G4Media.ro

UPDATE SURSE Directorul de la Apele Române (PSD), prins la volan cu…

Sursa Foto: Facebook/ Politia Romana

UPDATE SURSE Directorul de la Apele Române (PSD), prins la volan cu permisul suspendat / A fost deschis dosar penal

Directorul de la Apele Române, Gabriel Francisc Stika (PSD), a fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, în cauză s-ar fi deschis un dosar penal.

 • UPDATE 21:25 UPDATE Într-un punct de vedere transmis G4Media, Gabriel Francisc Stika precizează că a contestat procesul verbal prin care i-a fost ridicat permisul și că a inițiat „demersurile necesare pentru a depune organelor de poliție competente dovada înregistrării plângerii contravenționale, fapt care urma a conduce la restituirea permisului”.

Iată mai jos precizările lui Gabriel Francisc Stika:

„Am contestat procesul verbal prin care mi-a fost ridicat permisul.

Faptul ca am condus un autoturism după perioada de 15 zile de la momentul reținerii permisului de conducere, nu conduce de plano la conturarea unei activități infracționale.

În niciun moment, intenția mea nu a fost aceea de a sfida legea, câtă vreme procesul-verbal de contravenție, prin care s-a dispus reținerea permisului, a fost contestat în fața instanței de judecată.

Astfel, chiar legea permite în baza principiului prezumției de nevinovăție restituirea permisului, adică acordarea dreptului de a conduce pe drumuri publice, cel puțin până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești pronunțată ca urmare a procesul prin care s-a contestat sancțiunea reținerii permisului de conducere.

În același timp, au fost inițiate demersurile necesare pentru a depune organelor de poliție competente dovada înregistrării plângerii contravenționale, fapt care urma a conduce la restituirea permisului.

Fac acest demers in ideea de a proteja imaginea și de a nu aduce atingere instituției Administrația Naționala Apele Romane.

Am luat act de declarația d-lui președinte Marcel Ciolacu si ma voi conforma deciziilor luate”.

 • UPDATE 15.22 Directorul de la Apele Române, care a fost prins la volan cu permisul suspendat, va fi ”schimbat imediat” din funcție, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru G4Media.ro.

Contactat de G4Media.ro, Stika a confirmat că a fost oprit în trafic în noaptea de 11 august, dar a evitat să spună dacă avea permisul suspendat la acel moment. Stika a spus doar că a mai fost oprit în trafic cu ceva timp în urmă, dar că avocatul său a contestat procesul verbal. Întrebat dacă i s-a deschis dosar penal, directorul de la Apele Române  a răspuns: ”nu am această informație”. Apoi a invocat legătura telefonică slabă și nu a mai răspuns la apeluri.

Potrivit surselor G4Media.ro, Stika este un apropiat al ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, fiind puternic susținut de acesta pentru funcția de director la Apele Române.  Stika a fost director al direcției de drumuri din perioada 2018-2020 din Consiliului Județean Caraș Severin. A mai fost patru ani viceprimar PSD la Oțelul Roșu și este un apropiat al deputatului Ion Mocioalcă.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. ce nevoie are el de permis?el merge cu carnetul de membru.membru psd bineinteles!asta conteaza,nu legea!legea e pentru ceilalti ,el e din” poporul ales”,poporul psd!

 2. Nu il pot aresta pentru că sunt mai multe condiții pentru arestare, iar una dintre ele este să fie pedeapsa minima de 5 ani. Iar 335 NCP alin 2 prevede 6 luni minim și maxim 3 ani sau amenda penala daca ai avut permis și a fost anulat sau suspendat.

 3. Tare as vrea sa stiu si eu unde duce ancheta asta. Poate ne tine g$Media la curent pentru ca de multe ori o astfel de stire apare apoi respectivul impreuna cu avocatul contesta amenzile etc. apoi cineva din Politie musamalizeaza cazul si se pune batista pe tambal.

 4. O anchetă ce nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 zile, faptele sunt clare. Judecata la fel. Dar cred că la anul, pe vremea asta, dosarul va strânge praful printr-un sertar.

 5. Oare politicienii au prioritate speciala de stanga? Sa stiu cum sa procedez in caz ca-i intalnesc in trafic!

  • Nu exista in Romania profesionisti in managementul apelor. Doar opusul profesionistilor, tovarasii ingineri hidrotehnisti ai lui Iliescu.

 6. Problema mai mare e alta. Directorul nu ar trebui sa fie numit sau suspendat imediat de un politruc. Ar trebui să fie un concurs serios și postul ocupat de un om cu experiență.

  • 😂🤣😂🤣
   DE INDATA ! CA DOAR DE AIA CRESTE PARTIDUL LUNAR SALARIILE, SPORURILE, PRIVILEGIILE „bugetarilor”.

 7. Corect, l-au prins, dosar penal cu executare, nu contează cine ești și din ce partid faci parte! Legea este pentru toți indiferent de funcție și culoare politică dar….cu siguranță nu o să mai auzim despre cazul lui dacă nu se ocupă cineva să urmărească decursul dosarului!

 8. Postul de director trebuie scos la concurs și apoi ocupat de un profesionist !