G4Media.ro

Fost șef de post cu diplomă obținută la o ”universitate” neacreditată și…

Fost șef de post cu diplomă obținută la o ”universitate” neacreditată și închisă de ANPC pe vremea când era student, numit subprefect de Alba la propunerea USR

Viorel Rașcovici, fost șef de post de poliție într-o comună din Alba, a fost numit miercuri dimineață în funcția de subprefect al județului, la propunerea USR.

Fostul polițist a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate aflată la momentul respectiv în centrul unui scandal cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Politicianul (fost polițist) a scris că a urmat aceste cursuri între 2001 și 2005, doar că, în perioada respectivă, „instituția de învățământ” avea probleme serioase cu legea, fiind chiar închisă.

Potrivit unui comunicat al ANPC emis la momentul respectiv, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Comunicatul ANPC

”În cursul anului 2003, o echipa de control formată din inspectorii A.N.P.C. și reprezentanți ai Ministerul Educatiei, Cercetării și Tineretului au efectuat o acțiune de control la sediul Universității Internaționale Deschise Tehnoeconomia Europeană Academia de Tehnoeconomie și Cooperare Româno Americană, situat în Str. Venerei Nr.6, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de M.E.C.T. de la consumatori.

La data verificării, agentul economic nu a permis accesul organelor de control în sediul universitătii, motiv pentru care inspectorii A.N.P.C. au aplicat o amendă contraventională în valoare de 100 de milioane de lei și au dispus măsura închiderii definitive, conform O.G. 21/1992, cu modificările și completările ulterioare, privind protecția consumatorilor.

Totodată a fost aplicată și o amendă în valoare de 40 milioane lei, pentru practicarea publicității înșelătoare, deoarece universitatea oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Secretarul de stat Rovana Plumb a aplicat atunci pe ușile de acces în incinta universității un semn distinctiv cu valoare de sigiliu, prin care unitatea își încheia definitiv activitatea”.

Universitatea nu apare nici în prezent în rândul celor acreditate.

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici.

Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar.

Cine este Viorel Rașcovici

Viorel Rașcovici are 52 de ani și este președintele USR Cergău, fiind ales anul trecut consilier local în Cergău.

Este fost polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, unde a ocupat funcții precum agent șef principal în cadrul Secției nr.5 Poliţie Rurală Blaj și organ de cercetare penală al poliției judiciare, în perioada 2005 – 2016.

USR-PLUS Alba a organizat o competiție internă pentru funcția de subprefect al județului, iar în urma votului Biroului Județean au fost aleși trei candidați: Cosmina Maria Mariș (PLUS), de profesie inspector în cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia, Viorel Rașcovici (USR), fost polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba și Adrian Simion (USR), profesor.

Inițial, USR Alba l-a propus pentru funcția de subprefect pe Marius Nicoară. Acesta a renunțat pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului, pentru că, în urmă cu 10 ani, a comis o „greşeală reprobabilă”, respectiv a refuzat să se supună recoltării de probe biologice.

Citește și: Alba: Marius Nicoară, propus de USR PLUS pentru funcţia de subprefect, și-a retras nominalizarea pentru o „greşeală reprobabilă” de acum un deceniu

Sursă foto: Facebook Viorel Rașcovici

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Asa si ?
  Si noi avem jumate din tara analfabeti in functii cheie Nu scoala conteaza , conteaza sa fi om si sa dai la popor.

 2. Ceeeee? Asa ceva? 😀
  De la USeRe?!? Nu poci a crede!
  Ipocriți mai sunteți, bre useristilor, bre!
  😀 😀 😀

 3. Clonatii astia sint toti produsi de epubreta in laboratoarele banditilor ce au luat tara asta pe persoana fizica in ultimii 31 de ani; aceleasi jigodii care au tras in noi in ’89, apoi au organizat mineriadele si apoi masacrul din 10 august.

 4. Măi bine își lua o adeverință de la Viena și era magister.

 5. Puține, unde ești mă. Ia bag-o pe aia cu PSD-ul…Sincer, îmi este milă de oamenii naivi care au luat plasă cu USR-ul.

  • Putin nu e da o bag eu
   Psd e singurul partid care isi iubeste poporu
   Restul sunt comandati de lunea oculta mondiala, ca si iohanis

 6. Adevarul este ca psd = pnl = usr+!
  De cate dovezi mai au nevoie usristii?
  Ei nu au nevoie de dovezi, oricum nu le inteleg, creierul lor mic, negru si neomarxist nu bate la nivelul ratiunii, exact ca marx, era prea prost sa-si dea seama ca traieste de pe spatele tatalui sau capitalist, un copil rasfatat, exact ca useristii.
  Dupa ce tot ce au facut a fost pe banii parintilor se dau mari politicieni si moralisti care vor sa faca reforme fara pic de ratiune.
  Jalnic si in aclesi timp tipic romanesc.

  • Ia te uita, micul naz ist l-a cunoscut pe Marx!
   Si ia zi conasule, era inalt? Si cum ti-ai dat seama ca era pro st? Ca de, cimpanzeii sa faca aprecieri despre oameni mai rar.
   Nu draghe, psd nu este egal cu pnl sau cu usr. Decit la voi, la propaganda.

  • a sarit amicu in aparare. no, om fain si el, de la ardeal. probabil militian.

 7. hai cu impostorii!!!!

  PSD=PNL=USR= aceeași mizerie!

 8. Pai la Iasov nu e unu tot de la USR, care a mintit in CV ca e absolvent de politehnica ? E doar primar de iasov, un mincinos parasutat de USR iasovenilor, pe filiera franceza !

 9. Mandru – ca votai USR+ !!!

 10. USR-ul, trezirea!!!

  Omu’ are 52 de ani si a urmat ceea ce sustine el ca ar fi cursuri universitare intre 2001 si 2005. Adica a absolvit acum 16 ani, cand avea frumoasa varsta de 36 de ani, timp in care profesa șăf de post intr-o comuna (noaptea, ca ziua era la cursuri, iar pe timpul navetei scria lucrarea de licenta, nu? 😆 ).

  Voi chiar nu va uitati pe CV deloc cand propuneti membri pentru functii publice!?! Omu’ e o butaforie de sus pana jos. Chiar n-aveti cadre deloc?!

  Expresia „15.000 de specialisti ai lu’ Milica” va spune ceva!? O luati la vale, repede, pe tobogan, in stilul asta …