G4Media.ro

SUA: Autorul masacrului rasist din Buffalo a pledat vinovat / Payton Gendron,…

Sursa: Captura Video

SUA: Autorul masacrului rasist din Buffalo a pledat vinovat / Payton Gendron, care avea 18 ani în momentul masacrului, comis la 14 mai, ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă

Adeptul supremaţiei albilor care a împuşcat mortal în luna mai zece afro-americani într-un supermarket din Buffalo a pledat vinovat luni pentru crime rasiste şi act de terorism în faţa justiţiei din statul New York, relatează Agerpres.

El „a pledat vinovat pentru acuzaţiile” conţinute „în rechizitoriu”, a anunţat procurorul John Flynn la scurt timp după o audiere care a avut loc la un tribunal din comitatul Erie, amintind caracterul „rasist” al acestor crime, „alimentate de ideologia supremaţiei albilor şi care vizează în mod deliberat persoane de culoare”.

După acest demers legal, Payton Gendron, care avea 18 ani în momentul masacrului, comis la 14 mai, ar urma probabil să fie condamnat la închisoare pe viaţă de justiţia statului New York. El a fost acuzat şi în instanţă federală, unde, teoretic, riscă pedeapsa cu moartea.

În cadrul unei conferinţe presă, procurorul John Flynn a amintit că tânărul, aflat în detenţie din luna mai, şi-a pregătit cu minuţiozitate actele şi că era echipat, pe lângă o puşcă semiautomată tip AR-15, cu o cameră portabilă pentru a filma atacul armat şi a-l difuza pe reţeaua de socializare Twitch.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. asta trebuie sa-i fie pedeapsa.

  2. nationalistii gen simion s-au demodat