G4Media.ro

Suedia, în favoarea aderării României la Schengen: Comisia pentru afaceri europene și-a…

Sursa foto: Comisia Europeană

Suedia, în favoarea aderării României la Schengen: Comisia pentru afaceri europene și-a dat acordul, iar votul pozitiv e obligatoriu pentru Guvern / Aurescu salută decizia

Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei a votat, vineri, în favoarea aderării României la Schengen, iar votul este obligatoriu pentru Guvern. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, într-un mesaj postat pe Twitter, decizia Suediei.

„Salut rezultatul pozitiv de azi din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei în favoarea aderării ROmâniei la Schengen! Mă bucur că demersurile mele pe lângă colegul meu, ministrul Tobias Billstrom & liderii Partidului Social-Democrat Suedez au avut succes”, a scris ministrul Afacerilor Externe.

Fără o decizie pozitivă în Parlament, Guvernul minoritar de la Stockholm, favorabil aderării României la Schengen, nu putea să susțină o decizie pozitivă a UE. Recent, social-democrații suedezi se exprimaseră împotriva aderării României.

Subiectul aderării României la spațiul Schengen ar urma să fie discutat la Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie. Austria însă s-ar opune aderării. Detalii aici

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Calm,nu va agitati pentru a primi ceva ce nu meritam inca. Pe 8 decembrie nu vom avea votul tuturor.