,trebuie să înțelegi că faci parte din marea masă a celor din neanderthal(despre care se presupune că au evoluat!!!!) dar care sunt încă ,purtători de ghioaga și mușchi, si mișcați dintr-o parte în alta sub conducerea unui „leader”!!!