G4Media.ro

SUA, semnal puternic de recesiune: PIB-ul s-a contractat din nou în al…

sursa foto: Pexels

SUA, semnal puternic de recesiune: PIB-ul s-a contractat din nou în al doilea trimestru

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite s-a contractat din nou în al doilea trimestru, cu 0,9% în ritm anual, ceea ce sporește riscul ca cea mai mare economie a lumii să intre în recesiune. În primul trimestru, PIB-ul s-a contractat cu 1,6%, potrivit cifrelor publicate joi de Departamentul Comerțului, relatează Le Figaro.

Definiția general acceptată a recesiunii tehnice este de două trimestre consecutive de scădere a PIB-ului, dar mulți economiști, precum și administrația Biden, spun că economia nu trebuie considerată în recesiune în condițiile în care alți indicatori evoluează favorabil, cum ar fi ocuparea forței de muncă.

Departamentul de Comerț afirmă că declinul PIB-ului reflectă scăderile investițiilor în afaceri și a achizițiilor de case de către persoanele fizice. Administrațiile federale, de stat și locale au redus, de asemenea, cheltuielile. Consumul s-a menținut datorită cheltuielilor cu serviciile, deși prețurile au crescut odată cu inflația. Scăderea PIB-ului pentru acest trimestru este de 0,2% în comparație cu trimestrul precedent.

Dacă SUA au intrat sau nu în recesiune: dezbaterea, care a fost deja lansată de câteva zile, va fi acum reaprinsă. Doar o singură agenție din Statele Unite poate stabili oficial când a avut loc o recesiune, National Bureau of Economic Research (NBER), dar acest lucru se face cu o întârziere de câteva luni. Noi „analizăm o serie de indicatori”, precizează NBER pe site-ul său, care observă și „amploarea declinului activității”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Asa, si? Tu ai nevoie de o confirmare din partea cuiva? Ai fost in coma il utimul an si nu iti poti da seama de ceea ce se intampla in jur si de halul in care s-au scumpit toate?

 2. Si daca tie iti zice cineva sa sari in cap, o faci, nu?

 3. Asa cum specialiștii au schimbat definiția vaccinului cu un an in urma, așa si economiștii pot schimba acum definiția recesiunii.

  • Bine ca ne-ai lamurit tu dottore cum e cu vaccinul :))

  • Americanii la primul semn de recesiune ridica dobanda sa oblige americanii rapid la economie.
   Ei vor iesi din recesiune in maxim 6 luni.
   Ca in 2008 la noi o sa vina recesiunea cu 6 luni intarziere si cum noi nu avem sange in veioza o sa o mermelim fara reforme vreo 2-3 ani, mai ales ca vin alegerile si trebuie sa dam bine pe sticla.

  • Vom lua jet puternic la împrumuturile următoare,drumul deschis de Câțu devine prăpastie.
   Românie te iubesc…..

  • Sa speram ca ai dreptate cu 6 luni.
   Recesiunea din 2008 a durat in SUA vreo 18-19 luni.

 4. Khazarii și slugile lor. Țările suverane vor salva planeta pământ. Cei care au fost iertați și salvați de la extincție vor dispărea.

 5. USA a devenit o mizerie neo-marxista woke.