G4Media.ro

Surse: DNA a început o anchetă penală pentru tranzacțiile imobiliare ale familiei…

Surse: DNA a început o anchetă penală pentru tranzacțiile imobiliare ale familiei primarului de la Iași, Mihai Chirica. Dosar in rem pentru luare de mită

Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat după apariția în presă a unor articole privind cumpărarea unor imobile pe numele copiilor lui Mihai Chirica și a deschis un dosar penal in rem (N. Red. pentru fapte), au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Dosarul in rem este deschis pentru fapte de luare de mită.

Context. Publicația Adevărul a dezvăluit luni că Thea şi Mălina Chirica, fiicele de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a ale primarului din Iaşi, Mihai Chirica, deţin o casă de lux de 240 de metri pătraţi, care a fost trecută pe numele lor după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

Potrivit sursei citate, proprietatea de 240 de metri pătraţi a fost dobândită de cele două fiice ale lui Mihai Chirica în anul 2012, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti pronunţată de justiţia din Iaşi. Decizia respectivă punea capăt partajului dintre Mihai Chirica şi fosta sa soţie, Ana Maria Fodoreanu.

Anterior, vila aparţinuse celor doi, iar prin partaj dreptul de proprietate fiind transferat celor două fiice. Tot atunci, custodia copiilor a fost încredinţată mamei, motiv pentru care edilul Iaşului a considerat că nu trebuie să treacă în declaraţia de avere acel imobil, asupra căruia are şi în prezent drept de uzufruct.

Săptămâna trecută, Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea averii lui Mihai Chirica după ce ReporterIS a publicat o serie de anchete privind afacerile imobiliare ale familiei acestuia, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție. Investigația a început în urma unei autosesizări.

Reamintim că publicația ReporterIS a scris miercuri că Mihai Chirica este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară. Familia primarului a cumpărat un teren de 836 mp în cartierul ieșean Sărărie, la 100 m de Bolta Rece.

Primarul Mihai Chirica a declarat că ”sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare”.

Foto: Mihai Chirica (Sursa: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Asta era ala care dadea lectii de anticoruptie si il critica pe Dragnea , se pare ca i-au tras-o ai lui.

 2. Gata nu mai e frecventabil băiatul? Ca doar era anti psd, anti Dragnea… Un protest ceva, sa îl apere has tagul?!

 3. Sa fim seriosi – cele câteva case si terenuri puse pe numele rudelor sunt un mizilic pentru un ex director de primarie, devenit vice si apoi primar. Omul a avut bun simt, a luat mita fără să exagereze ca unii din colegii lui din cloaca de hoti PSD. Ce e au e ca pentru spăgile primite de la mafia imobiliara, a distrus Iașiul si a fa ut din el cel mai poluat oras din RO:

  • Poate ca avea de ce să dea lecții…..ati citit atent textul articolului, sau doar titlul????

  • A avut bun simt….Pe bune??
   A distrus orasul Kirika, cu spagile lui, l-a sugrumat de tot cu avizarile tuturor blocurilor. E ca la el acasa. Cu siguranta banii din spagi nu sunt doar cei bagati in proprietatea feciorului.

 4. Ma minunez, pentru a căta oară, de continutul „jurnalistic” al asa ziselor „informatii de presă „…..La fel cum citesc comentariile unora și altora, semiagramati dar „tari” in analiză…Pentru cine citește atent, casa copiilor din prima căsătorie a fost transmisă pe calea judecatoreasca a pasajului dintre soți, probabil de comun acord. Dreptul de uzufruct NU este drept de proprietate, de ce ar fi trebuit domnul Chirica sa-l declare ca „avere”???
  Pentru achiziționarea terenului, mi se pare absolut penibil cum se pune problema, exact ca in anii ’70-’80, asa cum văd „instituțiile statului „( ce batjocură pentru acești inregimentati politic sau securistic….!) cum se „autosesizeaza”……..
  De la mare distanță (nu sunt in Romania, nu am nici o culoare politică, nu lucrez pentru nici o instituție publică!!!), se vede clar aranjarea unui linsaj mediatic și juridico-politic……Cine doreste fotoliul de Primar al Iașului?????

 5. În democrație Chirică sta la pușcărie, de preferat în camera cu Dragnea. Nu bine zicea Iisus, sa arunce primul. Cu piatra cel fără de păcat. Se pare Chirică ca ești. Mare și prost.

 6. De ce s-a razboit cu Dragnea? Nu cumva sa nu-l intreaca in proprietati.? Ce este sau a fost PSD ne fura si ne considera prosti. Cum a dobandit atatea averi? Ei sa traiasca.