G4Media.ro

Subprefectul USR PLUS de Alba, Viorel Rașcovici, demisionează din funcție în urma…

Subprefectul USR PLUS de Alba, Viorel Rașcovici, demisionează din funcție în urma unui scandal legat de studiile sale universitare. Și-a anunțat colegii de partid pe grupul intern de comunicare

Subprefectul de Alba, Viorel Rașcovici, și-a anunțat demisia din motive personale pe grupurile de discuții interne ale USR PLUS, urmând ca în cursul zilei să o depună la Ministerul de Interne.

Acest lucru a fost confirmat de deputatul de Alba, Beniamin Todosiu, care a spus că Rașcovici ar urma să își înainteze demisia astăzi. Prefectul Nicoale Albu a spus la rândul său că a fost anunțat și el de acest lucru, chiar de către subprefect.

Deputatul Beniamin Todosiu a anunțat deja situația la organizația centrală și spune că deocamdată partidul nu are un alt om pentru această funcție.

Rașcovici, fost șef de post într-o comună din Alba, demisionează în urma unui scandal legat de studiile sale universitare.

Acesta și-a trecut în CV că a urmat studii superioare la ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Universitatea respectivă era neacreditată la momentul respectiv (și este și acum).

G4Media a scris despre această situație: Fost șef de post cu diplomă obținută la o ”universitate” neacreditată și închisă de ANPC pe vremea când era student, numit subprefect de Alba la propunerea USR

Lucrurile s-au precipitat brusc după ce reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au admis într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă.

Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

Utilizarea diplomei respective de către Rașcovici a dus la probleme majore și la IPJ Alba, unde a încasat sporuri pentru studii superioare și o investigație legată de acest subiect este aproape finalizată.

Înlocuirea lui Rașcovici, anunțată și de Mircea Hava

Și europarlamentarul PNL Mircea Hava a anunțat joi seara, pe Facebook, că subprefectul USR de Alba, Viorel Rașcovici „nu va mai fi subprefect”.

”Steaua” meteorică a subprefectului Rașcovici a apus, în ciuda celor care au vrut-o strălucitoare, cu orice preț. Un episod de „stand-up hypocrisy” în care actorul a fost susținut prea mult timp de o audiență incertă, inertă și greu convinsă să nu permită nici măcar genericul celei mai mari aberații din politica locală recentă. Așa cum mulți se așteptau, și cum altfel era normal, domnul Rașcovici nu va mai fi subprefect. Este trist că sistemul încă permite astfel de erori, însă este bine că același sistem este pregătit să le îndrepte. La fel de trist este și faptul că „oamenii noi” din USR, o „veritabilă” pepinieră de caractere, au decis să-l nominalizeze pe domnul Rașcovici pentru acest post, în condițiile în care știau foarte bine problemele grave pe care le ridica CV-ul acestuia. Poate chiar mai trist este faptul că însuși domnul Rașcovici, proaspăt îmbrăcat în haine politice și cu insigna USR la rever, a acceptat acest post, știind foarte bine situația în care se află și s-a aflat de-atât timp. Ne-am fi așteptat de la cel care a îmbrăcat niște ani buni haina de subofițer de Poliție, să dea dovadă de coloană vertebrală și corectitudine. Nu să se folosească de o conjunctură de moment ori de pârghiile pe care așa zis noii oameni ai politicii tocmai le-au descoperit, pentru a-și urmări propriu interes și propria căpătuială. „Falsul de la Alba Iulia” rămâne, dincolo de urmările legale care nu se vor lăsa așteptate, o mostră de atitudine perversă prin care USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om. Vinovăția în cazul Rascovici trebuie înțeleasă fără să facem abstracție de o întreagă conjunctură. De un lung șir de oameni care au girat impostura acestui om. Cu orice preț și orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare și un, de neînțeles, munte de mediocritate toxică”, a scris Hava pe Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. După fata, sacou, nevasta și poza seamănă cu un psdist reciclat. Și mai are și diploma luată la aceeași unitate cu voiculescu Vlad și barna Dan.

 2. Daca era PSD/PNL ramanea in functie, se vede ca USR e altfel.

 3. Bine domnu ieurodeputat, am înțeles.Cine ti-a scris compunerea se pricepe la vorbe și metafore. Dar te rog intreaba-l dacă nu face două compuneri și pentru marii liberali de la Iași. Ăia mai penali așa, că tare vă mai plăcea cuvântul asta înainte de alegeri. De Chirica și Alexe e vorbire.

 4. Astia de la USR daca stai sa ii cauti cam toti au probleme cu actele de studii…in frunte cu incapabilul si incompetentul Vlad Voiculescu

  • Asa este, numai cei de la PSD au studii la Sorbona, Cambridge, Oxford, MIT și Harvard.

 5. Cam mulți useristi au studii dubioase!

 6. Sa procedeze la fel si
  – primarul de la iasov, falsul absolvent!
  – Vlad Voiculescu
  – Catu
  – nasui
  – etc etc
  – si toti securistii parveniti in functii publice, cu diplome „recunoscute” de institutul creat de ei !

  Marsh de-aci mincinosilor, trantorilor, parveni ai societatii !!!

  • Aceati a sunt usristii,toti cu diplome false,fara studii si incompetenti,mai ales sa l pui si ministru sanatatii pe analfabetul de Voiculescu ,dar usristii isi stiu incompetentii si analfabetii pe care i au pus in posturi cheie ca doar asa ii poate manipula,asa ca sictir cu totii si mai ales ce i din MAI care au doctorate false si diplome la comanda,Bode si a pus mana dreapta pe unul care a fist seful politiei din Zalau care a avut o gramada de plangeri si nereguli si la pus in functie cheie pe seful mafiei plagiatelor din zona de vest a tarii asa ca ne este lehamite de astfel de specimene care isi iau banii pe nemeritate

 7. Daca era la Apaprod nu era absolut nici o problemă…nici cu studiile și nici cu faptul că ai fost impus abuziv și ilegal…important e ca tac’tu să fie cu Arion prieten,atât.

 8. Poftim??!!!
  Asa ii privesc PNLeii pe USReii-salvatori ai neamului iar USReii tac chitic?!
  Si eu am scris de multe ori: majoritatea USR PLUS e varza, CVurile sunt goale-goale, ONGisti cu „studii” de 3 lulele 3 surcele, FARA Nici o REALIZARE remarcabila la viata lor, care sa ii recomande sa ocupe inaltele funntii!!!(pe acelasi model ca PNLeii!)
  I-auzi, ia, la Mircea Hava cum vorbeste despre USRistii -„salvatorii” neamului:
  „La fel de trist este și faptul că „oamenii noi” din USR, o „veritabilă” pepinieră de caractere, au decis să-l nominalizeze pe domnul Rașcovici pentru acest post, în condițiile în care știau foarte bine problemele grave pe care le ridica CV-ul acestuia. Poate chiar mai trist este faptul că însuși domnul Rașcovici, proaspăt îmbrăcat în haine politice și cu insigna USR la rever, a acceptat acest post, știind foarte bine situația în care se află și s-a aflat de-atât timp. Ne-am fi așteptat de la cel care a îmbrăcat niște ani buni haina de subofițer de Poliție, să dea dovadă de coloană vertebrală și corectitudine. Nu să se folosească de o conjunctură de moment ori de pârghiile pe care așa zis noii oameni ai politicii tocmai le-au descoperit, pentru a-și urmări propriu interes și propria căpătuială. „Falsul de la Alba Iulia” rămâne, dincolo de urmările legale care nu se vor lăsa așteptate, o mostră de atitudine perversă prin care USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om. Vinovăția în cazul Rascovici trebuie înțeleasă fără să facem abstracție de o întreagă conjunctură. De un lung șir de oameni care au girat impostura acestui om. Cu orice preț și orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare și un, de neînțeles, munte de mediocritate toxică”, a scris Hava pe Facebook.

  Dle Hava, cand o sa scrieti si despre „oamenii” vechi(ca NOI nu aveti!) din PNL, despre fauna clientelara analfabeta PNLista pe care din Octombrie 2019(de cand a plecat guvernul PSD, de cand ati venit la osul de ros!) ati instalat-o in cele mai banoase functii, cu scandal de fiecare data!?
  NICIODATA, dle Hava, nu ai spus un cuvintel la nici unul dintre aceste cazuri numeroase, NU ai condamnat cu atata vehemenmta ca acum, desi cazurile au fost MUUUULT mai grave(daca exista grade diferite in privinta falsurilor si a coruptiei!) si muuult mai multe, ziua si numirea si scandalul!
  Rusine, ipocritilor!!!

  Dle Hava, de isprava cu ursul Arthur de la UDMR nu spuneti nimic, sa nu suparati partenerul cel mai important, rusine!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.