G4Media.ro

OFICIAL: DNA cere Senatului ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog…

OFICIAL: DNA cere Senatului ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog (PSD). El e acuzat că și-a angajat fictiv o consilieră

Procurorii DNA au transmis Senatului cererea de încuviințare a urmăririi penale pentru fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Bodog ar fi suspect de abuz în serviciu în legătură cu angajarea unei consilier când era ministrul al Sănătății, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate. Mai precis, angajarea ar fi fost fictivă, potrivit surselor G4Media.ro.

Potrivit DNA, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

UPDATE: Parchetul General și DNA au confirmat informația prin comunicate de presă:

Comunicatul DNA:

Procurorii anticorupție desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide.

Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea completă a urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal.

În această etapă a procesului penal, orice persoană vizată de investigațiile desfășurate în prezentul dosar beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Comunicatul Parchetului General:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:
În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999, ale Deciziei nr. 270 din 10.03.2008 a Curţii Constituţionale şi ale art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României – Senat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, şi fals intelectual, în formă continuată, prev. de art. 321 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018
Faptele reţinute formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Foto: Florian Bodog (Ministerul Sănătății)

Vom reveni

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Senatorii nu vor încuviința. Parlamentarii (cu toții) sunt supraoameni, n’aşa?

 2. Ar fi bine ca Bodog sa guste niste puscarie, este putred de corupt. Dar senatorii PSD vor face zid ca sa-l sprijine.

 3. acest Numit Parlament trebuia sa contina 300 de Oameni , NU penali !

  Votul in 2020 este necesar sa repete realitatea din 26 mai 2019 !

  P$D MAXIM 10 % pondere in Parlament !

 4. PSD, numele tau 10% e!!!!

 5. Ce specimen silos! Unde i o gasi?

 6. E adevarat ce sustine DNA iar persoana in cauza „s-a bucurat” pana azi de sprijinul lui Bodog. A fost „unsa” sefa in sistem, desi nimic nu o recomanda!

 7. Doar usr.istii si pnl.istii nu sint corupți.

 8. ESCROCU ASTA PATENTAT NE SPUNE CA AIA A PRESTAT MUNCA SI SA ACHITAT DE TOATE ÎNDATORIRILE, SARCINILE SI ATRIBUȚIILE CE I LE-A TRASAT. CE ATRIBUȚII SI SARCINI AI TRASAT MĂ PARLITULE? DE FRAUDA DE LA EXAMENULU DE SPECIALITATE DE LA TIMISOARA AI AUZIT MĂ, PE VREMEA CÂND ERAU MINISTRU, MĂ BANDITULE , PLAGIATOR ORDINAR I CE ESTI, IMPOSTORULE?? NU CUMVA I AI TRASAT LU AIA CA SARCINĂ SĂ VERIFICE CORECTITUDINEA DESFĂȘURĂRII ACESTOR EXAMENE IAR AIA A STAT ACASĂ CU ACORDUL TĂU , BAI JAVRĂ ORDINARĂ CE ESTI. ESTI UN ESCROC PATENTAT BĂ ,TU SI CU MULȚI ALȚI NEMERNICI CA TINE. MERITATI CEL PUTIN 10 ANI PUȘCĂRIE DE CĂCIULĂ . HAI CA TE ASCUND SI PE TINE ACUM, NU CRED CA MAI SCAPI. TI A SOSIT SOROCUL BORFASULE!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.