G4Media.ro

Info Sud-Est: Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă…

sursa foto: Info Sud-Est

Info Sud-Est: Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru/ Situația buncărelor în Europa (hărți, infografice)

 • Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru, conform informațiilor colectate de Info Sud-Est de la toate inspectoratele pentru situații de urgență din țară.
 • De asemenea, conform datelor strânse de la primării, în medie, 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar încăpea în refugii. În Capitală, 9,28% dintre bucureșteni și-ar găsi un loc în adăpost.
 • Prin comparație, Finlanda și Elveția au capacitatea de a-și adăposti aproape toți locuitorii, Danemarca și Suedia aproximativ 80% din populație, iar Germania a început să-și modernizeze adăposturile și să crească bugetul pentru protecția civilă, după războiul din Ucraina.
 • Info Sud-Est a inventariat numărul „buncărelor” din România, capacitatea acestora, când au fost reabilitate ultima dată, ce utilități au și ce primării au alocat bani în 2022 pentru renovarea și amenajarea acestora, în contextul războiului din Ucraina.

Județele Ialomița, Sălaj, Vaslui și Vrancea au o capacitate de adăpostire sub 0,5%.

Între județele cu 0,5-1% capacitate de adăpostire a populației se numără Alba, Călărași, Sibiu, Tulcea și Suceava.

Între 1-2% capacitate se numără județele Mehedinți, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Neamț, Mureș, Olt, Maramureș, Botoșani, Harghita, Buzău, Arad, Bistrița Năsăud, Giurgiu, Dâmbovița, Bihor, Bacău, Iași, Vâlcea.

Între 2-3% capacitate se numără județele Gorj, argeș, Constanța, Prahova și Caraș-Severin.

Între 3-4% se află Satu Mare, Galați și Brașov.

Între 4-5% regăsim Brăila, Dolj și Cluj.

Județul Ilfov are o capacitate de 14,4%.

Citește articolul complet pe Info Sud-Est

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. toti SPECIALII si toti PSD-istii vor avea loc asigurat in caz de calamitate

  veti vedea ca e la fel ca la covid, unii vor avea locuri secrete si speciale pt adapost fiind: esentiali

 2. Nu cumva ne pasa de lucrurile astea doar cand scrie presa despre ele: Adaposturi, cutremure, educatie, razboi? De ce nu ii intrebam pe politicieni despre ele in campania electrorala? De ce ii votam in continuare (ca popor)? Pentru ca avem alte prioritati, pentru ca nu ne pasa, pentru ca atat putem si atat meritam in consecinta.
  Ne gandim doar la ziua de azi si nicidecum la cea de maine. Cei 3-5% care inteleg poate mai mult sunt acoperiti de vacarmul din jurul lor si in acelasi timp derutati de el. Traim intr-o masinarie bine unsa, in care noi toti suntem niste simple rotite.

 3. Este de remarcat ca totusi, s-a gasit cineva sa provoace discutia.
  Ar mai fi de vazut si care este starea reala a adaposturilor. Daca nu cumva, in caz de necesitate alea ar fi ultimele locuri in care ai avea curaj sa te adapostesti…

 4. Nici măcar nu încap toți parlamentarii cu secretare

 5. E simplu ; necesita doar legalizarea prin ordonanță urgență. Metoda „STRUȚUL”. Vine racheta in 30 sec nu ai timp sa ajungi la adăpostul din capătul orașului și ăla plin cu apă, gunoi, șobolani

 6. Timisu’ l-ati dat la unguri?