G4Media.ro

SUA îndeamnă Coreea de Nord să „înceteze” tirurile „ilegale și destabilizatoare” de…

Sursa foto: KCNA

SUA îndeamnă Coreea de Nord să „înceteze” tirurile „ilegale și destabilizatoare” de „rachete balistice”, după ce Phenianul a efectuat al patrulea test de la începutului anului

Statele Unite îndeamnă Coreea de Nord ”să-şi înceteze activităţile ilegale şi destabilizatoare”, în urma unui nou tir de ”rachete balistice”, efectuat de către Phenian luni, relatează AFP, citată de News.ro.

Într-un apel cu omologii săi japonez şi sud-coreean, emisarul american însărcinat cu dosarul nord-coreean, Sung Kim, cere, de asemenea, acestei ţări izolate să răspundă în mod favorabil propunerii unui ”dialog” ”fără condiţii prealabile” a Washngtonului.

Sung Kim reiterează totodată ”angajamentul de nezdruncinat” al Statelor Unite ”în favoarea apărării aliaţilor lor”, anunţă într-un comunicat Departamentul de Stat american.

Coreea de Nord a lansat luni alte două proiectile, nişte rachete balistice potrivit Seulului, în cel de-al patrulea test de armament de la începutul acestui an.

Phenianul şi-a accelerat în ultimele săptămâni testele de armament, în contextul în care regimul lui Kim Jong Un încearcă să consolideze capacităţile militare ale acestei ţări vizate de sancţiuni internaţionale dure, însă refuză să accepte un dialog cu Statele Unite.

Emisarul american a subliniat că aceste teste nord-coreene, care ”încalcă numeroase sancţuni ale Consiliului de Securitate al ONU”, sunt ”ultimele dintr-o serie de tiruri de rachete balistice” efectuate luna aceasta.

El a reiterat, atât Coreei de Sud, cât și Japoniei, că Statele Unite vrea să acţioneze în vederea unei ”dezarmări nucleare complete a peninsulei coreene”, se arată în comunicat.

Sursa foto: KCNA

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. daca sua ,rusia ,china ,nato au voie astia de ce nu ar avea voie Oricum godacul se chinuie sa faca ipresie si au dat-o in bara de multe ori Nu e nici un pericol

  2. Ce le va face USA? O să scrie The Guardian propagandă in presă despre ei?

  3. Doar au vazut ce au patit Gadafi si ceilalti dupa ce au renuntat la armele atomice si chiar au colaborat cu prietenie cu francezii… Ca mai apoi sa-i mazileasca si nici pana azi nu mai sunt tari pe picioarele lor doar cu numele
    Nu vor renunta la ele orce ar discuta… Doar au cheltuit mult si mare sacrificiu