G4Media.ro

SUA anunţă o donaţie de 500.000 de vaccinuri Johnson & Johnson pentru…

SUA anunţă o donaţie de 500.000 de vaccinuri Johnson & Johnson pentru Republica Moldova

Statele Unite ale Americii (SUA) vor dona Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, a anunţat vineri Ambasada SUA la Chişinău, citată de Agerpres. Anunțul vine cu două zile înainte de alegerile parlamentare de duminică, 11 iulie.

Vaccinurile Johnson & Johnson sunt produse în SUA şi vor fi distribuite prin intermediul platformei COVAX.

Oficialii diplomaţiei americane susţin că primele 150.000 de doze vor ajunge în Moldova pe 12 iulie, acţiunea fiind considerată „un moment unic în istorie”.

„Nu putea exista un prilej mai important pentru aceasta donaţie. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii şi salvarea vieţilor cetăţenilor Moldovei. După cum a spus preşedintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaţionale de vaccinare aceeaşi rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern. Această donaţie este cea mai recentă într-un parteneriat extins şi productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste patru milioane de dolari de asistenţă legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator şi distilatoare de apă şi, de asemenea, pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare şi Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică”, a transmis Ambasada SUA din Republica Moldova.

Foto: Dereck J. Hogan / Ambasada SUA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nici tu nu ai nevoie de toti banii, mancarea sau bunurile tale. Le donezi fratilor moldoveni?

  2. Piticot supralicitează cu niște Noviciok, întrucât Sputnik V l-a făcut de râs mai ceva ca Dodon in lupta cu porcul mistreț..

  3. Piticot supralicitează cu niște Noviciok, întrucât Sputnik V l-a făcut de râs mai ceva ca Dodon la vânătoarea de porci mistreți….

  4. Romania face donatii pentru Danemarca. Mai bine printre straini printre talharii tai.