G4Media.ro

SUA dă un nou avertisment Marii Britanii, după autorizarea construcției unui centru…

SUA dă un nou avertisment Marii Britanii, după autorizarea construcției unui centru de cercetări al Huawei, de 1 miliard de lire sterline

Statele Unite au dat Marii Britanii un nou avertisment referitor la grupul chinez Huawwei, în urma aprobării de către o autoritate locală a construcţiei unui centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul cipurilor, în valoare de 1 miliard de lire sterline (1,24 miliarde dolari), în regiunea Cambridgeshire, transmite CNBS.

Consilierii din districtul South Cambridgeshire au votat joi în proporţie de 9 la 1 în favoarea construirii centrului Huawei.  La câteva minute după votul lor, Huawei a informat jurnaliştii că în următorii trei ani va cheltui 1 miliard de lire pentru centrul de cercetare şi dezvoltare, în loc de suma de 400 de milioane de lire propusă iniţial.

În urma deciziei, Departamentul de Stat al SUA a reiterat acuzaţiile că Huawei reprezintă un risc pentru securitatea naţională, afirmând că are legături cu Partidul Comunist Chinez.

„Cerem tuturor ţărilor, în special celor aliate şi partenere, cum este Marea Britanie, să analizeze cu atenţia impactul pe termen lung al permiterii unor companii care nu sunt de încredere, cum este Huawei, să aibă acces la informaţii sensibile”, a afirmat vineri Departamentul de Stat, într-un comunicat pus la dispoziţia CNBC, relatează news.ro

Potrivit departamentului, Partidul Comunist Chinez dobândeşte tehnologie şi proprietate intelectuală prin ”mijloce licite şi ilicite, prin colaborări şi prin înşelăciune, precum şi prin investiţii, cercetare comună şi furt direct”.

Faptul că Huawei ”este supus autorităţii guvernului” înseamnă ”că nu poate exista încredere”, a avertizat departamentul.

Se presupune că Huawei nu are de ales decât să predea datele din reţele către Beijing, dacă i se solicită acest lucru, conform legilor referitoare la spionaj și securitate naţională.

Huawei a negat în repetate rânduri că transferă date Beijingului şi insistă că grupul este independent faţă de guvern.

Huawei speră să angajeze 300-400 de persoane la laboratorul din Marea Britanie, unde intenţionează să dezvolte şi să producă cipuri optoelectronice şi alte echipamente care pot accelera transmiterea datelor pe internet.

Sursa Foto: Facebook/ Huawei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. uite cum vestul ajuta china sa devina superputere

  • Uite cum și-au tras consilierii o șpagă de 600 de mil. De la 400 de mil. pana la 1 „meleard” pe ce crezi ca se duc? Bănuiesc, ca nu au fost obligați de chinezoi sa accepte cu forța.

  • Asa e, mai bine mor de foame si asteapta ajutorul lui Trump!

   Daca traiai in 1945, stateai si tu cu ochii in soare sa vina americanii sa te salveze.

   In UK s-au prins ca vine criza dupa coronavirus si brexit asa ca nu le mai pasa daca asculta chinezii telefonul sau nu, le pasa sa aiba ce manca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.