G4Media.ro

Supraaglomerarea spitalelor Covid. O familie din Alba Iulia a fost plimbată două…

Supraaglomerarea spitalelor Covid. O familie din Alba Iulia a fost plimbată două zile între spitale pentru că nu se găseau locuri libere

O tânără și părinții ei, toți confirmați cu COVID-19, au fost ținuți ore întregi în ambulanță și plimbați de la un spital la altul timp de două zile, în Alba, până să ajungă să primească un tratament de specialitate, pentru că spitalele din județ nu mai aveau locuri pentru pacienții cu Covid, scrie alba24.ro.

Sâmbătă, 26 septembrie, A. B, o tânără de 21 de ani din Alba Iulia, alături de mama și tatăl ei, care au în jur de 50 de ani, au început să aibă simptome ale infectării cu COVID. Din acest motiv au mers și și-au făcut testul la Spitalul Județean din Alba Iulia.

De sâmbătă și până la venirea rezultatului, luni, cei trei s-au autoizolat la domiciliu, însă se simțeau rău. Rezultatul pozitiv pentru COVID-19 a venit luni în jurul orei 15.00 – 15.30 și a fost anunțat familiei de către un angajat DSP Alba.

În jurul orei 20.00, a ajuns o ambulanță la locuința familiei, care i-a transportat pe cei trei la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, însă aceștia nu au fost duși pe o secție, ci au fost ținuți timp de aproape 2 ore în ambulanță.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a precizat pentru alba24.ro că aceștia au fost ținuți în ambulanță deoarece nu mai erau locuri pentru a fi aduși în unitatea medicală și evaluați. Când un pacient este confirmat cu coronavirus, acesta este evaluat pentru i se afla starea, dacă este asimptomatic, are simptome medii sau are nevoie urgentă de asistență medicală de specialitate.

După două ore în care au fost ținuți în ambulanță, medicii de la Alba Iulia au luat decizia de a-i trimite pe cei trei la Sebeș. În jurul orei 22.00, au ajuns la Spitalul Municipal Sebeș, dar unitatea medicală nu i-a internat pe cei trei. Directorul DSP a declarat că cei trei nu au putut fi internați la Spitalul Municipal Sebeș deoarece toate paturile pentru pacienții COVID-19 erau ocupate.

După alte două ore petrecute în ambulanță, cei trei au fost trimiși la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Sebeș, unde au ajuns în jurul orei 24.00.

Marți dimineață, au fost vizitați de un doctor de la Sebeș care a luat hotărârea ca aceștia să facă un CT, dar la Secția de Boli Infecțioase nu exista aparatura necesară, așa că au fost duși la Spitalul Municipial Sebeș. În urma CT-ului, s-a descoperit că plămânii celor trei erau afectați de COVID 19.

După investigațiile de la Sebeș, familia a fost transferată la spitalul din Blaj miercuri, 30 septembrie, în jurul orei 11.00, unde medicii au început să le administreze tratament de specialitate.

Citește integral pe alba24.ro

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In Romania nu te omoara COVID-19 cat te omoara sistemul de sanatate. Sanatos sa fii si te resimti dupa o plimbare de cateva zile in salvare. Ce sa mai vorbim de oamenii bolnavi?
    Culmea este ca din martie, odata cu instalarea starii de urgenta, nu a mai auzit nimeni de cazuri de malpraxis sau cazuri de cinism si nesimtire la cadrele medicale sau auxiliare. Acum toti sunt „eroi”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.