G4Media.ro

SUA sancţionează companii din Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Republica Centrafricană care…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

SUA sancţionează companii din Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Republica Centrafricană care au legături cu mercenarii Wagner, implicate în trafic cu aur și armament

Departamentul american al Trezoreriei a impus sancţiuni unui număr de patru companii implicate în ”trafic cu aur” şi unei persoane implicate în ”trafic cu armament” – cu legături cu gruparea paramilitară rusă Wagner, relatează CNN, citată de News.ro.

Washingtonul anunţă aceste sancţiuni la trei zile de efemera rebeliune a şegului grupării, Evgheni Prigojin.

Trezoreria precizează că a impus marţi sancţiuni unor companii din Rusia, Emiratele Arabe unite (EAU) şi Republica Centrafricană care ”s-au angajat în tranzacţii ilice cu aur cu scopul de a finanţa gruparea (paramilitară rusă) Wagner pentru a-şi susţine şi lărgi forţele armate, inclusiv în Ucraina şi Africa”.

Ea l-a sancţionat pe Andrei Nikolaievici, un director executiv Wagner, care ”colabora strâns cu entitatea Africa Politology a lui Prigojin şi cu oficiali de rang înalt din Guvrnul Mali în tranzacţii cu armament, probleme miniere şi alte activităţi ale Wagner în Mali”, precizează într-un comunicat departamentul.

”Gruparea Wagner îli finanţează în parte operaţiunile brutale prin exploatarea resurselor naturale din ţări ca Republica Centrafricană şi Mali. Statele Unite vor continua să ţintească sursele de venit ale grupării Wagner, pentru a-i degrada expansiunea şi violenţa în Africa, Ucraina şi oriunde altundeva”, dă asigurări, citat în acest comunicat, subsecretarul însărcinat cu lupta terorismului în cadrul Departamentului american al Trezoreriei, Brian Nelson.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...