G4Media.ro

SUA: Un comitet de experți a recomandat în unanimitate autorizarea vaccinului cu…

SUA: Un comitet de experți a recomandat în unanimitate autorizarea vaccinului cu doză unică al companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson împotriva COVID-19

 În Statele Unite ale Americii, un comitet de experți a recomandat vineri, în unanimitate, autorizarea de urgență a vaccinului cu doză unică împotriva COVID-19, al companiei farmaceutice Johnson & Johnson9, pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Avizul acestui comitet, alcătuit în principal din oameni de ştiinţă independenţi, este consultativ, dar vine în sprijinul autorizării probabile a vaccinului de către autorităţile sanitare americane, aşteptată în curând.

Aceasta va fi emisă de Agenţia americană pentru medicamente (FDA). Pentru Pfizer şi Moderna, autorizaţia a fost acordată a doua zi după emiterea avizului favorabil al comitetului.

Milioane de doze sunt pregătite pentru a fi distribuite în toată ţara cu începere de săptămâna viitoare.

Grupul de experţi a estimat, în cursul unui vot, că beneficiile vaccinului companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson depăşesc riscurile utilizării acestuia.

Ei s-au pronunţat după o zi de discuţii transmise în direct pe internet şi după ce au studiat în detaliu datele testelor clinice.

„Suntem într-o cursă împotriva noilor mutaţii”, a comentat unul dintre ei, doctorul Jay Portnoy, pentru a-şi justifica decizia.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui injectare a început deja în Africa de Sud, este aşteptat mai ales deoarece se administrează doar într-o singură doză.

Prezintă, de asemenea, un alt avantaj logistic: poate fi depozitat la temperatura frigiderului, ceea ce va facilita considerabil distribuţia acestuia, relatează Agerpres, conform AFP.

Sursa foto: jnj.com/ Johnson & Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cine nu vroia Astra zeneca sau Pfizer acum sigur fuge dupa Jonson&jonson ,firma care face produse pentru bebelusi si care a bagat substante cancerigene in uleiul si talcul pentru copii si nu numai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.