G4Media.ro

SUA: Procurorul general îi laudă pe angajaţii Departamentului de Justiţie, numindu-i „servitori…

SUA: Procurorul general îi laudă pe angajaţii Departamentului de Justiţie, numindu-i „servitori publici dedicaţi şi patrioţi”, în urma percheziţiei făcute de FBI la domiciliul fostului preşedinte Donald Trump

Procurorul general al SUA Merrick Garland s-a referit, joi seară, într-o declaraţie de presă, la percheziţia făcută de către FBI la domiciliul fostului preşedinte Donald Trump. Garland afirmă că a „aprobat personal” decizia de a solicita un mandat pentru ca FBI să facă descinderea, iar mandatul a fost autorizat de o Curte federală. Procurorul general îi laudă pe angajaţii Departamentului de Justiţie numindu-i „servitori publici dedicaţi şi patrioţi”, relatează news.ro, conform CNN.

Procurorul general Merrick Garland a declarat, joi seară, că a „aprobat personal” decizia de a solicita un mandat pentru ca FBI să percheziţioneze casa din Florida a fostului preşedinte Trump.

„Departamentul nu ia cu uşurinţă o astfel de decizie. Atunci când este posibil, este o practică standard să căutăm mijloace mai puţin intruzive ca alternativă la o percheziţie şi să restrângem domeniul de aplicare al oricărei percheziţii care este efectuată”, a declarat Garland.

Acesta a mai precizat că mandatul a fost autorizat de o Curte federală.

Garland a abordat, de asemenea, „atacurile nefondate la adresa agenţilor şi procurorilor Departamentului Justiţiei”, în urma percheziţiei de luni de la Mar-a-Lago şi a tentativei de pătrundere în biroul FBI din Cincinnati, joi.

 „Nu voi sta în tăcere când integritatea lor este atacată în mod nedrept. Bărbaţii şi femeile din FBI şi Departamentul de Justiţie sunt funcţionari publici dedicaţi şi patrioţi. În fiecare zi, ei protejează poporul american de infracţiuni violente, terorism şi alte ameninţări la adresa siguranţei lor, protejând în acelaşi timp drepturile noastre civile. Ei fac acest lucru cu mari sacrificii personale şi riscuri pentru ei înşişi. Sunt onorat să lucrez alături de ei”, a declarat Garland.

FBI a executat luni un mandat de percheziţie la Mar-a-Lago. Acesta a avut loc la câteva luni după ce anchetatorii federali au transmis o citaţie anterioară a marelui juriu şi au luat documente sensibile de securitate naţională de pe proprietatea fostului preşedinte Donald Trump în timpul unei întâlniri din iunie, au declarat pentru CNN persoane familiare cu acest subiect.

Percheziţia a fost prima dată în istoria americană când locuinţa unui fost preşedinte a fost percheziţionată ca parte a unei anchete penale, relatează news.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Prima data in istorie si cand o asemenea mi-zerie de om ajunge presedinte al US…

 2. „Servitori” sună extrem de aiurea, chiar nu s-a gândit cineva să folosească „funcționari” sau „angajați”? Înțeleg că termenul are aici o conotație ușor diferită în engleză, dar nici în română nu numim funcționarii publici „servitori publici”.

  • E diferenta in in traducerea directa, desi avem si noi chestia asta cu ” servim patria” .. si de la au servi au mers la servitori.. in engleza se foloseste in Mai multe contexte

 3. „redactia” probabil a facut franceza si/sau germana in scoala. pana si google translate ar fi tradus „public servant” in „functionar public”.

 4. Se ascute lupta de clasa. Totul pentru ca Trump sa poată fi împiedicat sa candideze.
  Democrații își iau toate masurile pentru a evita surpriza di 2016.

  • Aresteaza tot leftarzii, raman ei partid unic, instaureaza comunism pedofil. Eu zic ca iese cu razboi civil.

   „Democratii” isi taie craca singuri de sub picioare si vor provoca un razboi civil. Dar e bine ca-si arata adevarata fata a coruptiei. Si pedofili, si nazisti, si precum Putin, ar aresta tot si ar decreta un unic partid, al lor.

 5. Rusii nu vor castiga urmatoarele alegeri in SUA.

 6. În 2016, FBI-ul republican i-a sabotat campania lui Hilary, dar în 2022 au înțeles dimensiunea dezastrului care e Trump.

 7. Mai clara politizare a justitie decat cea facuta de stanga americana, nu se poate. Cand ti-e frica si esti la putere, folosesti toate instrumentele statului ca sa scapi. Asa fac si democratii din SUA.

  • Republicanii din Congres au încercat să blocheze certificarea lui Biden ca președinte, fără precedent în istoria SUA. Trump le-a promis teroriștilor din 6 ianuarie 2021 că vor fi grațiați.

 8. Are si FBI-ul pacatele lor de noaptea mintii, de nu se mai aud in Media …

 9. Aresteaza tot leftarzii, raman ei partid unic, instaureaza comunism pedofil. Eu zic ca iese cu razboi civil.

  Asa va fi razboi civil si scapam de aceste jigodii leftarde. Mai tre scapat in UE de jigodiile leftarde.

 10. Aresteaza tot leftarzii, raman ei partid unic, instaureaza comunism pedofil. Eu zic ca iese cu razboi civil.

  Dumnezeu pedofil leftard in actiune. Hai cu razboiul civil, era timpul pedofilii leftarzi sa fie scosi cu furcile afara de peste tot.