G4Media.ro

Studiu. Tratamentul cu anticorpi monoclonali anti-COVID-19 ar putea reduce rata de spitalizare

Studiu. Tratamentul cu anticorpi monoclonali anti-COVID-19 ar putea reduce rata de spitalizare

Oamenii cu o formă ușoară sau moderată de COVID-19 care au fost tratați cu un „cocktail” de anticorpi monoclonali au avut rate de spitalizare mai mici decât oameni în aceeași condiție care nu au primit tratamentul, conform unui studiu publicat în EClinicalMedicine, citat de Reuters.

Cercetătorii au studiat aproape 1.400 de pacienți, dintre care jumătate au fost tratați cu o combinație de anticorpi monoclonali dezvoltată de compania Regeneron. Dintre cei care au primit tratamentul, aproximativ 45% aveau peste 65 de ani, iar mulți aveau tensiune arterială ridicată, diabet, probleme cu plămânii și alte comorbidități.

Tratamentul este similar cu cel primit de fostul președinte Donald Trump după infectarea cu coronavirus, în 2020.

La patru săptămâni după ce au primit tratamentul, 1.6% dintre ei au fost spitalizați, comparat cu 4.8% dintre cei care nu au primit tratamentul. Totuși, studiul nu poate dovezi că tratamentul este cauza directă a acestui rezultat și nu au fost și alți factori implicați.

Totuși, studiul „sugerează că , atunci când pacienți care sunt vulnerabili din cauza mai multor comorbidități fac o formă ușoară sau moderată de COVID-19, această combinație de injecții monoclonale le dă o șansă de a se recupera fără să ajungă la spital”, a spus într-un comunicat coordonatorul studiului, Dr. Raymund Razonable, conform sursei citate.

Sursa foto: Pexels / Cottonbro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. vin acum expertii sosocati ca de la tratamentul asta le cresc alte pene in fund si ca tot mai bine se imunizeaza natural ca e pe viata!

    • Nu. E un tratament foarte scump si pentru care au avut grija sa specifice FDA ca nu e suficient de eficient astfel incat sa anuleze autorizatiile de urgenta ale vaccinurilor.

      Ivermectina e pe la acelasi nivel de eficienta si vreo cateva mii de ori mai ieftina. Deci nu face bani pentru industrie si trebuie interzisa.