G4Media.ro

Studiu The Lancet: Aproximativ 1,5 milioane de copii și-au pierdut un părinte…

Studiu The Lancet: Aproximativ 1,5 milioane de copii și-au pierdut un părinte sau un îngrijitor din cauza COVID-19

Aproximativ 1,5 milioane de copii din lumea întreagă şi-au pierdut cel puţin un părinte, bunic sau un alt îngrijitor din cauza pandemiei de coronavirus în perioada martie 2020 – aprilie 2021, potrivit unui nou studiu, informează DPA, citată de Agerpres.

O echipă de cercetători condusă de Seth Flaxman de la Imperial College London a calculat acest total folosind rata natalităţii şi informaţii referitoare la mortalitatea provocată de coronavirus pe baza cărora a creat modele matematice.

Întrucât datele nu sunt colectate la fel de cuprinzător în toate regiunile, numărul nu poate fi decât aproximativ şi, probabil, subestimat, au precizat oamenii de ştiinţă.

Numărul copiilor care şi-au pierdut unul sau ambii părinţi în urma pandemiei este îndeosebi de ridicat în rândul populaţiei din Africa de Sud, Brazilia şi Columbia, printre alte ţări.

Per ansamblu, numărul copiilor care şi-au pierdut tatăl este de circa cinci ori mai mare decât numărul copiilor care şi-au pierdut mama.

Studiul a fost publicat în revista medicală The Lancet.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. „Per ansamblu, numărul copiilor care şi-au pierdut tatăl este de circa cinci ori mai mare decât numărul copiilor care şi-au pierdut mama.”

    Parcă văd că imediat apare cap-sec Barbu, abonat la noi articole ca să fie pe fază când apar alea despre rata vaccinării, să ne spună că nu-i bai că niște copii au rămas orfani de cel puțin un părinte.

  2. Deci au murit 4 milioane de oameni după infecția cu un virus. Unii din ei aveau copii. Adevarul e ca îți trebuie școala ca sa faci un astfel de studiu.

    • citeste compunerile lui Paul Daniel Iordache sau Adrian Gheorghe, si plange-ti in pumni

  3. Sosoaca tot nu e multumita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.