G4Media.ro

Surse: Consilierii USR PLUS ar putea să nu voteze bugetul propus de…

Surse: Consilierii USR PLUS ar putea să nu voteze bugetul propus de Nicușor Dan. Principalele nemulțumiri, legate de supraevaluarea veniturilor și lipsa proiectului tehnic pentru noul spital municipal

Facțiunea USR PLUS din Consiliul general al Municipiului București ar putea refuza să voteze bugetul capitalei propus de Nicușor Dan în ședința de miercuri dimineață, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Aceștia au mai multe nemulțumiri. Prima este ”supraevaluarea veniturilor municipalității”, potrivit surselor citate. A doua nemulțumire este lipsa proiectului tehnic pentru noul spital municipal, suma necesară de circa 30-40 de milioane de euro necesară deblocării unei finanțări europene de 2,8 miliarde de euro.

În al treilea rând, consilierii USR PLUS sunt nemulțumiți că primarul Dan nu îi deleagă viceprimarului Horia Tomescu dreptul de semnătură care să însoțească atribuțiile sale în domeniile sanitar, educație și social. De altfel, cei din alianța USR PLUS au reclamat public în repetate rânduri că primarul Nicușor Dan nu deleagă dreptul semnătură.

O altă nemulțumire e legată de managementul spitalelor subordonate primăriei. Nicușor Dan îl păstrează de peste jumătate de an în funcția de șef al Administrației Spitalelor pe Vasile Apostol, considerat loialul Gabrielei Firea. Mai mult, și eternii directori de spitale sunt menținuți în funcție de primar.

Ședința pentru aprobarea bugetului Capitalei e programată miercuri dimineață la ora 10.

Foto: Nicușor Dan (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Super!!!!!

 2. Pluseristii sunt nemultumiti ca nu li se acorda accesul neingradit la ciolan. Foarte bine, sa nu se voteze, nu avem nevoie de buget. 😁

 3. Proiectul de buget nici macar nu a fost pus in dezbatere de Nicusor Dan.

  Halal respectarea legii, consultare publica si transparenta.

  • S-a desteptat „animalul politic” in el inca din perioada depunerii candidaturilor. Nu va amintiti flikflak-urile cu propriul partid scos din burta, special pentru o eventuala alianta cu candidat el insusi, surpriza cu nominalizarea ca candidat al PNL?
   Si acum a rupt complet legatura cu USR. Omul are evidente ambitii la presedintie. Si cauta sustinere de la PNL, si de ce nu, PSD, fiind partide cu o mult mai buna infrastructura politica in teritoriu. De asta si non-combatul cu PSD. L-ati auzit macar O DATA spunand dupa alegeri ceva despre PSD? De fapt, L-ati mai auzit in ultima vreme spunand ceva?

 4. Nicuşor Dan a devenit victima erorii de a-şi face patron politic dintr-un partid corupt – PNL. Printre altele, PNL i-a blocat ȋncercarea de a se face un audit al aciziţiilor publice efectuate de Consiliul General ȋn mandatul Gabrielei Firea. Nicuşor Dan a greşit, iar de plătit plătesc bucureştenii.

 5. USL-istii sunt nemultumiti ca nu li se mai acorda accesul neingradit la ciolan, ca sa fure. Foarte bine, au furat destul in ultimii 31 de ani. 😛

  • Exact. Noua mafie versus vechea mafie. Il mai tineti minte pe Petrov ce neprihanit se dadea? Asa si cu plusereii, fecioare nu altceva. 😂

 6. R u fucking serious?
  Asa joaca usr ul ca sa votee liberalii bugetul la sect 1.
  Auzi… nu e gata proiectul tehnic. … dar locitatie si bani au? Sau sunt prinsi in buget?
  Useristilor, Suflecati-va mânecile si munciti, putorilor!

 7. Auzi la voi, „factiunea” USR+!

 8. Useristii nu vor binele capitalei?
  Sau e ordin pe unitate sa se puna presiune ca sa se voteze la sect 1.
  Nu de asta am votat . S afaceti figuri

 9. Factiunea aia a primit niste voturi de la cetateni, si le poate exercita cum vrea, problema e ca Plicusor s-a inhaitat cu PNL-isti pe ultima suta de metri , si le-a promis niste chestii in schimbul a altor chestii … inteleg ca Plicusor e la mana lor ca sa isi poate face anumite proiecte dar sa isi respecte angajamentele promise … daca nu sa ii voteze pnl-ul bugetul !

 10. Fals!
  Nicușor e matematician olimpic, nu poate greși elementar!

 11. consiglierii uniunii scursurilor vor de fapt controlul spitalelor din subordinea premariei
  ca sa se poata scalda in belsugul promis de ban darna.