G4Media.ro

Super Liga amenință UEFA cu noi acțiuni în justiție, acuzând-o de practici…

sursa foto: UEFA Europa League

Super Liga amenință UEFA cu noi acțiuni în justiție, acuzând-o de practici anticoncurențiale în legătură cu monopolul asupra Ligii Campionilor

A22 Sports, compania care promovează Super Liga europeană de fotbal, a trimis marţi o scrisoare UEFA prin care îi cere să înceteze comportamentul său anticoncurenţial în legătură cu monopolul asupra Ligii Campionilor, în caz contrar, organismul condus de Aleksander Ceferin expunându-se unor noi bătălii legale, informează RMC Sport conform Agerpres.

La câteva săptămâni după verdictul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), care a dispus UEFA să respecte regulile concurenţei pentru organizarea Ligii Campionilor şi a competiţiilor sale, Super Liga nu renunţă. Compania A22 Sports a trimis marţi o scrisoare foarte dură către UEFA.

„Vă scriem pentru a ne exprima profunda îngrijorare legată de comportamentul UEFA în ceea ce priveşte iniţiativele comerciale ale A22 Sports Management”, a scris compania condusă de Bernd Reichart. „Acest comportament a provocat deja daune materiale A22 (şi altor părţi), daune care continuă să crească”, se afirmă în această scrisoare.

O primă propunere de creare a Super Ligii din partea a 12 cluburi din Anglia, Spania şi Italia a fost respinsă vehement de fotbalul european, cu proteste de la suporteri până la conduceri de ligi naţionale, însă A22 Sports a prezentat o nouă versiune în februarie 2023, în paralel cu bătălia sa juridică împotriva monopolului UEFA.

Dacă organismul condus de Aleksander Ceferin şi-a modificat de atunci statutul pentru a se conforma legislaţiei europene, compania concurentă consideră că această evoluţie este insuficientă. Susţinută în continuare de ultimii membri fondatori implicaţi, Real Madrid şi FC Barcelona, A22 Sports Management şi-a reiterat criticile la adresa UEFA.

„Măsurile anticoncurenţiale luate de UEFA au ca obiectiv final excluderea concurenţilor precum A22 de pe piaţa europeană a competiţiilor intercluburi. Ele sunt ilegale şi vor agrava prejudiciile deja substanţiale la care se expune UEFA ca urmare a acţiunilor sale anterioare”, au continuat semnatarii acestei scrisori, co-fondatorii John Hahn şi Anas Laghari, precum şi Bernd Reichart.

Iar oficialii A22 Sports au ameninţat UEFA cu alte acţiuni în justiţie pentru a obţine câştig de cauză: „Ne rezervăm pe deplin dreptul de a lua toate măsurile adecvate în toate jurisdicţiile relevante împotriva UEFA şi, acolo unde este cazul, a liderilor UEFA relevanţi, căutând atât măsuri corective, cât şi compensaţia corespunzătoare pentru prejudiciul material cauzat. Un astfel de comportament anticoncurenţial a cauzat deja şi continuă să cauzeze prejudicii A22, proiectelor şi partenerilor săi.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mafia „superligilor” incearca sa distruga si ultimul sistem corect dintre competitiile sportive, unde fiecare echipa si fiecare tara au o sansa matematica si pe teren sa faca performanta.