G4Media.ro

STUDIU Strănutul, un nou simptom pentru varianta Delta la persoane nevaccinate. Simptomele…

STUDIU Strănutul, un nou simptom pentru varianta Delta la persoane nevaccinate. Simptomele la cei vaccinați sunt diferite

Vaccinarea contra Covid te împiedică să faci forme grave de boală, dar nu reduce total şansele să fii purtător şi să transmiţi virusul. Vaccinurile sunt cea mai bună protecţie contra infectării, dar asta nu înseamnă ca nu puteţi face Covid, scrie Le Vif, citată de Rador.

Studiul arată simptome diferite între persoanele purtătoare de Covid care sunt vaccinate şi persoanele purtătoare de Covid care nu sunt vaccinate. Cercetările sunt rezultatul unei colaborări între ZOE – o companie din domeniul ştiinţelor sănătăţii – şi Universitatea britanică King’s College din Londra.

Peste patru milioane de persoane din întrega lume utilizează aplicaţia ZOE COVID Symptom Study-app, ceea ce face din studiu „cel mai mare studiu în desfăşurare în lume privind Covid-19”, potrivit ZOE.

Coronavirusul pare să evolueze în permanenţă. Apariţia variantei Delta aducea simptome diferite faţă de cele repertoriate în mod clasic. Se pare acum că există o diferenţă între simptomele semnalate de persoanele vaccinate şi cele nevaccinate.

Au dispărut tusea şi febra, le-a luat locul strănutul

Potrivit studiului, la persoanele nevaccinate, cele cinci simptome cele mai curente sunt durerea de cap, durerea de gât, scurgerile nazale, febra şi tusea persistentă. Acestea corespund variantei Delta, de acum majoritară în Europa.

Pentru persoanele vaccinate, studiul distinge simptomele după injectarea unei doze sau a două doze.
La cei care au primit o doză de vaccin, simptomele cele mai curente sunt durerile de cap, o scurgere nazala. dureri de gât, strănut şi o tuse persistentă. „Nu numai ordinea este diferită, dar febra nu mai este în top cinci şi a fost înlocuită de un nou simptom: strănutul”, notează „De Morgen,”, care analizează rezultatele cercetărilor.

Cei care au fost complet vaccinaţi (două doze sau o doză pentru Johnson & Johnson) semnalează dureri de cap, scurgere nazală, strănut, dureri de gât şi o pierdere a mirosului ca simptomele cele mai curente.

„De astă dată nu numai febra, dar şi tusea persistentă au dispărut de pe listă. Pierderea mirosului – un simptom al tulpinii originare a coronavirusului – îşi face din nou apariţia. Strănutul este şi aici un nou simptom”, rezumă „De Morgen”.

„Dacă aţi fost vaccinaţi şi începeţi brusc să strănutaţi mult fără motiv aparent, este preferabil să faceţi un test de coronavirus”, recomandă cerecetătorii. „Strănutul este unul din principalii vectori de răspândire a virusului”, aminteşte studiul.

Cercetătorii subliniază că pacienţii vaccinaţi prezintă mai puţine simptome (grave) şi se vindecă mai repede. În Belgia, nu există practic nicio persoană vaccinată internată în spital. Potrivit epidemiologului Boudewijn Catry (Sciensano), citat de „De Morgen”, numai 2,3% dintre pacienţii care erau în spital între 15 februarie şi 28 iunie erau complet vaccintaţi.

„Peste 97% dintre persoanele spitalizate nu au fost vaccinate sau nu au primit decât o singură doză de vaccin”.

Sursa: Le Vif/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. De azi înainte, celor care strănută nu le mai urăm sănătate, ci covid sănătos !

 2. Datorita caniculei, alarmele termoscannerului din Mall-uri sunt ignorate.

 3. In final si faptul ca respiram o sa fie considerat simptom covid.
  Pana unde duce prostia „medicilor”, cat de incompetenti sa fie?

  • sunt convins ca tu esti mai specialist decat un doctor. e usor sa comentezi tu 4 clase, despre prostia medicilor.

  • 009 esti slab rau de tot…asa ca dancila sau catu ..atat de prost esti…

   Pari genul care se „informeaza” pe facebook :))))

  • 0,09 neuroni,
   Fratemeleu, idiot ești, waxerel și tare mă mândresc cu tine! Te-ai puit, hăndele? Să ți-o dau pe Eugen(ia) s-o pui d-un incest?

 4. Deci în titlu strănutul e simptom la nevaccinati și în articol e simptom la vaccinați.
  Fake news?

 5. Cum, răceala au botezat-o ăștia lucovid și este valul IV????
  Of, of, măi, măi!

 6. :))))))))) Mare grija sa nu mergeți cu covid pe Marte!!!!

 7. Baaaa, voi in redactia aia sunteti platiti!!!!!!! ?????La ce articole scrieti si mama prostilor e invidioasă!!! Vai de capul vostru de jurnalisti!
  Am intalnit multi prosti in viata mea ,da astia cu multe clase sunt cei mai periculosi!!!

 8. In sfarsit avem unealta necesara sa punem in practica ce ne cerea ieri sefu Arafat : cand vedeti unu ca stranuta in mall, chemati urgent politia sa il testeze prin sondaj

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.