G4Media.ro

Suedia suspendă plăţile către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze dintr-un…

Suedia suspendă plăţile către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze dintr-un flacon de vaccin anti-Covid

Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze disponibile în fiecare flacon, scrie cotidianul Dagens Nyheter de marţi, potrivit Reuters.

Suedia vrea lămuriri despre numărul de doze care i-au fost facturate, după ce Pfizer a facturat câte şase doze per flacon, în loc de cele cinci convenite.

Suedia vrea acum ca Bruxellesul şi Pfizer să ajungă la un acord cu privire la câte doze sunt conţinute într-un flacon.

‘Până acum, noi am spus companiei că trebuie să aşteptăm cu facturile care sunt disponibile până obţinem claritate despre ce se aplică’, a spus epidemiologul-şef Anders Tegnell pentru Dagens Nyheter.

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat pentru şase doze per flacon.

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase şase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

‘Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puţine doze pentru acelaşi preţ’, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

Sursa: Agerpres

Citește și: Şase doze de vaccin într-un flacon de Pfizer-BioNTech? De ce ultimele picături sunt complicat de extras

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Se pune absolut gresit problema. Daca isi mai aduce aminte lumea de Penicilina care se comercializa (inca de pe timpul lui Ceasca) in ,,Numar de Milioane Unitati la Flacon”.
    Deci, perciunatul Charles Michel impreuna cu gasca lui de perciunati de la Bruxelles au negociat (pagubos pentru UE) cu confratele lui percinat Albert Bourla care conduce compania Pfiser din Manhattan, si astfel in Contractul de Livrare se pomeneste de ,,Doze care se cumpara”.
    Care ,,Doze” ?. Nimeni n-are nevoie de ,,Doze” ale lui Pfiser !, ci de ,,Milioane de Unitati de Vaccin”, adica numar de Fragmente ARN invelite in grasime si care sunt suficient de mici ca sa treaca liber intre Receptorii Celulelor Dendritice tinta, si apoi sa se dizolve in interiorul acestor celule.
    (Ghemul de grasime cu ARN e mai mic decat virusul in sine. Virusul, minim 50 nanometrii (anvelopa de grasime), se blocheaza tocmai ca e prea mare si nu poate trece ,,dimensional” de receptorii celulelor care sunt prea apropiate intre ele.)
    Asa zisele ,,Doze” trebuie sa reprezinte doar o Recomandare Cantitativa a Companiei Pfiser, si nu trebuie sa aiba treaba cu Contractul. Nu e treaba Pfiser in cate parti se imparte un flacon vandut !, ci sa se Vanda numai Numarul de Milioane de Unitati de Vaccin (adica numar de ARN- uri bagate in grasime).