G4Media.ro

SUA: Democrații au preluat controlul asupra Senatului în urma rezultatului din Georgia

SUA: Democrații au preluat controlul asupra Senatului în urma rezultatului din Georgia

Democrații și-au asigurat miercuri controlul asupra Senatului american, după victoria democraților Jon Ossoff și a Raphael Warnock în Georgia, relatează Reuters.

Ossoff, un regizor de documentare, și Warnock, un predicator baptist, i-au învins pe republicanii David Perdue și Kelly Loeffler.

Dublu triumf democrat împarte acum Senatul în mod egal între democrați și republicani, votul vicepreședintelui ales Kamala Harris, care va conduce instituția, va asigura controlul democraților asupra camerei.

Sursa foto: Jon Ossoff/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. La stirea asta extraordinar de importanta nu exista niciun comentariu. Un Senat controlat de Republicani ar fi avut capacitatea de a pune frine si obstacole administratiei Biden. Avind majoritatea in Senat, cu tot cu votul Kamalei Harris, Democratii controleaza tot. Pierderea Senatului i se datoreaza aproape exclusiv lui Trump. Daca in 7 noiembrie isi recunostea infringerea, Republicanii ar fi avut 2 luni sa tot repete la nesfirsit mesajul ca au nevoie sa pastreze cel putin un loc din cele doua in joc pentru a retine controlul Senatului. Nu mai vorbesc ca elucubratiile „presedintelui” au transmis un mesaj contradictoriu privind participarea la alegeri si ca cei doi candidati au trebuit sa bata si ei cimpii cu fraudarea alegerilor prezidentiale, alienind potential o parte, fie ea si mica, a electoratului. La cit de strinse au fost alegerile si la cita influenta aveau in mod traditional Republicanii in Georgia, e extrem de probabil ca macar un candidat Republican ar fi cistigat alegerile.

    • lasa ca o merita si electoratul si republicanii. electoratul a girat un tampit, iar republicanii au mizat pe trump pana a fost prea tarziu sa mai dea inapoi. iar unii inca ii tin partea. asa ca e foarte adevarat ce spui, dar realitatea e ca si-o merita. si, oricum, sa nu ii plangem, diferentele de la o administratie la alta nu sunt asa mari cum vor ei sa creada lumea. nimeni nu poate face minuni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.