G4Media.ro

Sunteți de acord cu festivitățile de premiere a elevilor la finalul școlii?…

Foto: Pexels.com

Sunteți de acord cu festivitățile de premiere a elevilor la finalul școlii? Petiție pentru suprimarea serbărilor, inițiată de o învățătoare din Bacău, cu mii de semnături

Învățătoarea Ana-Nela Popoveniuc de la Școala Gimnazială “Ion Creangă” din Bacău cere printr-o petiție publică renunțarea la festivitatea de premiere în curtea școlii a copiilor, la final de an școlar, transmite Edupedu.ro. Ea spune că își premiază toți elevii pentru progresele de-a lungul anilor și consideră că această premiere în cadru festiv, rămasă “ca o cutumă”, are multe efecte negative pe care le-a observat asupra copiilor.

”Unii copii trăiesc o trauma emoțională și ce le transmitem? Că nu pot fi toți de 10. Le spunem de fapt că nu sunt buni, nu sunt valoroși, că munca lor nu a fost suficient de susținută ca să merite aprecierea de la final de an școlar”, a explicat învățătoarea pentru Edupedu.ro.

”Susțin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciați sau umiliți în mod public, prin astfel de ierarhizări finale, în învățământul obligatoriu”, a scris învățătoarea în textul petiției.

Petiția a strâns deja câteva mii de semnături, dar a stârnit și controverse pe rețelele sociale. În timp ce unii o susțin, alți internauți susțin că eliminarea premierii ar duce la nivelarea în jos a performanțelor. (Foto: Pexels.com)

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Idiocrația rumânească în toată hidoșenia ei. Ia să desființeze cucoana și notele și olimpiadele… Nu cumva să se streseze ignoranții! :)))))

  • deja nu se mai stie nici cine a luat premiu , nici cine a participat in unele cazuri. Puteti verifica olimpiadele de fizica si chimie de anul asta de ex. In curand or sa-i puna sa se duca cu cagula in cap. Asta inainte sa le desfiinteze de tot si sa le inlocuiasca cu un concurs de tiktok.

 2. Doamna profesoară înca nu a înțeles că în „învățământ” contează doar posturile și avantajele materiale pentru „dascăli”, sindicaliști și restul aparatului de partid bine insurubat in minister, școli și inspectorate, exact ca pe timpul comunismului. Cât despre elevi, studenți și părinți, scapă doar cine își permite din școala care produce tâmpiți.

 3. Sunteți de acord cu desființarea învățământului?
  Daaaa!!!

 4. Bezna minții. Hai sa eliminăm competiția, că se supără loazele.
  Soluția este una foarte simplă: se anunță premianții la clasă, doar cu elevii din clasă, și festivitate se face cu cine vrea sa vină, fără obligația de participare a tuturor elevilor.
  Posibil că unii elevi să se supere, dacă premiile sunt cumpărate de părinți și există diferențe în conținut.
  Nu e vorba de nicio umilire.
  Nu-mi vine să cred că nu pot gestiona o situație și atunci elimină festivitatea de premiere.
  Și în Oradea au adus trotinete electrice și toți taximetriștii și alți „descurcăreți” din trafic au început să urle să le elimine. Există posibilitatea să se dea amenzi,
  să se pună mai multe semne de circulație, să se facă piste speciale, dar nu poți interzice fiindcă tu nu te descurci in trafic și dormi la volan. Și ai luat și carnetul acum 150 de ani. LOL!

  • Festivitatile de premiere sunt o porcarie. Asa cum se intampla ele acuma. Ramasite comuniste. Competitia trebuie inlocuita cu COLABORAREA.

 5. Nivelare marxistă….
  Fac pariu că doamna e membră USR.

 6. Toate scursurile au ajuns si in invatamant, toti pilosii partidelor, cum sa mai fie vreo concurenta?!
  au omorat-o si pe asta.
  Toată tara e proastă!
  Rusine!

  • Ideea in sistemul de invatamant este sa fie evitat, cu orice pret, momentul adevarului. De asta au desfiintat si tezele.

   In cadrul PISA si TIMS se testeaza, aleator, pe un esantion semnificativ, elevi romani. Jumatate din ei sunt an alfabeti functional. Asta e singurul moment al adevarului, dar la nivel de tara (elevii din esantion care au dat-o de gard nu afla, continua sa creada ca s-au descurcat bine si se uita la notele din catalog).

 7. Vai de steaua doamnei! Cine știe pila cui o fi și acu se kaka și mintea ei ceva să demonstreze că are idei și nu a încasat salarii nemeritate 🤮🤮🤮🤮🤮 impostori.

 8. Poate ar trebui sa elimine festivitatile de inceput de an, unde vin primarii/policitienii sa isi faca campanie si se sta si 2 ore in curte pt discursuri. Pe tot parcursul scolii mi s-a parut o mizerie. 🙂

 9. No da cu ce isi ocupa unii timpu, acela e baiu cel mai mare ca chiulangii se simt marginalizati.

 10. Trebuie desfiintate diplomele de participare si premiati primii trei elevi. Cei mai buni. Fara diplome de mentiuni.

 11. Nivelarea asta marxista prost=destept ne duce de rapa !

 12. O initiativa in spiritul corectitudinii politice si total antimeritocratica Colaborarea nu trebuie sa se bazeze pe nivelare si pe ignorarea elevilor performanti.Deja in mai multe tari exista si in domeniul politic dar si in marile companii obligativitatea cotelor atat la angajare cat si la promovare pentru: femei,persoane de culoare,persoane cu handicap,lgbt +,etc Aplicarea acestor cote din arsenalul corectitudinii politice ( falsul progresism de extrema stanga) duce la scaderea calitatii,la promovarea nonvalorilor si a persoanelor mediocre si submediocre,la scaderea competitivitatii in toate domeniile si la riscul de a vedea acele tari din afara Occidentului care aplica principiile meritocratice in toate domeniile depasind in viteza Occidentul.

 13. Miile de semnaturi sint de fapt putin peste 2000 de semnaturi amarite.