G4Media.ro

SURSE Adrian Streinu-Cercel, luat în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE Adrian Streinu-Cercel, luat în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria Sector 1 / Fostul viceprimar Dan Cristian Popescu sau prefectul Rareș Hopincă, pentru Primăria Sector 2

Senatorul Adrian Streinu-Cercel, fost manager al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, este luat în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria Sector 1, condusă în prezent de Clotilde Armand (USR), au declarat, marți, pentru G4Media.ro surse din partid.

Pentru candidatura la Primăria Sectorului 2, unde edil este Radu Mihaiu (USR), sunt luați în calcul fostul viceprimar al sectorului, Dan Cristian Popescu, în prezent deputat, și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, au precizat sursele citate. Popescu a candidat și în 2020, dar a pierdut în fața candidatului USR.

Reamintim că Adrian Streinu-Cercel, manager timp de 20 de ani la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului, declarând în 27 ianuarie că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.

După trei luni, Streinu-Cercel a propus izolarea totală a persoanelor peste 65 de ani. După ce a fost dur criticat în spațiul public, el a fost demis de la șefia Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19 din Ministerul Sănătății.

Cercel a fost subiectul unor investigații de presă, precum cea realizată de Rise Project în 2018, care arăta că fundația privată a lui Streinu-Cercel a primit de la primii șapte producători mondiali de medicamente un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retrași cash, în tranșe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.

El a cerut imunitate în fața justiției pentru achizițiile cu prețuri umflate din timpul crizei coronavirusului: ”Să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, respectiv pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: „Dar cum ați realizat voi achizițiile?” Să vă spun mai departe la ce mă gândesc?”, a spus el la Antena 3 pe 27 martie, potrivit Nesweek.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. astia chiar ne cred prosti? cercel care „s-a dat la fud” dupa incediul ala? el era cu calculatorul/mouse de gaming sau ceva de genu?

  2. Reciclează aceleași trfe obosite..

  3. Are stofă de pesedist.

  4. HOTII nu se mai satura

  5. Prăfuit și roșu

  6. Dan Cristian Popescu? Ultima oară când a candidat la primăria sectorului 2 se ducea în parcuri și juca șotron cu copiii. E un i.n.c.a.p.a.b.i.l. Mihaiu face treabă bună.

  7. Trebuie să stea tare rău cu resursa umană de reîncălzesc aceeaşi ciorbă cu aceeaşi eşuaţi.

  8. Domnul Maestru Haker pe Windows 95, pentru il cine cunoaste

  9. Măi Mengele, nu te place nimeni. N-ai nici o șansă.