G4Media.ro

SURSE Dan Mihalache, rechemat de la Londra, va fi trimis ca ambasador…

SURSE Dan Mihalache, rechemat de la Londra, va fi trimis ca ambasador al României în Cipru

Dan Mihalache, rechemat luni din postul de ambasador al României la Londra, va fi trimis ca ambasador în Cipru, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Mihalache a fost șeful Cancelariei prezidențiale până în vara anului 2016, când a fost numit ambasador la Londra. El fusese numit consilier prezidențial pe 22 decembrie 2014, imediat după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României.

Anterior numirii sale la Palatul Cotroceni, Grupul pentru Dialog Social (GDS), în frunte cu Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu, i-a cerut președintelui Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, să renunțe la această numire.

”Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărui antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați”, i-au transmis membrii GDS președintelui Iohannis în noiembrie 2014.

“Mulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”, a fost răspunsul lui Klaus Iohannis.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Pai ploaie azi, ploaie miine, ceata si frig poimiine, cit sa mai suporte omul? Merita si el o vacanta de citiva ani in Cipru.

  • Si mai aproape de conturile alea offshore. Asa, de la distanta, stii ca banutii stau bine. Dar parca vrei sa mai deschizi casetele alea din cand in cand, sa vezi cu ochii tai.

  • „Mi-au luat caii, de la bicicleta veche și mi-au dat boi, la căruța nouă!”

 2. Iohannis nu a inteles nimic din greseala uriasa pe care si-a asumat-o cu o seninatate dezarmanta, atunci cand l-a numi pe politicianul atat de compromis, Dan Mihalache, mai intai in inalta functie de sef al Cancelariei Prezidentiale si ulterior in cea de ambasador al Romaniei in Anglia. Credeam ca il va rechema in tara, pentru ca mai sunt strazi de maturat prin Romania (o functie foarte potrivita pentru Mihalache) si cand colo, Iohannis il trimite ambasador in Cipru! De ce in Cipru si nu in Rusia sau in Coreea de Nord?

 3. Da, o gravă eroare a Presedintelui!
  Ce-l recomanda pe acest Mihalache pentru postul de ambasador?
  Pe toate mediile online toti suntem impotriva acestui individ.
  Oricâte opinii ai citi vei observa o reacție de respingere a acestui nimic!
  Încă o gravă greseala a Presedintelui chiar daca e silit sa-l tina cu gura închisă!
  Erau si alte locuri pe aici dar sa-l pui sa Reprezinte Romania in Cipru e catastrofa!
  Poate atasat cultural in Singapore!

 4. Majoritatea celor rechemati vor fi redistribuire în alte țări. O rocada ca deobicei. Dar cei din Franța, Italia, Spania, Canada, SUA de ce nu sunt rechemati? Si consulii generali ar trebui triati. Zaharescu de la Cape Town are aproape 7 ani de când sta bine merci la post si nu numai el. Oricum, in loc sa fie pusi oameni competenti si profesionisti, tot pe baza de pile,cunostinte sunt numiti.

 5. O nulitate incompetenta va fi inlocuita cu o nulitate incompetenta. Ce a facut concret functionarul de lux pentru tara care l-a trimis la lux? A imbunatatit cu ceva relatiile bilaterale? Au romanii mai multe drepturi in UK? Se voteaza mai usor? Cu ce a ajutat acest parazit romanii din UK? Ca pensie speciala o sa ia sigur.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.