G4Media.ro

Sub 20% dintre infectările înregistrate în rândul elevilor și profesorilor din Belgia…

Sub 20% dintre infectările înregistrate în rândul elevilor și profesorilor din Belgia s-au petrecut în școală – studiu

Mai puțin de una din cinci infecții cu noul coronavirus identificate în rândul copiilor și profesorilor s-a petrecut în mediul școlar, în Belgia, potrivit unui nou studiu realizat de institutul de sănătate publică din această țară, Sciensano, citat de The Brussels Times. Potrivit virusologului Steven Van Gucht, care a prezentat studiul la sfârșitul săptămânii trecute, “numărul de infectări în școli crește doar după ce numărul cazurilor în comunitatea largă începe să crească.”

Același expert a mai spus că rezultatele studiului arată că “școlile nu sunt precursoare sau motoare ale evoluției epidemice, ci mai degrabă efecte”.

Studiul, realizat pe baza infectărilor înregistrate în perioada 1 septembrie-13 decembrie 2020 și colectate de centrele de specialitate din Belgia,, arată că larga majoritate a infectărilor (peste 80%) înregistrate în rândul elevilor au avut loc în afara școlii, iar restul s-au petrecut probabil în mediu școlar. Profesorii și alți angajați ai școlilor “cel mai probabil au fost infectați de către colegi și, într-o mult mai mică măsură, de către elevi, între septembrie și începutul vacanței de toamnă”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Belgia educata”. Vor sa justifice inceperea scolilor, insa nu au luat in calcul noile tulpini de virusi care se pare ca afecteaza si copiii (cea sud africana).

  2. Studiul este plătit de guvern. Mulți experți belgieni au avertizat guvernul despre pericolul contaminarilor in scoli, dar guvernul prefera sa nu audă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.