G4Media.ro

OFICIAL Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban…

OFICIAL Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR privind alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei Deputaților

UPDATE: Curtea Constituțională a anunțat respingerea sesizării depusă de AUR, într-un comunicat:

„În ședința din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a examinat, în cadrul controlului constituționalității hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea Președintelui Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor.

În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Știrea inițială: Curtea Constituțională (CCR) a respins astăzi sesizarea depusă de AUR împotriva hotărârii Camerei Deputaților care a consfințit alegerea lui Ludovic Orban ca președinte, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. CCR a respins sesizarea ca inadmisibilă cu scorul de 7-1.

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a atacat în decembrie anul trecut hotărârea prin care Ludovic Orban a fost ales președinte al forului, acuzând vicii de procedură la ședința în care noul Parlament și-a ales conducerea.

„Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei noaptea trecută, la 2 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat”, a declarat pe 22 decembrie președintele AUR, George Simion, citat de Agerpres.

Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților în noaptea de 21 spre 22 decembrie, în urma unei ședințe pe care deputații AUR au boicotat-o. Orban a primit 179 de voturi, iar Alfred Simonis (PSD) a obținut 110 voturi. (Foto: Inquam Photos – George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. AUR da cu piatra in catelul lui Iohannis…

 2. Normal, CCR se ocupa cu chestii grele, nu cu proceduri.
  da ce sa stie anonimii aia?
  Ce-am mai ras cand Ciordache nu se dadea plecat de pe scaunul de Preşedinte al Camerei Deputaţilor. Nu de ccr ii era frica.

 3. Triada Iohannis, Orban si Stan Gheorghe se ocupa cu spalarea actelor teroriste de distrugere, nu cu constitutii,

 4. 7-1 ?!? Adica a existat totusi un vot pt haur…
  Deci se poate sa fie si mai jos decat pana acum un asa-zis judecator de curte constitutionala.

 5. Ăștia ne vor codifica legile. Cu expresii curat juridice ca ”protestăm” / ”niște grave abuzuri” / ”uzurpate niște calități oficiale”. Ca la sindicatul neaoșilor.
  ”Sesizare inadmisibilă”

 6. aur , o sa v-o dam si voua in mufa . Rabdare . Niste haotici in gindire si in vorbire . Habar nu aveti de economie , de finante , de bun simt , de respect fata de ceilalti , …..

 7. Daca ar fi adus in sprijinul contestatiei argumentul real ca presedintele de sedinta adormise, epuizat fiind de pprea lunga stare de veghe de aproape doua ore si s-a trezit doar fiindca avea nevoie de pauza tehnologica (sa schimbe pampersii prea-plini) poate ar fi inteles si inalta Curte.
  In fond e vorba de respect pentru demnitatea persoanei, fie ea si in ultimul stadiu.

 8. Salut !
  Am pus de dimineata in comentariu, dat nu l-ati
  pus pe site!
  Daca-l citea C C R, precis ca , lua alta decizie.
  Acum, ca faptul e consumat, puteti sa-l puneti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.