G4Media.ro

Suedia: Opt persoane au ajuns la spital după ce a fost anunțat…

Sursa foto: Pixabay / minka2507

Suedia: Opt persoane au ajuns la spital după ce a fost anunțat un miros neobișnuit la sediul Serviciului de informații/ Sute de persoane au fost evacuate din clădire și zona a fost izolată

Opt persoane, printre care și ofițeri de poliție, se află în spital după un incident misterios la sediul Serviciului de Securitate din Suedia, agenția care previne și detectează infracțiunile împotriva securității naționale, luptă împotriva terorismului și protejează guvernul central, scrie BBC.

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate după ce lucrătorii au raportat un miros neobișnuit.

Inițial, a fost semnalat ca fiind o presupusă scurgere de gaz, dar serviciul de securitate a confirmat între timp că nu a fost detectat niciun gaz în interiorul sau în afara clădirii.

Poliția caută cauza alertei și a lansat o anchetă preliminară.

Potrivit primelor știri din presa locale, senzorii de pe acoperișul clădirii au detectat fosgen, dar autoritățile nu au confirmat acest lucru.

Fosgenul este folosit la fabricarea materialelor plastice și a pesticidelor și a fost responsabil pentru marea majoritate a deceselor cauzate de substanțe chimice în timpul Primului Război Mondial.

Serviciile de urgență au lansat o operațiune de amploare după ce au primit un apel de la sediul central al Sapo, serviciul de securitate suedez, din Solna, la periferia centrului orașului Stockholm, vineri la ora 12:30 (11:30 GMT).

Cea mai apropiată ieșire a unei autostrăzi din apropiere a fost închisă, iar bariere au fost instalate la sute de metri în jurul sediului. Clădirea a fost evacuată parțial.

Șase persoane au fost trimise la spital cu probleme respiratorii, iar alte două s-au internat singure. Printre acestea se numără un ofițer de poliție

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ai grija ce iti doresti. se trezesc astia cu „teroristi” si iti mai ofera 30 ani de „stabilitate”.

  2. Dar mai atenți să fie la ruși. Inclusiv teroriștii sunt radicalizați și trimiși in UE tot ca război hibrid dus de Rusia cu Occidentul. Deci prima mișcare trebuie să fie limitarea drastică a rușilor in Occident.

  3. care s-a besit 🤣🤣🤣🤣