G4Media.ro

SUA și UE se pronunță împotriva interzicerii totale a vizelor pentru cetățenii…

Sursa Foto: www.schengenvisainfo.com - ilustrație generică

SUA și UE se pronunță împotriva interzicerii totale a vizelor pentru cetățenii ruși

Atât SUA, cât și UE au declarat că nu sunt de acord cu ideea că tuturor cetățenilor ruși ar trebui să li se refuze viza pentru a vizita America sau statele membre ale blocului comunitar, potrivit Sky News.

Volodimir Zelenski a declarat pentru Washington Post la începutul acestei luni: „Cele mai importante sancțiuni sunt închiderea granițelor – pentru că rușii iau pământul altcuiva”.

Dar această măsură a fost respinsă în mod categoric de SUA și de UE. Potrivit Washingtonului, este necesar să fie menținute deschise căi de refugiu importante.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat: „SUA nu ar dori să închidă căile de refugiu și de siguranță pentru disidenții ruși sau pentru alte persoane vulnerabile la abuzurile împotriva drepturilor omului”.

„Am fost, de asemenea, clar că este important să tragem o linie de demarcație între acțiunile guvernului rus și politicile sale în Ucraina și poporul rus.”

Josep Borrell, de la UE, a afirmat și el, luni, că se opune interzicerii totale a vizelor pentru ruși.

„Interzicerea intrării tuturor rușilor nu este o idee bună. Trebuie să fim mai selectivi”, a spus el.

Acesta a adăugat că UE nu ar trebui să-și deschidă porțile oligarhilor, dar că „sunt mulți ruși care vor să fugă din țară pentru că nu vor să trăiască în această situație”.

„Mai mult de 300.000 de ruși [au fugit] din țara lor pentru că nu vor să trăiască sub conducerea lui Putin. O să le închidem ușa acestor ruși? Nu cred că este o idee bună”, a comentat el.

Miniștrii de externe ai UE vor discuta la Praga despre interzicerea vizelor de călătorie pentru turiștii ruși, țări precum Estonia, Letonia și Finlanda solicitând o interdicție la nivelul întregului bloc, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Estonia a declarat că va continua să aplice o interdicție generală a vizelor Schengen pentru cetățenii ruși dacă UE nu ajunge la un acord.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Bravo UE! Arătați că AUR are dreptate! Rușii sunt Dumnezeii noștri. Nu trebuie deranjați cu nimic!

  2. Trădare, trădare, trădare!
    Adevărul ca oricum n-ar fi folosit la nimic.

  3. Rusii si chinezoii ar trebuii interzisi dar prostia cu drepturile omului le inoada neuronul la occidentali 💫
    Daca se duc in rusia ajung la bulau si plang, rusii in occident bat lumea pe strada si nu patesc nimic…

  4. Adica interziceti gazul rusesc sa murim de frig si sa ni se scumpeasca totul sa facem sacrificii pentru Ukraina deși nu e razboiul nostru iar Americanii astia de fac razboaie peste tot in lume nu vor sa interzica vizele rusilor care il sustin si l-au votat pe Putin. Da sa ii primeasca la ei in America si pe rusi si toti imigrantii de unde au facut razboaie. Iar acum invadeaza Europa

  5. se pare ca incet, incet, occidentalii, simt cum le intra degetul in koor. Se gandesc daca o sa fie numai degetul.

  6. De USA nu ma mir ! In USA intra zilnic zeci de mii de imigranti ILEGALI – fara acte – fara bani – fara nici un fel de pregatire – dar cu multe droguri de provenienta Sud Americana = cocaina, si cu mult mai mari cantitati de droguri de sinteza provenite din…. China comunista ! Se intra ca intr-un sat fara caini ! Iar UE se gandeste NUMAI la bani – banii pe care i-ar aduce rusnacii ce vor veni in UE ! Scarba pentru ambele – UE si USA ! Astia sunt gata sa vanda IAR Europa de Est rusnacilor !