G4Media.ro

Surpriză la leapșa cu amintiri pe Facebook în contextul izolării de coronavirus.…

Surpriză la leapșa cu amintiri pe Facebook în contextul izolării de coronavirus. Judecătoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor este fosta dublă campioană mondială la atletism, Georgeta Petrea

Izolați la domiciliu din pricina pandemiei de coronavirus, oamenii socializează pe rețelele virtuale și au lansat o ”leapșă” cu fotografii din copilărie sau tinerețe. În acest context, judecătoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor a postat pe Facebook o fotografie din 1992, de la campionatul mondial de atletism de la Seul.

”Provocare acceptată! 1992 – Seul, campioană mondială, atletism 400 metri garduri! 19 ani. Imediat după cursă, nu îmi venea să cred! Habar nu aveam unde o să mă ducă viața! Judecător în penal!”, a scris ea pe Facebook și a postat fotografia de mai jos.

Foto: Georgeta Petrea la campionatul mondial de atletism de la Seul, 1992; Sursa: Arhiva personală a judecătoarei Georgeta Ciungan

Este o fotografie făcută de un fotoreporter corean, a explicat judecătoarea Ciungan pentru G4media.ro. ”E făcută imediat după finish când priveam tabela și nu îmi venea să cred! Îmi venea să plâng!”, a declarat judecătoarea Ciungan.

Ea și-a povestit pe scurt viața spectaculoasă pentru G4media.ro. La 6 ani a început să facă gimnastică acrobatică, până în 1986 când crescuse prea înaltă. S-a apucat de atletism de performanță la CSU Galați și a făcut parte din loturile naționale, mondiale și olimpice. Antrenoare i-a fost Fița Lovin din generația Doinei Melinte și Maricicăi Puica. Georgeta Petrea este din generație cu Gabi Szabo, Magdalena Nedelcu și Ionela Târlea.

Vârful de carieră sportivă a fost la Seul în 1992 când a câștigat două medalii de aur la proba 400 de metri garduri și ștafetă 4 X 400 de metri plat (fără garduri). A primit atunci oferte de a studia și a se antrena la două universități de educație fizică și sport din SUA, dar nu a vrut să plece din țară.

Foto: Georgeta Petrea în presa anilor 90; Sursa: Arhiva personală a judecătoarei Georgeta Ciungan

În 2000 însă, pe când se pregătea pentru jocurile olimpice de la Sydney, Georgeta Petrea a suferit o fractură de tendon ahilian. A fost operată, dar la spital a contractat o infecție nosocomială și piciorul nu și-a mai revenit pentru a face performanță. A fost nevoită să facă muncă de administrație la CSU Galați pânâ în 2004. În 2008, a dat la drept la George Barițiu în Brașov și în 2012 a intrat din prima la INM. La 40 de ani. În 2015 a devenit judecător la Judecătoria Focșani și din noiembrie 2018 este judecător la Tribunalul Bihor.

Georgeta Ciungan este judecătoarea care nu a aplicat formal deciziile CCR de anulare a probelor făcute de DNA cu SRI într-un proces de corupție și a sesizat Curtea de Justiție a UE. Vezi aici.

Judecătoarea a fost anchetată de Inspecția judiciară, însă după ce presa și mai mulți membri CSM i-au sărit în apărare, Inspecția judiciară condusă de Lucian Netejoru a bătut în retragere și a clasat acțiunea disciplinară.

Foto: Judecătoarea Georgeta Ciungan; Sursa: arhiva personală

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Din mai multe puncte de vedere.

  2. Respect !

  3. Felicitari !
    Iar daca e sa glumim putin putem observa ca doamna Petrea era predestimata sa devina judecator dr penal: pe tricoul din poze primul cuvant este ” mita” daca observati.

  4. Felicitari, doamna judecator!

  5. Campioana mondiala DE JUNIORI. Stiu ca pentru cei care nu urmaresc sportul n-are nicio importanta, dar distanta dintre juniori si seniori e ca de la Loredana Rosca la Simona Halep (amandoua au castigat Roland Garros in ultimii 6 ani si totusi 99.99% dintre cei care citesc aici n-au auzit niciodata primul nume 😉 )

    Faza ramane simpatica, evident, dar modificati acolo, daca tineti la seriozitate.

    • Bogdan, vi se pare că performanța este mai puțin meritorie? Aveți rezultate personale pe care nu le cunoaștem, dar ar trebui cunoscute? Asta, așa… Și nu uitați că postarea de pe facebook nu a fost făcută pe „public„ ci către prieteni, printre care este limpede că nu vă numărați.

    • @Mariela: mai cititi o data postarea, de data asta fara a prezuma nimic. Eventual incepeti cu ultima fraza.

      Ca raspuns direct, nu, nu mi se pare mai putin meritorie, nu despre asta era vorba.

  6. Interesanta reclama de pe tricoul de concurs :))

  7. Bravo, fata…doamna…de-ar fi mai multi ca tine…

  8. de ce scrie MITA pe tricou daca pe ea o chema Petrea?