G4Media.ro

SUA și Uniunea Europeană deschid un dialog pentru depășirea divergențelor legate de…

SUA și Uniunea Europeană deschid un dialog pentru depășirea divergențelor legate de China

SUA şi Uniunea Europeană vor deschide un dialog pentru a încerca să-şi depăşească divergenţele legate de China, dialog de la care Washingtonul speră că va avea rol de „catalizator” în luarea de măsuri împotriva „ameninţării” chineze, transmite AFP, conform Agerpres.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat joi că a acceptat propunerea şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, care sugerase săptămâna trecută angajarea acestui ‘dialog bilateral cu privire la China’, la finalul unei reuniuni americano-europene încheiate fără desprinderea unei viziuni comune.

„Am bune speranţe că mă voi putea deplasa în Europa peste câteva săptămâni pentru a lansa’ acest dialog, a spus joi Pompeo, în intervenţia sa la forumul organizat prin videoconferinţă de think-tank-ul ‘The German Marshall Fund of the United States’, privind provocările cu care se confruntă relaţia transatlantică.

„Acest nou mecanism trebuie să permită discutarea îngrijorărilor noastre legate de ameninţarea pe care o reprezintă China pentru Occident şi valorile noastre democratice comune. Vrem ca acest dialog să nu fie o frână sau o pierdere de energie fără decizii, ci, dimpotrivă, un catalizator pentru a acţiona şi a ajunge la propuneri de măsuri pe care le putem lua împreună”, a mai spus Pompeo.

Tensiunile dintre SUA şi China pe fond de „război comercial” s-au intensificat şi mai mult odată cu propagarea la nivel global a noului coronavirus, situație pentru care preşedintele american Donald Trump învinovăţeşte Beijingul.

Sursa Foto:  wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. E simplu, consolidare economica EU-SUA-Japonia-Corea de Sud-India.

    Pentru asta SUA trebuie sa renunte in primul rand la aoganta fata de EU care e de departe cel mai puternic bloc economic democratic dupa SUA.

  2. Omul alb nu va mai fi majoritar in America in 20 ani. Bomba atomica o va avea un presedinte hispanic … dinala cu sange cald , se enerveaza repede …

  3. pai cum asa ..nu e America first?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.