G4Media.ro

SUA au avertizat în privat Rusia împotriva utilizării armelor nucleare timp de…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

SUA au avertizat în privat Rusia împotriva utilizării armelor nucleare timp de mai multe luni, spun oficialii americani

Statele Unite au comunicat în privat Rusiei, în ultimele luni, că vor exista consecințe dacă Moscova va alege să folosească o armă nucleară, potrivit unor oficiali americani, citați de CNN.

Nu a fost imediat clar cum și când au fost trimise avertismentele. Departamentul de Stat a fost implicat, potrivit unui oficial. De asemenea, administrația Biden s-a sprijinit foarte mult pe canalele de informații pentru a comunica mesaje sensibile Moscovei pe tot parcursul acumulării și urmăririi războiului Rusiei în Ucraina, inclusiv recent, în cadrul negocierilor privind americanii reținuți pe nedrept.

Avertismentele vin în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a amenințat miercuri, într-un discurs, că va recurge la arme nucleare, pe fondul unei serii de eșecuri jenante pe câmpul de luptă din Ucraina.

Oficialii americani au subliniat că nu este prima dată când Putin amenință că va recurge la arme nucleare de la începutul invaziei sale în Ucraina, în februarie, deși unii analiști au considerat această amenințare ca fiind mai specifică și mai escaladată decât retorica anterioară a președintelui rus.

Deocamdată, oficiali de top ai CIA au declarat public că nu au văzut niciun semn că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare. Dar unii analiști militari au fost îngrijorați de faptul că Rusia ar putea încerca să folosească o așa-numită armă nucleară tactică, sau pe câmpul de luptă, ca răspuns la rezultatele sale slabe din Ucraina – o tactică numită uneori „escaladare pentru a dezescalada”.

Oficialii serviciilor de informații consideră că Putin ar recurge probabil la această opțiune doar dacă ar simți că Rusia sau regimul său sunt în pericol existențial, și nu este clar dacă ar simți că pierderea războiului din Ucraina s-ar încadra în această descriere.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cam vreau să văd arma nucleară, că tot i-au făcut rușii reclamă. Hai, dați cu ea, rușilor, dacă nu cumva e doar o altă minciună patetică rusească.

  • Unde pizzamătii locuiești să ți-o trimită Putin acasă, tembelule care mănânci căcat pe aici non stop, i-ați draeku’ un servici decent.

 2. america nu va interveni pt ca o bomba atomica in ucraina sau europa nu e risc existential pt SUA. Acum pricepeti ce joc are in minte putin?

  • Te faci ca uiti Franta si UK sau asa esti tu, un sovietic mai prost?

  • Unul dintr-o sută de pe aici care are cap. Prima bombă care va cădea la Deveselu va fi apoi se va face liniște, cine crede că USA va riposta, articolul 5, bla, bla, e un tembel sau unul plătit să mănânce căcat pe saituri.

 3. Gata, i-au speriat pe rusi.

 4. Deocamdată doar americanii s-au jucat cu armele nucleare în Japonia și nu ia intrebat nimeni de sănătate ( mintală) .Deci hotul striga hotul !

 5. La americani și la serviciile lor nu cred nimic ,sunt cei mai mari mincinoși . In Irak au declarat că sunt arme chimice ,declarație care nici in ziua de azi nu a fost dovedită, pe români îi duce cu vorba de 30 de ani cu viza ,etc. 🤣

 6. Amerca cea mai de caca rasa din lumea asta!!!!

 7. De ce?Că ti-au stricat tie socotelile!? Dictatorii sunt „cea mai de caca rasa din lumea asta”!!!De regulă provin din randul impostorilor.(functie mare -carte putină).