G4Media.ro

Sud-coreenii impun în capitala Seul cele mai drastice restricții de la începutul…

Sursa Foto: erasmus.com

Sud-coreenii impun în capitala Seul cele mai drastice restricții de la începutul pandemiei

La Seul vor fi impuse cele mai drastice restricţii pe care le-a cunoscut capitala sud-coreeană de la începutul pandemiei, a anunţat vineri guvernul sud-coreean, care a avertizat asupra creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Coreea de Sud a fost considerată mult timp model de gestionare a pandemiei, datorită disciplinei populaţiei care a respectat foarte riguros instrucţiunile de distanţare fizică. Dar vaccinarea se desfăşoară într-un ritm foarte lent din cauza lipsei de doze.

Guvernul a anunţat vineri un record de 1.316 noi cazuri. Majoritatea acestor noi contaminări au fost înregistrate la Seul şi împrejurimi, o zonă în care locuieşte aproape jumătate din populaţia ţării.

Au fost identificate focare de infectare cu coronavirus în şcoli, birouri, centre comerciale. Cele mai multe dintre noile cazuri sunt în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dintre care majoritatea nu sunt încă eligibile pentru vaccinare, potrivit autorităţilor sanitare.

Noile restricţii, care vor intra în vigoare luni pentru două săptămâni, vor interzice reuniunile cu mai mult de două persoane după ora 18:00. Şcolile precum şi barurile şi cluburile de noapte vor fi închise.

Cafenelele şi restaurantele nu vor funcţiona la capacitate maximă şi doar livrarea la pachet va fi autorizată după ora 22:00.

Sursa Foto: erasmus.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Iubitori de dictatura, ca marea majoritate a asiaticilor.

  • Se numește disciplina!

  • De ce masa nu s-au vaccinat până acum????

  • Sau ovina, după cum gândești.

  • @Daca: Unu la mana, e „ma-sa”. Doi la mana, scrie in articol, pentru ca n-au avut doze suficiente. Trei la mana, ei au vaccinat 30%, noi doar 25%. Cu toate ca avem doze de nu mai stim ce sa facem cu ele.

   Unde duce disciplina: la noi 19,3 milioane locuitori, 59.000 decese; la ei 51,7 milioane locuitori, doar 2.036 decese. Deci noi avem peste 3.000 de decese la un milion, ei au sub 40 la un milion, de doar 75 de ori mai bine decat la noi. Parca nu mai pare atat de rea disciplina, nu-i asa?

 2. Astia nu sunt aia care tin masca pe fata si cand merg la toaleta? Exemplu de mai stiu eu cate?

 3. ,,Am decis ca scoliile sa rămână închise, dar mall urile deschise pentru sănătatea mintala a oamenilor. A fost greu pentru noi sa luam aceasta decizie var. De asemenea, după cum bine știm cu toții, majoritatea statelor din Europa au procedat la fel. Vaccinați va, spălați va pe mine și distracție mare la cumpărături’’