G4Media.ro

SUA vor autoriza vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copii cu vârste între…

SUA vor autoriza vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copii cu vârste între 12 și 15 ani

Statele Unite urmează să autorizeze vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 pentru copii de 12 ani şi peste această vârstă începând de săptămâna viitoare, au relatat luni media americane, citate de AFP.

Pfizer a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său spre a fi administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, potrivit CNN care citează un oficial guvernamental.

”Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) va trebui să îşi modifice reglementarea privind autorizarea de utilizare de urgenţă a vaccinului, însă procesul ar trebui să fie simplu”, a relatat CNN.

Vaccinul Pfizer este în prezent autorizat în Statele Unite pentru persoanele de 16 ani şi peste această vârstă.

Extinderea vaccinării la adolescenţi ar putea deschide campania americană de vaccinare către alte câteva milioane de persoane.

Potrivit informaţiilor oficiale, rata de vaccinare a atins un nivel maxim în jurul datei de 11 aprilie peste Atlantic şi, deşi 55% dintre adulţi au primit până în prezent una sau două doze, mai este încă drum lung de parcurs până la atingerea imunităţii colective.

Însă, o nouă provocare a apărut între timp: vaccinarea celeilalte jumătăţi de populaţie, care încă ezită.

Dintre alegătorii republicani, 29% afirmă că nu se vor vaccina niciodată, comparativ cu 5% dintre democraţi şi 9% dintre independenţi, potrivit unui sondaj recent al Kaiser Family Foundation.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Genevieve Engel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. pentru un virus,care are o mortalitate mai mica decat cel al gripei, in randul tineriilor, ce vor ei sa bage in copii nostrii de vor asa de tare, si asa de repede ?

  • Poate ceea ce iti lipseste tie: un minim de inteligenta si gandire logica.

  • COVID-ul are o rata de deces mult mai mare decat a gripei. Ne povestesti tu in ce an a mai omorat gripa in Romania vreo 13.000 de persoane intr-o singura luna, cat a fost excesul de decese in noiembrie 2020, in era COVID? Exces care s-a repetat in decembrie 2020?

   Din ce stiu erau recorduri de pana la 200 decese pe luna in Romania, de la gripa, in ultimii ani. Deci in cazul particular al Romaniei, COVID-ul a omorat de pana la 65 de ori mai multe persoane decat gripa. Bine, oficial au fost 4.400 decese COVID. Chiar si asa, tot rezulta ca au fost de 22 ori mai multe decese decat recordul gripei.

   Asadar, pe ce lume traiesti, dane?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.