G4Media.ro

Suceava: Spitalul Judeţean de Urgenţă nu mai are niciun pat liber la…

Suceava: Spitalul Judeţean de Urgenţă nu mai are niciun pat liber la ATI pentru pacienţii cu COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu dispune în prezent de niciun pat liber în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii cu COVID-19, a informat, marţi, Prefectura Suceava, transmite Agerpres.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 311 de paturi libere din care 38 pentru pacienţi COVID-19, 183 în sectorul non-COVID şi 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienţi COVID, dar conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Grămadă, locurile la ATI pentru COVID vor fi adaptate în dinamică. De asemenea, la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care două pentru pacienţi COVID-19″, precizează sursa citată.

Potrivit Prefecturii Suceava, marţi dimineaţă, conform datelor centralizate de către DSP Suceava, la nivelul judeţului se înregistra un număr de 5.692 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus.

În judeţ, în ultimele 24 de ore, au fost internate 12 persoane diagnosticate cu COVID-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 615 pacienţi internaţi în SJU Suceava, 184 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID- 19, alţi 106 pacienţi sunt în zona tampon şi 325 pacienţi sunt cu alte afecţiuni non-COVID.

Dintre cei 184 pacienţi diagnosticaţi COVID-19, un număr de 55 prezintă forme medii ale bolii, 72 prezintă forme uşoare, 37 au forme severe şi 20 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

În judeţul Suceava sunt 586 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în evoluţie, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare fiind de 0,77 la mia de locuitori.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter